Skulle Du noen Gang Deaktivere en Windows-Tjeneste?

0
276

Hvis du noensinne har søkt etter måter å gjøre Windows-datamaskinen raskere, har du sannsynligvis kjøre på tvers av flere nettsteder som foreslår å slå av eller deaktivere visse Windows-tjenester. Andre nettsteder si at det er farlig, og du bør aldri rotet med Windows-tjenester. Så, hvem er riktig?

Vel, argumentet kan i utgangspunktet bli brutt ned til hvorvidt eller ikke du vet hva du gjør. I min mening, hvis du ikke vet hva en Windows-tjeneste selv er, så bør du virkelig ikke deaktivere en tjeneste. Hvis du har en grunnleggende forståelse av tjenester og programmer, så er det OK for å deaktivere bare ikke-Microsoft-tjenester.

Som en generell regel, jeg har aldri deaktivere en tjeneste som kommer installert med Windows som standard, eller de som er fra Microsoft. Hvis du tror en tjeneste er unødvendig og kan være bremse ned maskinen, bør du Google det og deretter prøve å avinstallere programmet eller Windows-funksjonen for å opprette tjenesten i første omgang.

Imidlertid, når du deaktiverer ikke-Microsoft-tjenester, er sjansene dine til å rote opp noe på datamaskinen, er sterkt redusert. De fleste av disse tredjeparts tjenester ikke nødvendigvis må være aktivert. De er vanligvis det for å sjekke etter oppdateringer i bakgrunnen eller noe lignende.

Windows-Tjenester Beliggenhet

First off, det er to måter å vise alle tjenester på din Windows-PC. Du kan gå til Start, og skriv inn i tjenester for å åpne desktop app, eller du kan skrive inn “MSCONFIG” for å åpne systemkonfigurasjon.

Gå videre og klikk på Tjenester – kategorien og du vil se en liste over alle tjenester med haker ved siden av hver og en. Hvis du fjerner merket for tjenesten, vil den bli deaktivert neste gang du starter datamaskinen på nytt.

Den andre metoden er å klikke på Start og skriv tjenester, som også vil liste ut alle tjenester, men hver tjeneste må være deaktivert manuelt, og du kan ikke skjul alle Microsoft-tjenester raskt som du kan i MSCONFIG. Det en fordel, skjønt, er at det gir deg en detaljert beskrivelse for hver tjeneste.

Undersøke Ikke-Microsoft-Tjenester

I MSCONFIG, gå videre og sjekk Skjul alle Microsoft-tjenester. Som jeg nevnte tidligere, jeg trenger ikke engang rotet med å deaktivere alle Microsoft-tjeneste, fordi det er ikke verdt problemer du vil ende opp med senere. Mange nettsteder vil fortelle deg at det er OK å deaktivere tjenesten X eller tjenesten Y fordi det er kun brukt når datamaskinen er en del av et domene, eller er det bare nødvendig når en bestemt funksjon er aktivert i Windows, etc., men du kan aldri være sikker på når en tjeneste vil plutselig trenger å være i gang og brukt.

Når du skjule Microsoft-tjenester, bør du virkelig bare sitte igjen med ca 10 til 20-tjenester på maks. Hvis du har mer enn det, har du sannsynligvis altfor mange programmer som er installert på datamaskinen. Hvis du har en mye, og du trenger alle de programmer, og deretter deaktivere noen av tjenestene vil sannsynligvis gjøre datamaskinen kjøre raskere.

Så hvordan vet du hvilken tjeneste for å deaktivere og hvilke som skal være alene? Den eneste tjenester fra tredjeparter, for jeg har kommet over at du ikke bør touch er noen som har ord trådløst, intel eller vise i dem. Den trådløse seg kontrollere Wi-Fi-kort, og hvis du vil deaktivere denne tjenesten, er trådløs tilkobling vil forsvinne.

Intel har ganske mange tjenester, og jeg pleier å bare la de være alene fordi de aldri bruker mye minne eller spise opp CPU. Til slutt, noen grafikk kort tjenester skal fortsatt være aktivert. Dette har noe med NVIDIA eller AMD eller word – grafikk i service-navnet. Utenfor dette, alt annet er rettferdig spill.

La oss ta en titt på noen tjenester på datamaskinen min. Som du kan se, har jeg i utgangspunktet deaktivert alle tjenester som er relatert til oppdateringer. Så betyr dette at Adobe og Google-programmer vil aldri oppdatering? Nei, det betyr bare at jeg må gjøre det manuelt, som jeg finner meg selv å gjøre hele tiden uansett, så det er ikke en big deal for meg. Jeg har også deaktivert Damp og TechSmith fordi jeg ikke bruke disse programmene veldig ofte og tjenester automatisk slå seg på når jeg starter programmer.

Det er verdt å nevne en gang at når du fjerner en tjeneste her, betyr ikke det vil aldri gå igjen på datamaskinen. Det betyr bare at den ikke vil starte automatisk når datamaskinen først starter opp. Når du manuelt kjøre programmet, tjenester knyttet til dette programmet vil starte automatisk også.

Jeg holdt Intel Rapid Storage, Malwarebytes, NVIDIA og Realtek audio tjenester som er aktivert for åpenbare grunner. Jeg vil ha min anti-malware program til å kjøre, og jeg vil ha min grafikk og lyd for å fungere riktig. Hvis du ikke er sikker på av service name hva det gjør eller hvilket program det er forbundet med, kan du gå til den andre tjenester app jeg nevnte, og prøve å lese beskrivelsen. Noe som du ikke er sikker på om du bør la aktivert.

Også, hvis du deaktiverer noe som du synes er nødvendig, er det bare å gå tilbake inn MSCONFIG, og merk av i boksen for å aktivere den. Hvis du bare å rote rundt med ikke-Microsoft-tjenester, det er ikke en hel masse du kan rote opp. Jeg anbefaler også å deaktivere en tjeneste om gangen, på nytt, kan du arbeider på datamaskinen din for en stund, og så prøver en annen tjeneste.

Til slutt, kan du finne visse programmer som starter opp som ikke vil dukke opp i listen over tjenester. I disse tilfellene, må du deaktivere oppstartsprogrammer, som er i en annen del. Hvis datamaskinen din er treg, kan du sjekke ut mitt tidligere innlegg om hvordan å øke hastigheten Windows. Nyt!