Toon Extensies en Verborgen Bestanden in de Windows-10

0
110

Microsoft heeft een paar dingen geleerd in de afgelopen paar jaar en één van deze is dat het altijd een pijn view-bestand extensies en verborgen bestanden in eerdere versies van Windows. Je moest naar de Map-en zoekopties en check uit een paar dozen. Klik als je klaar waren, moest je terug en het opnieuw doen.

Gelukkig, in Windows 10, Microsoft heeft het heel gemakkelijk om te zien bestand extensies en om verborgen bestanden te tonen. Hier is hoe. Open de Verkenner in Windows 10 en navigeer naar de map waar u wilt om het bestand extensies of verborgen bestanden.

Standaard ziet u de Home – tabblad, waar u kunt algemene taken uit te voeren op bestanden en mappen, zoals kopiëren, plakken, verplaatsen, verwijderen, naam wijzigen, nieuwe map, etc. Ga je gang en klik op de Weergave tabblad.

Aan de rechterkant van het Uitzicht lint, ziet u de Weergeven/Verbergen paneel. Hier kunt u eenvoudig de Bestands naam extensies selectievakje bestandsextensies weergeven.

U kunt ook gewoon een bestand of meerdere bestanden en klik op de Hide selected items knop verbergen van bestanden en mappen in Windows 10. Om te zien verborgen items, check gewoon de Verborgen items vak en ziet u de verborgen items. Let op dat het tonen van verborgen items via Explorer niet weergeven van verborgen bestanden van het besturingssysteem. Als u wilt zien van alle verborgen bestanden, inclusief beveiligde systeembestanden klikt u op de Options – knop en klik op Wijzigen map-en zoekopties.

Klik vervolgens op de Weergave tabblad en ga naar de beveiligde besturingssysteembestanden Verbergen en schakel het vakje uit. U krijgt een waarschuwing pop-up die zegt dat het kan onveilig zijn voor het zichtbaar maken van beveiligde systeembestanden.

Dat was het! Windows-10 maakt het een beetje makkelijker om toegang te krijgen tot deze functies dat veel mensen gebruik vrij vaak. Genieten!