Oppstart av Windows 8/10 i sikkermodus

0
173

Vi har alle blitt vant til å trykke på enten F2 eller F8 for å få avanserte oppstartsalternativer siden Windows 2000, sannsynligvis enda før det. I hver versjon av Windows, vil du alltid kunne stole på tregere oppstart av å faktisk trykke tasten når tekstmelding dukket opp.

Vel, de dagene er borte! I Windows 8/10, boot tid har blitt dramatisk redusert, og skjermbildet du ser ovenfor vises for ca 200 millisekunder, og det er det! Så hvis du ønsker å komme inn i sikkermodus i Windows 8/10, må du gå en annen rute.

I stedet for Avanserte oppstartsalternativer i tidligere versjoner av Windows, kan du nå først gå gjennom Alternativene for systemgjenoppretting i Windows 8. Det er ganske mye det samme, men bare ser mye penere, og du må klikke på noen flere alternativer-menyen for å komme dit. Her er hvordan.

Hvis du kjører en annen versjon av Windows som XP, Vista, 7 eller 10, sjekk ut mine andre innlegg om hvordan du starter Windows på nytt i sikkermodus. Deretter kommer du tilbake til denne artikkelen for de siste trinnene.

Oppstart Windows 8/10 i sikkermodus

For å komme i gang, må du først starte Windows 8/10 til Alternativer for systemgjenoppretting. Du kan lese mitt forrige innlegg om hvordan du gjør det; det er i hovedsak tre metoder. Når du er der, du må klikke på Feilsøke alternativ.

På det neste skjermbildet må du klikke på Avanserte Alternativer.

Deretter må du klikke på oppstartsinnstillinger på den siste dialogen.

Til slutt, må du klikke på Start – knappen, som vil gi deg muligheter for å starte opp i lav oppløsning modus, debugging-modus, aktivere starte logging, og starter i sikkermodus! Slag av en lang prosess, men det er den nye måten.

Nå vil du til slutt komme til Oppstart Innstillinger-skjermen, der du kan trykke på 1 gjennom 10 eller F1 gjennom F10 for å velge forskjellige innstillinger. Trykk på 4 eller F4 for å aktivere sikkermodus.

Det er det! Windows 8/10 vil nå lastes inn i sikkermodus! Du må skrive inn passordet ditt for å logge deg på når den starter opp igjen. Jeg har lagt merke til at når du er i sikkermodus i Windows 8, og jeg kunne ikke få opp Charms-linjen. Ikke sikker på hvorfor, men jeg kunne ikke finne ut hvordan å starte systemet på nytt.

Det jeg endte opp med å gjøre var å gå til Start-Skjermen, og deretter klikke på navnet mitt øverst, og det var et alternativ til logget ut. Når jeg logget ut, det var et alternativ til Nedleggelse eller Starte når jeg klikket på Power-knappen nederst til høyre. Så hvis du sitter fast i sikkermodus, og ikke kan komme ut, det er hvordan å gjøre det.

Også, det bør bemerkes at du kan bruke MSCONFIG-verktøyet til oppstart i sikkermodus også. Gå til Start-Skjermen, høyreklikk, og velg deretter Alle programmer , og klikk deretter på Kjør. I Windows-10, er det bare å trykke på Windows-Tasten + R.

Neste, skriv inn msconfig i kjør-dialogboksen, og klikk deretter på Oppstart – kategorien:

Merk av i boksen som sier at Sikker oppstart og velg deretter et alternativ. Du kan velge fra:

Minimal – Normal Sikkermodus

Alternativt skall – sikkermodus med ledetekst

Nettverk – sikkermodus med nettverk

Ikke bekymre deg for Active Directory reparere, det er noen IT-relaterte alternativ. Du kan også merke av i boksene for Ingen GUI boot Boot log Base-video og OS boot informasjon. Merk at når du starter i sikkermodus ved hjelp av msconfig, det vil kontinuerlig oppstart før du går inn msconfig, og fjern merket for Sikker boot option. Nyt!