Starta Windows 8/10 i Felsäkert Läge

0
101

Vi har alla blivit van vid att trycka F2 eller F8 för att få den avancerade startalternativ sedan Windows 2000, förmodligen ännu tidigare. I varje version av Windows, som du alltid kan lita på att den långsammare starta processen för att faktiskt trycka nyckel när texten meddelande dök upp.

Nåväl, dessa dagar är borta! I Windows 8/10, uppstart har minskat dramatiskt och skärmbilden som du ser ovan visas för ca 200 millisekunder och det är det! Så om du vill komma in i Felsäkert Läge i Windows 8/10, du måste gå en annan väg.

I stället för de Avancerade startalternativen för tidigare versioner av Windows kan du nu först att gå igenom de Alternativ för systemåterställning i Windows 8. Det är ganska mycket samma sak, men bara ser mycket trevligare och att du måste klicka på några fler meny-val för att få det. Här är hur.

Om du kör en annan version av Windows som XP, Vista, 7 eller 10, kolla mina andra inlägg om hur man starta om Windows i Felsäkert Läge. Sedan komma tillbaka till denna artikel för de sista stegen.

Start Windows 8/10 i Felsäkert Läge

För att komma igång behöver du först starta Windows 8/10 till Alternativ för systemåterställning. Du kan läsa mitt tidigare inlägg om hur man gör det; det finns i princip tre metoder. När du är där, du måste klicka på Felsökning alternativet.

På nästa skärm klickar du på Avancerade Alternativ.

Då måste du klicka på Start-Inställningar på den sista dialogrutan.

Slutligen, du måste klicka på Starta – knappen, vilket kommer att ge dig alternativ för att starta upp i låg upplösning, felsökning-läge, aktivera startloggning, och starta i felsäkert läge! Typ av en lång process, men det är det nya sättet.

Nu kommer ni äntligen att komma till Start-skärmen Inställningar, där du kan trycka på 1 till 10 eller F1 till F10 för att plocka dina olika inställningar. Tryck på 4 eller F4 för att aktivera Säkert Läge.

Det är det! Windows 8/10 kommer nu läses in i Felsäkert Läge! Du måste skriva in ditt lösenord för att logga in en gång det startar upp. Jag märkte att samtidigt i Felsäkert Läge i Windows 8, jag kunde inte ta fram Charms bar. Vet inte varför, men jag kunde inte lista ut hur man startar om systemet.

Vad det slutade med att jag gjorde var att gå till Start-Skärmen, klicka på mitt namn i toppen och det var ett alternativ till loggat ut. När jag loggat ut, det fanns en möjlighet att stänga av eller Starta när jag klickade på Power-knappen längst ner till höger. Så om du har fastnat i Felsäkert Läge och inte kan få ut, det är hur man gör det.

Också, det bör noteras att du kan använda MSCONFIG till start i felsäkert läge också. Gå till Start-Skärmen, högerklicka, välj sedan Alla appar och klicka sedan på Kör. I Windows-10, bara att trycka på Windows-Tangenten + R.

Nästa, skriv msconfig i kör-dialogen och klicka sedan på Start – fliken:

Markera kryssrutan felsäker start och sedan välja ett alternativ. Du kan välja bland:

Minimal – Normal Felsäkert Läge

Alternativa skal – Felsäkert Läge med kommandotolken

Nätverk – Felsäkert Läge med nätverk

Oroa dig inte om Active Directory-reparation, som vissa IT-relaterade alternativ. Du kan också markera kryssrutorna för Ingen GUI starta, Starta log, Bas video-och OS-boot information. Observera att när du startar i felsäkert läge med hjälp av msconfig, det kommer kontinuerligt att starta upp tills du går tillbaka in msconfig och avmarkera kryssrutan felsäker start alternativet. Njut!