Skapa Bootbar USB Drive Recovery i Windows-8/10

0
100

Igår skrev jag om hur du kan starta i den systemåterställningsalternativ är tillgängliga i Windows med hjälp av olika metoder. Två metoder som du laddar Windows och den andra metoden är när Windows kommer automatiskt ladda de alternativ för återställning, om den finner att Windows inte går att ladda ordentligt.

Detta är bra, men det kommer att finnas fall när något går så fruktansvärt fel att även automatisk lastning av alternativen för återställning misslyckas. I det här fallet, du av lycka om du inte har ett system reparera skiva eller en USB-enhet. Båda är i huvudsak den samma, man bara är på en CD, och den andra finns på en USB-flash-enhet.

I denna artikel kommer jag gå igenom stegen för att skapa en USB-system recovery disk som du kan starta för att i fall att Windows 8/10 inte att ladda helt. Observera att om du inte skapa återhämtning bil i förväg, kan du använda en annan dator med Windows 8/10 maskin för att skapa det och sedan använda den på den trasiga DATORN.

Systemåterställning USB-Flash-Enhet i Windows 8/10

För att komma igång, öppna Kontrollpanelen och klicka på Återställning. Du kan behöva växla till stora eller små ikoner för att se det som visas nedan:

Nu gå vidare och klicka på Skapa en återställnings-enhet:

Återhämtningen guiden kommer att starta om din dator redan har en inbyggd recovery-partition, har du möjlighet att markera kryssrutan i botten som kommer att kopia av innehållet på partitionen att din USB-flash-enhet. Om du inte har en recovery-partition, kommer det bara att vara nedtonat.

I Windows 10, skärmen är formulerad något annorlunda och kryssrutan är till för att kopiera system filer till din flash-enhet snarare än recovery partition.

Klicka på Nästa och det kommer automatiskt att söka efter alla tillgängliga enheter som du kan använda för återhämtning bilresa. Välj din flash-enhet och klicka på Nästa. I Windows 10, disken måste vara minst 8 GB i storlek.

Windows kommer att berätta för dig att allt som finns på hårddisken kommer att raderas, så se till att säkerhetskopiera alla data som du kan behöva.

Nu gå vidare och klicka på Skapa – knappen för att starta processen. Windows kommer att kopiera lämpliga verktyg för att flash-enheten.

Processen tar bara ett par minuter och det är det! Du har nu ett startbart system recovery USB-flash-enhet som du kan använda vid ditt exemplar av Windows 8/10 kraschar och brinner! Det är också en bra idé att gå vidare och skapa ett Windows system image backup, vilket kan sedan återställas i fall att Windows blir korrupt, etc. Njut!