Windows Frågar för att Formatera Din USB-Enhet eller SD-Kortet När du är Ansluten?

0
110

Så här är ett riktigt irriterande problem: du kan ansluta en USB-enhet eller ett USB-SD-kortläsare till din PC och Windows säger du att det måste formatera disken för att använda det på rätt sätt! Det enda problemet är att du inte har detta problem, för två dagar sedan och allt som hör bara bra! Så vad är lösningen?

Tja, Windows är udda och om några av de system filer blir skadade, kan du sluta med detta riktigt irriterande problemet med att behöva formatera om alla dina USB-enheter och SD-kort! De flesta av den tid som är inte ens ett alternativ och om du kan ansluta enheten till ett annat system där man laddar ordentligt, så varför format.

Som tur är finns det ett par saker du kan göra för att bli av med problemet. I denna artikel kommer jag försöka gå igenom de olika åtgärder som du kan vidta för att åtgärda detta problem.

Metod 1 – System File Checker

Den första sak att testa är att köra systemfilsgranskaren, ett inbyggt verktyg som söker igenom alla Windows-systemfiler och ersätter alla skadade och kära med nya exemplar. Du måste köra detta med hjälp av en kommandotolk. Du kan få en kommandotolk genom att gå till Start, sedan Tillbehör och högerklicka på Kommandotolken och välja Kör som Administratör. I nya versioner av Windows är det bara att söka kommandotolken på Start-Menyn och högerklicka sedan på det första resultatet.

Nu typ sfc/scannow och tryck på Enter. Gör dig redo att luta sig tillbaka och vänta ett tag eftersom denna process tar oftast en lång tid.

Om, av någon anledning, system file checker kan inte ersätta alla korrupta filer (som det kommer att berätta för dig), då du kommer att behöva göra det. Du kan följa instruktionerna här:

http://support.microsoft.com/kb/929833

Förhoppningsvis kommer du inte att göra det ändå. Nu gå vidare och starta om datorn och försök sedan att koppla in din USB-enhet och se vad som händer. Om du är fortfarande ombedd att formatera den, fortsätt att läsa.

Metod 2 – Installera om USB-Controller

En annan sak du kan prova är att installera om USB-styrenheter på din Windows-dator. Du kan göra detta genom att klicka på Start-knappen och sedan skriva i devmgmt.msc i sökrutan och trycker på Enter. Om du inte använder Windows 7, kan du gå till enhetshanteraren genom att gå till Kontrollpanelen, sedan på System och klicka på Maskinvara.

Gå vidare och höger-klicka på varje objekt under Universal Serial Bus-styrenheter och välj Avinstallera. Efter du har avinstallerat alla objekt, gå vidare och starta om din dator och det kommer automatiskt att installera om alla USB-port.

Metod 3 – Kör chkdsk

Så det kanske inte verkar värt att göra, men att köra en chkdsk på din USB-enhet kan även åtgärda problemet. chkdsk kontrollerar för dåliga sektorer och rätta till dem om de finns. Nu kanske du säger att USB-enheten fungerar alldeles utmärkt på en annan dator, så det kan inte ha alla möjliga problem, eller hur? Väl, kanske inte.

Hursomhelst, det är en lösning som vissa människor har sagt har åtgärdat problemet. Återigen, du måste köra det med hjälp av en kommandotolk, som jag nämnt hur man gör ovan. Skriv sedan in följande kommando utan parentes:

chkdsk [enhet:] [/p] | [/r]

[Drive] är den enhet som du vill skanna. /p kommer att kontrollera hårddisken även om det har markerats som smutsig. /r kommer att hitta skadade sektorer och återställa data från det. När den är klar, gå vidare och koppla bort enheten och starta sedan om datorn. Se vad som händer när du ansluter den igen.

Metod 4 – Kontakt i en Annan USB-Port

Vid denna punkt, du börjar få slut på alternativ. En lösning för ett fåtal människor som nämndes var att försöka att ansluta enheten till en annan USB-port. Tydligen är detta mer av ett problem med Windows XP. På något sätt när en enhet som kopplas till en särskild port, Windows minns något om att enheten och ansluta den till en annan port kan förvirra Windows.

Jag har egentligen aldrig haft detta problem förut, men det verkar orsaka problem med vissa folk. Det är värt ett skott och skulle vara enkelt att åtgärda.

Metod 5 – Prova Partition Recovery Verktyg

Om USB-enheten är att ge dig samma meddelande på någon dator du ansluter den till, då är det förmodligen ett problem med filsystemet struktur på USB-hårddisken. Kan du försöka att reparera den USB-enhet genom att köra chkdsk, som jag nämnde i Metod 4. Om det inte fungerar kan du prova en tredje part verktyg som heter TestDisk, som är open source och gratis.

Det är ett kommandoradsverktyg och därför är lite mer teknisk, men det fungerar mycket bra. De har också bra dokumentation. I vårt fall, bör du följa steg-för-steg-instruktioner för att återställa och reparera partitioner.

Metod 6 – Format Enheten

Om du fortfarande får detta meddelande, så finns det egentligen inte mycket annat du kan göra än att formatera den. Dock bör du ansluta enheten till en annan dator, kopiera av all data och sedan utföra ett format. Också, när du formaterar enheten, bör du gå till diskhantering och sedan högerklicka på den enhet där och väljer Format.

Du kan komma till Disk Management genom att högerklicka på den här Datorn eller Dator-ikonen i Windows 7 och klicka på Hantera. Också, kolla mitt tidigare inlägg om de bästa filformatet att använda när du formaterar USB-enheter. Sist jag skrev ett inlägg om datorn inte känner igen ditt USB-enhet på alla och hur man rättar till det problemet. Om du hade det här problemet och fixade det på något annat sätt, skicka en kommentar och låt oss veta hur! Njut!