Pakistan Supreme Court orders NADRA om de blokkering van Musharraf identiteitskaart, paspoort

0
90

De Voormalige President van Pakistan is geconfronteerd met een high-profile verraad geval en is uitgeroepen tot absconder vanwege zijn aanhoudende onvermogen om te verschijnen voor de speciale rechtbank ingesteld om te proberen hem in de zaak. (AP/PTI)

Het pakistaanse Hooggerechtshof op zondag besteld dat de nationale identiteitskaart en paspoort van Pervez Musharraf worden gedeblokkeerd zodat hij terug kan keren naar het land, de dagen na de apex rechter toegestaan de voormalige dictator naar bestand zijn benoeming papieren naar de wedstrijd van 25 juli algemene polls.

Een drie-lid bankje geleid door de Chief Justice Mian Saqib Nisar was de behandeling van de zaak met betrekking tot de voormalige militaire heerser terug te keren naar Pakistan uit de verenigde arabische emiraten. Nationale Database en Registratie-Autoriteit (NADRA) Voorzitter Usman Mobin vertelde de rechtbank dat Musharraf, 74, niet terug konden keren naar Pakistan als zijn geautomatiseerde nationale identiteitskaart (CNIC) en paspoort werden geblokkeerd.

Nisar opgemerkt dat de apex hof had gegeven inzake de bescherming van de Musharraf tot zijn terugkeer naar Pakistan, dat hij niet zal worden opgepakt vanuit de luchthaven naar het hof heeft vervolgens het blokkeren van zijn CNIC en paspoort kan alleen het proces belemmeren van zijn terugkeer.

“Waarom zou u bij het blokkeren van de kaart? Om hem een reden om niet terug? Musharraf moest terugkeren en het gezicht van de gevallen tegen hem,” Mubeen werd geciteerd zoals zeggend bij de Dageraad. Eerder, het Ministerie van Binnenlandse zaken had uitgegeven richtlijnen voor NADRA en het Directoraat-Generaal van de Immigratie en de Paspoorten op te schorten Musharraf ‘ s CNIC en paspoort in overeenstemming met de volgorde van een speciale rechtbank het uitvoeren van een verraad proces tegen de voormalige president.

De CJP besteld dat Musharraf ‘ s CNIC en paspoort worden gedeblokkeerd en ook herhaalde zijn 7 juni om dat de voormalige militaire heerser moet niet worden gearresteerd op weg naar het hof van de luchthaven.

Ook gaf hij een bevel waarin staat dat een tribunaal worden gevormd binnen twee dagen uit te voeren in afwachting van de onbetrouwbaarheid proces tegen Musharraf. Musharraf, die aan het hoofd van de All Pakistan Muslim League (APML), is woonachtig in Dubai sinds Maart 2016 na het verlaten van de provincie op medische gronden.

Hij wordt geconfronteerd met een high-profile verraad geval en is uitgeroepen tot absconder vanwege zijn aanhoudende onvermogen om te verschijnen voor de speciale rechtbank ingesteld om te proberen hem in de zaak.

De voormalige president werd aangeklaagd in Maart 2014 op verraad kosten voor het opleggen van nood in het land die hebben geleid tot de keuze van een aantal van de superior court rechters in hun huizen en het ontslaan van meer dan 100 rechters. Een veroordeling voor high-profile verraad voert de doodstraf of een levenslange gevangenisstraf.

Musharraf heeft gezocht naar een adequate beveiliging van de overheid voor zijn terugkeer uit de verenigde arabische emiraten om te verschijnen voor een speciale Pakistaanse rechtbank in de high-profile verraad geval. Musharraf, die regeerde van Pakistan, van 1999 tot 2008, is uitgeroepen tot een zwerver in de Benazir Bhutto van moord en Rode Moskee geestelijke doden geval.

In April 2013, Peshawar High Court (PHC) gediskwalificeerd Musharraf voor het leven dat ze hem niet in aanmerking voor de wedstrijd verkiezingen. Een vier-lid college van de PHC had ook ontslagen Musharraf beroep tegen zijn diskwalificatie.

In dezelfde maand, Musharraf met de nominatie van papieren werden geweigerd van alle kieskringen hij had aangevraagd.

Zijn benoeming papieren voor Karachi, Islamabad en Chitral waren eerder afgewezen door de kiesbeambten. Hij kreeg een kans in beroep te gaan tegen de beslissing in de verkiezing tribunaal, maar het beroep werd verworpen.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App