RBI ex-guv YV Reddy komt neer op govt, RBI voor PNB fraude, NPAs

0
86

Voormalige RBI Gouverneur YV Reddy. (Foto Bestand)

Voormalige Reserve Bank van India (RBI) Gouverneur Y V Reddy is gekomen op de regering en de RBI voor de Rs 13,000 crore fraude bij Punjab Nationale Bank (PNB) en een hoge non-performing activa (NPAs) in het bancaire systeem, zeggen dat de belastingbetalers moeten deskundig uitleg van de regering en de RBI moet zijn eigen regelgevende en toezichthoudende praktijken.

Reddy, die de RBI gouverneur van 2003 tot 2008, zei: “de belastingplichtigen die vertrouwen hun geld toe aan de handen van de Overheid banken moeten vragen de regering om uit te leggen waarom als bewaarder van hun geld niet om te voorkomen dat de fraude.”

Hij zei: “een grote fraude aan het licht is gekomen in de afgelopen maanden met duizenden crores met betrekking tot een bepaalde bank”. “De eigenaar (de overheid) moet worden bezorgd over wat het Bestuur het voorgedragen aan de raad van bestuur, het doen waren. De eigenaar moet worden bezorgd over de Managers benoemd. De eigenaar moet worden bezorgd over het systeem van toezicht en controle op de eigen investering,” Reddy zei in een toespraak op Shivaji Universiteit, Kolhapur.

Volgens Reddy, hoewel de (RBI) belangrijkste verantwoordelijkheid is de stabiliteit van het financiële stelsel en de depositors’ bescherming – het kan niet ontsnappen aan de verantwoordelijkheid voor het handhaven van het vertrouwen van het publiek in het bancaire systeem. “De fraude is van een zodanige omvang dat het invloed heeft op de geloofwaardigheid van de RBI in het waarborgen van het vertrouwen van de mensen in het bankwezen. In die zin heeft om herziening van zijn eigen regelgevende en toezichthoudende praktijken,” Reddy ‘ zei.

PNB ontdekt een Rs van 13.000 – crore fraude naar verluidt waarbij diamantaire Nirav Modi en zijn oom Mehul Choksi, een miljardair juwelier, op één van haar vestigingen in Mumbai in februari van dit jaar.

Op de accumulatie van niet-renderende activa, Reddy zei: “we zijn nu geconfronteerd met de gecumuleerde problemen, niet iets dat kwam plotseling. Het probleem lijkt groot omdat het is opgebouwd en niet is gebleken voor een aantal jaren na de wereldwijde financiële crisis.”

Hij zei dat banken hadden ook aangemoedigd om geld te lenen aan infrastructuur, en dat was niet de core competence van de banken, afgezien van het maken van de activa en passiva komen niet overeen. Vermelding van de werkelijke positie werden vertraagd. “Zo, de gecumuleerde problemen kwam in het open in 2013-14 en in de daaropvolgende jaren,” zei hij.

“We wilden introduceren goede governance-praktijk in de publieke sector banken ook, maar de kracht om dit te doen uitgerust met de overheid. Terwijl het dezelfde verordening, te weten het hebben van voldoende kapitaal, liquiditeit, blootstelling normen enz toegepast bij de publieke en private sector banken, de verordening met betrekking tot het beheer en het bestuur was volledig met de overheid,” zei hij.

“Onze pogingen om te probeer en overtuigen van de Regering gebruik te maken van soortgelijke criteria voor de selectie van de bestuurders niet gelukt,” zei hij. “De belangen van de depositohouders worden nadelig beïnvloed als de leners niet te betalen hoofdsom en rente om, zoals gepland, of indien het niet-uitvoeren van activa zijn groot.”

“De acties van de Overheid en de officiële verklaringen idealiter versterken van het vertrouwen in de RBI op dit moment. De Reserve Bank van India moet worden gezien om het respect en de steun van de overheid te blijven om het effect van fusies tot bescherming van spaarders’ belang,” zei hij.

Reddy zestal bronnen van ongemak voor de twijfels over het vertrouwen in banken die ontstaan was in de afgelopen maanden. Ze zijn: montage NPAs niet is te wijten aan de kredietverlening in de landbouw of de sociale bank maar wordt standaard door de zeer rijke en zeer krachtig; onvoldoende kapitaal om make-up voor NPAs bij het vervullen van de verplichtingen van de banken; een voorstel tot wijziging van de wet met betrekking tot het oplossen van problemen probleem van de banken door het maken van spaarders een deel van de kosten van een faillissement; de grote criminele fraude gepleegd in selecteer banken; het onderzoek is gestart en raids uitgevoerd op een aantal leden van de raad en de CEO; en de indruk die RBI is het nemen van ernstige acties tegelijkertijd op een bepaalde manier aan te pakken gecumuleerde problemen mogelijk veroorzaakt dat sommige verstoring in sommige kringen.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App