Länka Celler Mellan Blad och Arbetsböcker I Excel

0
178

En vanlig sak att göra i Excel är att använda ett ark för att samla in primärdata, såsom försäljning uppgår, och sedan använda en annan flik, eller ens en arbetsbok för att skapa summeringar eller rapporter, men saken är den, att göra så kräver du länka celler först. Lyckligtvis är detta mycket enklare än det låter.

För att se hur det fungerar, först skapa eller öppna ett ark som har några data i det här, vi kommer att använda datablad nedan:

Markera och kopiera de celler som du vill länka till, i detta fall, ACKUMULERAT uppgår för var och en av de föregående tio åren. Nästa öppna ett nytt Blad genom att klicka på en av flikarna längst ned i arbetsboken eller genom att klicka på det lilla plustecknet.

Flytta sedan över till den plats i ny flik där du vill placera din länk, och markera samma antal celler som du började med på den första fliken. Det är värt att notera att i nyare versioner av Excel kan du helt enkelt högerklicka var som helst och välja Klistra in Länken i stället för att välja ett område som har samma antal celler som det ursprungliga urvalet.

Högerklicka i det markerade området, du bör se den här popup-menyn:

Titta där det står Klistra in Alternativ: det finns sex ikoner att välja mellan, de representerar, från vänster till höger: Klistra in Värden, Formler, Införliva, Formatering, och Klistra in Länken.

Om du vill klistra in data från den andra fliken, välj Klistra in Länk.

Obs: Excel 2010/2013/2016, till skillnad från tidigare versioner av Excel, kan du se vad som kommer att klistras in i ditt ark när du för muspekaren över alternativen.

För att se vad som hände när du klistrat in din länk, flytta till en av de celler som har kopierats över och observera vad det står i cellen visas i rutan:

I exemplet, “Raw försäljningssiffror” hänvisar till namnet på den ursprungliga blad, medan utropstecken är känd som en pekare, i det här fallet eftersom det pekar på cellen för att följa (P7). Således, i detta blad, innehållet i cell E5 i ny flik är vad är i cell P7 på fliken som heter ” Raw försäljningssiffror.

Processen för att länka mellan arbetsböcker är praktiskt taget identiska, med undantag, i stället för att klistra in ett nytt ark, kan du i stället klistra in celler i ett helt annat kalkylblad.

Adressen för en av de inklistrade cellerna ser nu ut så här:

I detta fall, cellens innehåll visar för det första att det är en extern Excel-ark, då vägen adress filen, och sedan blad namn, och slutligen rad namn som har skapats automatiskt för det intervall av celler som var angivna.

Du kan också skapa ett antal länkar till samma uppsättning av celler som du vill. När du uppdaterar den ursprungliga celler, de uppgifter kommer att vara uppdaterade på alla de platser där du skapat en länk.

Länka mellan flikar eller arbetsböcker är en bra sak att göra när du vill ha rådata i en gång plats och resultat i en annan. Detta är särskilt sant i stora skivor där det kan bli svårt att se vad som är vad; gruppering av resultat på en ny flik hjälper till att klargöra dina kalkylblad och gör dem mycket lättare att läsa och förstå.