Wat is Google Play Beschermen en Hoe Is het Houden van Android Veilig?

0
87

Android is een open, flexibele, en over de keuze. Helaas, die flexibiliteit komt meer potentiële beveiligingsproblemen. Het goede nieuws is dat Google heeft een systeem in de plaats genaamd Play Beschermen dat helpt om Android te beveiligen.

Google Play Beschermen vertegenwoordigt Google gehele Android-filosofie onder één naam. Speel Beschermen is een multi-part-systeem, ontworpen om je telefoon veilig vanaf de voorkant naar de achterkant—het is een deel van malware scanner, een deel van Mijn Telefoon Zoeken, en een deel van Safe Browsing. Voordat we in de details, maar hier is hoe u uw apparaat Beschermen Spelen status.

Hoe Vindt u de Spelen van het Beschermen van Informatie op Uw Apparaat

Als je nieuwsgierig bent om te zien wat Spelen Beschermen doet op uw apparaat, het is vrij eenvoudig om te doen. Ga je gang en brand-up van de Play Store aan de slag te gaan.

Open de Play Store-menu, en selecteer dan de “Mijn Apps & Games”. De bovenste optie op de ‘ Mijn Apps & Games pagina is de Play Beschermen status overzicht. Tik hier op om meer te weten.

 

De Spelen, Beschermen pagina toont recent gescand apps, laat je weten als het is gevonden wat twijfelachtig, en geeft u een paar opties om te spelen met. Het is erg cool.

Nu, hier is wat dat echt betekent voor u en uw telefoon.

Speel Beschermen tegen Malware Scanner Houdt Uw Telefoon virusvrij

Speel het Beschermen van de primaire reden voor het bestaande is het scannen op malware. Het maakt gebruik van machine learning te scannen en verifiëren van meer dan 50 miljard apps elke dag—zowel binnen als buiten de Play Store.

Kortom, op de back-end, Spelen, Beschermen de malware-scanner controleert elke app in de Google Play Store om er zeker van dat het een legit app. Als er iets is gevangen, het is afgewezen (of verwijderd) in de Play Store.

Maar Beschermen Spelen gaat een stap verder te helpen om uw apparaat veilig is, zelfs als u sideloaden toepassingen. Niet alleen het scannen van apps in de Play Store, het scant ook alle apps op uw telefoon voor kwaadaardige activiteiten—ongeacht waar ze vandaan kwamen. Als het iets vindt verdachte, ontvangt u een melding.

Natuurlijk, net als bij een malware-scanner, het is niet perfect. Sommige dingen kunnen glippen door de mazen, dus het is ook aan jou om zo slim als je kunt over het installeren van software.

GERELATEERD: Hoe om te Voorkomen dat Malware op Android

Speel het Beschermen van de Functie Mijn Telefoon Zoeken Beschermt Uw Verloren of Gestolen Telefoon

Als je jezelf met dat gut-zinken gevoel van plotseling niet weten waar je telefoon is, kunt u Spelen te Beschermen is Mijn Telefoon Zoeken om uw apparaat. Ongeacht of het verloren of gestolen is, kunt u de sporen van het telefoonnummer van de huidige (of laatste bekende) locatie.

En als het lijkt alsof je niet steeds je telefoon terug, kunt u gebruik maken van Mijn Telefoon op afstand vergrendelen en wissen van uw apparaat. Op die manier kan je op zijn minst zorgen ervoor dat uw persoonlijke informatie is veilig voor nieuwsgierige ogen.

GERELATEERD: Hoe Vind Je Verloren of Gestolen Android-Telefoon

Speel Beschermen, Houdt U Veilig op het Web

Speel Beschermen integreert ook naadloos aan bij Chrome om u te beschermen tegen malware op het web. Als er schadelijke code op een website, zult u worden gewaarschuwd en wordt teruggeleid naar de veiligheid.

Deze functie moet worden vertrouwd voor iedereen die gebruik maakt van de Chrome browser op de computer, want het is hetzelfde concept. Chrome horloges voor elke indicator van verdachte activiteiten en blokkeert als er iets twijfelachtige gebeurt.