Verbod recht om te verblijven in Bihar, zal worden gewijzigd om misbruik te voorkomen: Nitish Kumar

0
87

De Bihar CM was aan het praten met de pers op de zijlijn van het Lok Samvad – een publieke interactie initiatief, samen met de Vice-Minister-president Sushil Kumar Modi en anderen. (Foto Bestand)

Bihar Chief Minister Nitish Kumar op maandag aangekondigd dat de drank verbod voorkomt in de staat zou blijven van kracht blijven en dat zijn regering zou een wijziging van de accijnzen wet het nemen van de klachten van misbruik in overweging.

Verder, de chief minister zei dat de drank verbod in de staat was onderdeel van een grotere sociale hervormingen en een verbod op de consumptie van alle vormen van drugs. Het verbod beoogt ook om een verbod op de consumptie van Khaini, een onbewerkte vorm van tabak, zeer populair bij een sectie in Bihar.

Kumar, echter verzekerd dat de nodige zorg zou worden besteed aan de bescherming van de belangen van degenen wier levensonderhoud zou worden aangetast door het verbod.

“Als u mij vraagt of wij wensen tot wijziging van de wet verbod, mijn antwoord is ja. Echter, ik kan niet spreken over de gegevens die worden uitgewerkt door onze juridische experts. Toen we kwamen met onze accijnzen wet op oktober 02, 2016, er werd gezegd dat enkele van de voorzieningen waren veel te hard. Daarna hebben we klachten van misbruik,” zei hij tegen verslaggevers.

“Het is onze intentie om in passende wijzigingen dat we een aanvraag ingediend bij het Hooggerechtshof als de zaak is sub-judice. We hebben verteld dat we amendementen op het minimaliseren van misbruik van de wet. Dat zullen we doen. Maar dat verbod moet van kracht blijven. Mensen realiseren zich niet de impact die het heeft gehad op het leven van de mensen, vooral de armen,” de minister-president zei, zoals gerapporteerd door de APK.

In antwoord op een vraag over zijn regering vraagt de Centrale Overheid om Khaini onder de FSSAI de lijst van voedsel product, in volgorde om het te verbieden in de staat, de CM-zei: “we willen onze samenleving Nasha-Mukt (gratis van het verbruik van elke vorm van drugs.)”

“We realiseren ons dat een groot aantal mensen in de staat afhankelijk zijn van de teelt van tabak voor hun levensonderhoud. We zijn bezig met een drive om uit te wijken naar alternatieve gewassen. We zouden hen niet toe om te lijden op grond van een maatregel die is gericht op de hervorming van de samenleving,” voegde hij eraan toe.

Hij gaf het voorbeeld van de gemeenschappen die betrokken waren bij de vervaardiging van toddy en land-en-klare drank. “We hebben geïntroduceerd regelingen om hen te voorzien van alternatieve bronnen van inkomsten,” aldus Kumar.

Oppositie leiders, met inbegrip van de voormalige Minister-president en de Hindoestaanse Awam Morcha President rai jitan Ram Manjhi, zijn kritisch ten aanzien van de Nitish Kumar administratie over de ban, met de bewering dat mensen gestraft voor het overtreden van de wet zijn vooral Dalits uit een arme achtergrond en dat de regering er niet in slaagt om het vangen van grote vissen.

(Met PTI-ingangen)

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App