Vis Filtyper og Skjulte Filer i Windows-10

0
265

Microsoft har lært et par ting i de siste par årene, og en av dem er at det alltid var en smerte for å se filen-utvidelser og skjulte filer i tidligere versjoner av Windows. Du måtte gå til Mappe-og søkealternativer , og krysse av et par bokser der. Da når du var ferdig, måtte du gå tilbake og gjøre det igjen.

Heldigvis, i Windows-10, har Microsoft gjort det veldig enkelt å vise filtyper og for å vise skjulte filer. Her er hvordan. Åpner Utforsker i Windows-10 og naviger til mappen der du ønsker å se filen-utvidelser eller skjulte filer.

Som standard vil du se Hjem – kategorien hvor du kan utføre vanlige oppgaver på filer og mapper som å kopiere, lime inn, flytte, slette, gi nytt navn, ny mappe, etc. Gå videre og klikk på Vis – fanen.

På høyre side av den oppfatning av båndet, vil du se Vise eller Skjule panelet. Her kan du enkelt kontrollere filtyper boksen for å vise filen-utvidelser.

Du kan også velge en fil eller flere filer, og klikk på Skjul valgte elementer – knappen for å skjule filer og mapper i Windows-10. For å vise skjulte elementer, bare sjekk den Skjulte elementer boksen, og du vil se de skjulte elementene. Merk at det å vise skjulte elementer via Explorer vil ikke vise skjulte filer i operativsystemet. Hvis du vil vise alle skjulte filer, inkludert beskyttede systemfiler, må du klikke på Valg – knappen og klikk på Endre mappe-og søkealternativer.

Klikk deretter på Vis – fanen, og bla ned til Skjul beskyttede operativsystemfiler , og fjern merkingen i boksen. Du vil få en advarsel dukker opp og sier at det kan være utrygt å vise beskyttede systemfiler.

Det er om det! Windows-10 gjør det litt lettere å få tilgang til disse funksjonene som mange bruker ganske ofte. Nyt!