Ute av stand til å Slette Nettverkskort Windows 10?

0
233

Nylig, jeg avinstallerte noen VPN-programvare av systemet mitt, fordi jeg ikke lenger var å bruke den, men den virtuelle nettverkskort som er opprettet med den programvaren ikke blir fjernet automatisk. Når jeg prøvde å slette nettverkskortet fra listen over kort, slett-alternativet var grået ut.

Etter ganske mye feilsøking, var jeg endelig i stand til å fjerne nettverkskortet fra min Windows-10-systemet. I denne artikkelen vil jeg nevne alle de forskjellige metoder du kan prøve, fra den enkleste og flytter til mer tekniske. Hvis du trenger å redigere registret, må du sikkerhetskopiere registret første.

Så, spesielt, her er problemet jeg hadde. Jeg åpnet Kontrollpanel, gikk til Nettverks-og delingssenter og klikker på Endre innstillinger for nettverkskort. Når jeg prøvde å høyre-klikke på adapteren jeg ønsket å fjerne, Slette alternativet var ikke tilgjengelig.

Metode 1 – Bruk Enhetsbehandling

Det første du kan prøve å gjøre er å åpne Enhetsbehandling (klikk på start, og skriv inn enhetsbehandling), utvide Nettverkskort, og deretter høyreklikk på nettverkskortet du vil fjerne.

Her, vil du se et valg som heter Avinstallere enheten. Dette skal forhåpentligvis ikke være grået ut. Hvis det er det, fortsetter du til neste metode. Når du velger avinstallere enheten, et annet vindu åpnes spør for å bekrefte avinstallasjonen.

Du vil også se et alternativ for å slette driver programvare for enheten. Hvis du ønsker å fjerne nettverkskort, foreslår jeg at du har valgt dette alternativet for å fjerne driveren også. Hvis alt går bra, skal du se at kortet har blitt fjernet fra både Enhetsbehandling og listen over nettverkskort i Kontrollpanel.

Hvis du ikke ser enheten er oppført her, kan du prøve å klikke på Vis og klikk Vis skjulte enheter.

Metode 2 – Slette Profilen

Vi kan også forsøke å slette nettverket profil via kommandolinjen og deretter kan du prøve Metode 1 igjen. Først må du åpne en hevet ledetekst ved å klikke på Start, skrive inn CMD , og deretter høyreklikk på ledetekst og velge Kjør som Administrator.

Nå skriver du inn følgende kommando for å se alle kablede (Ethernet) adaptere:

netsh-lan vis profiler

Hvis du må fjerne et trådløst nettverkskort, skriver du inn denne kommandoen:

netsh wlan show profiler

Hvis du får en feilmelding om Kablet eller WLAN AutoConfig tjenesten ikke kjører, og deretter klikker du på Start, skriv i tjenestene.msc -, høyre-klikk på den aktuelle tjenesten, og velg Start.

Nå når du kjører kommandoen, vil du se en liste over profiler. I mitt tilfelle, jeg har bare én profil på denne datamaskinen.

Neste, skriv inn følgende kommando, som vil slette ønsket grensesnitt.

netsh-lan slett profil interface=”InterfaceName”

Igjen, hvis det er et trådløst grensesnitt, bruke wlan – i stedet for lan. Grensesnittet navn er oppført på toppen av hver vei (Profil på grensesnittet navn) når du kjørte vis profiler kommando. Når profilen er slettet, må du starte datamaskinen på nytt og prøve Metode 1 igjen.

Metode 3 – Fjern Adapteren Innstillinger via Registeret

I tillegg til å slette nettverket profil, kan du også prøve å fjerne adapteren innstillinger via registeret. Etter at du vil fjerne innstillingene, kan du gå tilbake til metode 1 og prøve å fjerne adapteren. For å fjerne innstillinger, åpne registerredigering (klikk på Start og skriv inn regedit.msc), og naviger til følgende nøkkel:

HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM – CurrentControlSet – Tjenester – Tcpip – Parametere – Grensesnitt

Vil du se flere gjenstander oppført med en lang rekke av tilfeldige tall. Hvis du klikker på hver og en, vil du se IP-adressen som er tilordnet til at nettverkskortet.

Du kan finne ut hvilke nettverkskort tilsvarer at registernøkkel ved å åpne en ledetekst (Start, og skriv inn cmd) og skrive inn ipconfig.

 

Som du kan se, Ethernet adapter er det en som har en IP-adresse av 192.168.1.233. Så du vil slette nøkkelen under Grensesnitt som starter med {73123f2a-ad10-4f4b-900e…}. Hvis du klikker på et annet grensesnitt, en av dem vil ha IP-192.168.247.1, som svarer til VMWare Nettverkskortet på datamaskinen. Igjen, dette bare sletter innstillingene for adapter, ikke-adapter seg selv. Start datamaskinen på nytt og prøve Metode 1 igjen.

Metode 3 – Nullstill Nettverksinnstillinger

I Windows 10, du kan også tilbakestille nettverksinnstillingene, som vil slette alle nettverkskort og deretter installere dem på nytt. Du vil konfigurere noen innstillinger på disse kortene, men det kan bidra til å fjerne utdaterte eller gamle nettverkskort.

For å gjøre dette, klikker du på Start, deretter på Innstillinger og klikk på Nettverk & Internett.

Klikk på Status i menyen til venstre, og deretter blar du helt ned til bunnen til du ser nullst. nettv. Du vil bli bedt om å bekrefte, og deretter datamaskinen vil starte på nytt. Hvis adapteren i spørsmålet er gått etter omstart, så flott! Hvis ikke, kan du prøve Metode 1 igjen.

Metode 4 – Deaktiver i BIOS

Hvis nettverkskortet i spørsmålet er innebygd i hovedkortet, så du kan også prøve å deaktivere nettverkskortet i BIOS. Les mitt forrige innlegg om hvordan å få tilgang til BIOS-hvis du ikke er sikker på hvordan.

Når du er inne i BIOS, du må søke rundt for den delen som lar deg deaktivere maskinvare. Du vil vanligvis se noe lignende om Bord Gbit eller Onboard LAN med muligheten til å deaktivere.

Forhåpentligvis, en av disse metodene hjulpet deg til å bli kvitt en gammel og utdatert nettverkskortet på din Windows-maskin. Hvis du fortsatt har problemer, kan du føle deg fri til å poste en kommentar og jeg skal prøve å hjelpe. Nyt!