Hvordan å sette opp og Bruke Cortana i Windows-10

0
585

Hvis du har brukt Windows-10, og ikke har begynt å bruke Cortana, kan du være interessert i å gi det et forsøk. Det er i utgangspunktet Microsoft ‘ s versjon av Siri og Google Assistent, men det er integrert rett inn i Windows.

Du kan be Cortana spørsmål, og det kan hjelpe deg til å gjøre ting på din PC. Med hver update, Microsoft legger til nye funksjoner og alternativer for å Cortana, noe som gjør det til noe nyttig. Siden jeg sitter på min datamaskin skrivebord meste av dagen, jeg har slags blitt vant til å spørre Cortana random ting.

I denne artikkelen vil jeg vise deg hvordan du kan slå på Cortana og gå gjennom noen av de mer nyttige oppgaver den kan gjøre for deg. I forhold til Google og Siri, Cortana er fortsatt litt bak, men det er fanger raskt opp.

Slik Aktiverer du Cortana

Cortana i utgangspunktet sitter i den lille søk-boksen som er til høyre på Start-knappen. Hvis du klikker inne i søk-boksen, vil du se en innstillinger-ikonet helt til venstre. Hvis du klikker på den, kan du administrere alle innstillinger som er knyttet til Cortana.

Det første alternativet øverst, Mikrofon, er det første trinnet å bruke Cortana. Hvis du ikke har en mikrofon på datamaskinen, kan du fremdeles bruke Cortana, men det er ikke på langt nær så nyttig uten å høre kontroller.

Hvis du klikker på Komme i Gang, vil det prøve å finne din mikrofonen, og deretter gå gjennom veiviseren for å kontrollere volumet og kontroller at mikrofonen fungerer som de skal. Når du har gjort det, kan du begynne å aktivere de andre alternativene. Den første er Hei Cortana, som vil tillate deg å bare si Hei Cortana og deretter begynne å stille et spørsmål. Ganske mye det samme som Hei, Siri.

Når du aktiverer denne funksjonen, vil det be deg om å slå på talegjenkjenning, som vil sende din stemme innspill til Microsoft for å forbedre sin tale systemer. Selvfølgelig, hvis du ikke liker stemmen kommandoer som sendes til Microsoft, kan du ganske enkelt velge Kanskje Senere. Du definitivt ikke gi opp noen retningslinjer når du aktiverer Cortana fordi den ønsker å få tilgang til din stemme historie, beliggenhet, e-post, kalender og mange andre ting. Du kan slå disse på eller av individuelt og jeg vil vise deg hvordan.

Når du aktivere en innstilling, er det vanligvis vil vise deg flere relaterte alternativer. For eksempel, Hei Cortana-funksjonen vil hindre at datamaskinen fra å sove som standard, slik at den kan høre du si disse ordene når som helst. Det kan også svare på noen eller prøve å svare på akkurat deg. Når du aktiverer den låste skjermen-alternativet, det vil gi deg Cortana tips selv når enheten er låst. Som standard, vil det gi seg selv tilgang til din kalender, e-post, og andre data når enheten er låst. Du kan fjerne merket for denne boksen hvis du vil.

Når du blar nedover, du vil se flere alternativer. Du kan aktivere en hurtigtast for å få tilgang til Cortana i stedet for å si Hei Cortana. Du kan også laste ned Cortana på din Android-eller iOS-enheten og ha varslinger synkroniseres mellom enhetene.

Mot bunnen, du kan også velge om du vil aktivere enheten historie og søk historie. Det er åpenbart at dette vil holde orden på dine søk, etc., så veksle mellom disse avhengig av ditt personvern toleranse.

Neste, må du kontrollere tillatelsene. For å gjøre dette, klikk på den lille bærbare ikonet som er under hjem-knappen. Du vil se en liste over elementer som Om Meg, Lister, Påminnelser, Koblet Tjenester, etc.

Du kan stille alle disse andre valg senere, men først klikke på Tillatelser. Her kan du slå på eller av tillatelser for plassering, kontakter, e-post/kalender-og nettleserloggen.

Nederst, den forteller deg også hvordan du kan slette alle dataene hvis du noen gang ønsker å bli kvitt det. Hvis du ikke aktiverer beliggenhet, Cortana ikke virkelig fungerer. Jeg hadde for å aktivere den for å komme til skjermbildet hjem befolket. På dette punktet, bør du gå gjennom hvert av elementene som er oppført i maskinen, og konfigurer innstillingene.

Hjem-skjermen vil i utgangspunktet legg opp med populære historier, top news, lokale været, og tips og triks. Jeg foreslår å rulle ned til tips og triks, og ved å klikke på Se flere tips. Dette vil gi deg en god oversikt over alle de tingene som Cortana kan gjøre.

Det mest nyttige for meg har vært å bruke lister, påminnelser og sette alarmer. Hvis du skje for å bruke Spotify for musikk, kan du bruke Cortana å spille av sanger, som er veldig hyggelig. Også, som Amazon Alexa, Cortana støtter tredjeparts ferdigheter. I dag støtter de opp om 45 eller så ferdigheter som du kan aktivere og bruke.

Når du begynner å bruke Cortana, søk-boksen vil dukke opp over hele skjermen og gir deg full-skjerm resultater. Totalt sett, hvis du skje for å bli sittende foran på datamaskinen mye, Cortana blir ganske hendig. Jeg sluttet å bruke Siri fordi jeg normalt ikke liker å snakke til telefonen min når jeg ikke er hjemme, men min datamaskin er alltid brukes hjemme og som fjerner forlegenhet. Gi det en sjanse og se hva du synes. Du kan alltid deaktivere den senere. Nyt!