Hvordan til å Dele Wi-fi Legitimasjon og kontaktinformasjon ved hjelp av QR-Koder

0
237

Normalt, når noen kommer inn i ditt hus, og de spør om å koble til Wi-fi, kan du enten gå og finne passordet hvis du ikke kan huske det, eller du gå videre og manuelt koble seg til nettverket. I tillegg, når du møter noen nye, og vil at deres kontakt info, vil du normalt exchange-tall, ringe hverandre og deretter opprette en ny kontakt med den personen info.

Dette vil trolig ikke endres når som helst snart, men med kule nye tech bygget inn i våre telefoner, kan du definitivt gjøre deg skiller seg ut ved å gjøre denne prosessen mye enklere. En venn fortalte meg nylig om en gratis nettside som lar deg lage dine egne QR-koder for en hel haug av forskjellige bruksområder. Hvis du ikke er sikker på hva en QR-kode er, sjekk ut Wiki-oppføring.

Så, hvordan er generere dine egne QR-koden faktisk nyttig? Vel, for de som kjører nyeste versjon av iOS (11), QR-koder er langt mer nyttig fordi den standard kamera-appen kan nå lese dem automatisk. Det betyr at det ikke trenger å laste ned en egen app bare for å skanne en QR-kode.

I tillegg, med iOS 11, ikke bare vil det skanne QR-koden, det vil også tillate deg å innlemme at data på telefonen din. Hvis du For eksempel lage en QR-kode med Wi-fi-legitimasjon, noen skanning at koden vil automatisk være i stand til å koble til Wi-fi-uten å måtte manuelt skrive inn passordet, etc. Dessverre for Android-brukere, det er ikke så enkel å bruke. Det avhenger av telefonen du har, Android-versjon du kjører, etc.

Opprette Egendefinerte QR-Kode

Det første du trenger å gjøre er å opprette egendefinerte QR-kode. Den beste måten å gjøre dette på er å bruke et gratis nettsted som heter QRCode Ape. Det er helt gratis og super enkelt å bruke. Jeg bokstavelig talt opprettet min første QR-kode i ca 2 minutter.

Over toppen, vil du se de forskjellige typer av QR-koder kan du opprette: URL, Tekst, E-post, Telefon, SMS, VCARD, MECARD, Beliggenhet, Facebook, Twitter, YouTube, Wi-fi eller en Hendelse. I denne artikkelen vil jeg gi deg eksempler på Wi-fi og VCARD, som de er de to jeg testet på smarttelefonen min.

Klikk på VCARD og la versjon 2.1. Versjon 3 vil sannsynligvis fungere med iOS-11, men jeg hadde ikke teste det. Nå skriver du inn all den informasjon som du ønsker å lagre i din QR-kode. Som du kan se, kan du legge litt av en bit av informasjon.

Så, i stedet for bare å dele dine med noen, og å måtte stave ut alt annet, kan du raskt dele all denne informasjonen i et par sekunder, som jeg vil vise deg hvordan å gjøre under. Når du skriv inn innholdet, de har alternativer for å endre farger, legge til en logo image, tilpasse form, etc., men jeg hadde ikke rot med noe av det. Bare gå videre og klikk på Opprett QR-Kode – knappen på høyre side.

Du bør se design du vil endre, og nå vil det ha en hel haug av små prikker. Nå kan du også klikke på Last ned-PNG – knappen eller last ned QR-koden i SVG, PDF eller EPS-fil formater også.

Det er bokstavelig talt det! Du har nå opprettet din custom QR-kode, som du kan skrive ut eller kopiere til telefonen. I mitt tilfelle, jeg bare sendt meg en PNG-fil og åpnet det på min iPhone. Så har jeg lagret bildet til mitt kamera roll, og deretter gikk inn i mine Notater-appen og satt inn QR-koden inn i et nytt notat sammen med en overskrift for å identifisere hvilken informasjon det er lagring.

Du kan nå sette denne QR-hvor som helst for folk å skanne. Du kan sette den på ditt nettsted, skrive det ut på din visittkort, etc. Det er også veldig lett å lage andre QR-koder for. Min favoritt er en Wi-fi. Klikk på og skriv inn ditt Trådløse SSID, passord og velge hvilken type kryptering for nettverket.

Lage QR-koden og last ned bildet. Nå som du vet hvordan du raskt og enkelt lage QR-koder for ulike formål, la oss snakke om hvordan du kan bruke dem.

Scan QR-koden med Smarttelefonen

Nå for den morsomme delen: skanne QR-koder. Som jeg nevnte tidligere, hele denne øvelsen er mye mer moro hvis du har iOS 11 installert på din iPhone eller iPad. For Android-brukere, må du laste ned en QR-skanner app, som ikke er så nyttig eller sømløs.

På din iPhone, gå foran og åpne vanlig kamera-appen. Sørg for at du er på Bildet eller Torget. Nå er det bare å sikte kameraet mot QR-koden og du vil se noen magiske skje! QR-koden kan være på telefonens display, pc-skjermen eller skrives ut, det spiller ingen rolle.

Som du kan se, jeg bare satt QR-koden jeg har opprettet på nettstedet foran kamera og et varsel dukket opp på toppen med tittelen Kontakter QR-Kode. Bare trykk på det, og bam, vil det åpne en ny kontakt skjermen med all informasjon du har skrevet i tidligere allerede fylt ut! Bare klikk Lagre og du er ferdig. Det fine er at du ikke engang behøver å trykke på knappen for å ta et bilde, det bare ser QR-koden i se og automatisk tolker det.

Det samme awesomeness som skjer når du skanner Wi-fi QR-kode! Bare trykk på den og den vil bli med deg til nettverket! Du trenger ikke å åpne Wi-fi-innstillinger eller noe. Det er faktisk ganske kult. Du bør definitivt prøve dette hvis du har iOS 11 installert på telefonen din. Tydeligvis noen som ikke har en iPhone med iOS 11 vil ikke bli super imponert, men for de som gjør det, vil det være som magi. Forhåpentligvis fremtidige versjoner av Android vil støtte samme nivå av QR-kode integrering som i iOS. Nyt!