Nepal regjeringen legger ned FN-DPA kontor med umiddelbar virkning

0
191

Offentlige tjenestemenn sier, Nepal akseptert en uformell forespørsel til FNS politiske Saker å la DPA funksjon for noen tid, ettersom det kan være nødvendig å legge til rette for noen virker uferdig ved UNMIN. (Representational)

Relaterte Nyheter

  • Nepal politikere for å tillate Chief Justice Sushila Shrestha å superannuate med nåde

  • Nepal regjeringen til kritisk utenforstående: “Gå hjem”

  • Nepal skapet ber India for å lette levering av varer

Den Nepal regjeringen i forrige uke stengt fns Avdeling for Politiske Saker (FN-DPA) som var aktive, til tider kontroversielt, her for de siste syv årene som rester av FN-Misjonen i Nepal bistå fredsprosessen.

Følgende et skap beslutning, vil et brev som ble overlevert til FNS Hovedkvarter i New York, med kopi hit til FN-land kontor, med et fait acompli at kontoret har blitt stengt med umiddelbar virkning’ en frist på tre måneder avslutt tid til sine ansatte.

“Vel, avgjørelsen var tatt siden Nepal er overgangen er over og grunnlov på plass,” utenriksdepartementets Talsperson Bharat Poudel sa. Den DPA var satt opp med enkelte ansatte i fn-Oppdrag i Nepal (UNMIN) når det venstre Nepal på januar 15, 2011 , fem år etter at det påvirket retning av Nepal er fred og politiske kurs.

DPA-eller FN har ikke svart til regjeringens beslutning, men i løpet av den perioden det har kommet inn i striden for angivelig å bruke sin FN-cover i å hjelpe og medvirkning seccesion aktiviteter i en del av Tarai. Involverer de Forente Nasjoner i Nepal er fredsprosessen var en del av en avtale mediert av India i November 2005, med t-Maoists og syv partier som er villige til å arbeide sammen i et anti-monarkiet plattform. Den UNMIN ble formelt overlatt ansvaret i januar 2007, etter at regjeringen og Maoists å underskrive en fredsavtale, og Maoists erklærte at det hadde gitt opp for flere tiår lang politikk armer.

UNMIN kom inn i striden helt fra starten etter at det ble anklaget for oppblåsing antall Maoists stridende for å gi en større forhandlinger styrke til den tidligere opprørere, et faktum som sin Sjef Ian Martin , innrømmet mye senere mens levere et foredrag i New York. Ikke bare det, det var sporadiske stå offs mellom regjeringen og UNMIN, men det er også angivelig undergravd FNS landet office.

Forskjellene ble så intenst at mens landet office fortsatte med “blå registrering sted og logo’ i sine kjøretøyer, UNMIN begynte å bruke ” svart registrering plate og en svart logo. De to vidt ulik på om du skal gå i henhold til FN-systemet retningslinjer og dens ordning med vertsregjeringen eller til å vedta en stridently intervensjonistisk rolle, blant annet på innenrikspolitikk, med landet office deretter velge det første.

Offentlige tjenestemenn sier, Nepal akseptert en uformell forespørsel til FNS politiske Saker å la DPA funksjon for noen tid, ettersom det kan være nødvendig å legge til rette for noen virker uferdig ved UNMIN. Mens Tarai eller en intern politikk var aldri under jurisdiksjonen til UNMIN eller for den saks skyld DPA, dets ansatte i felt office, eller i sentrum begynte å åpent støtte ‘behov for en egen Tarai’ ledet av C K Raut . Regjeringen advarte FNS land chief ikke til å fremme slike aktiviteter og bedt om deres feltet kontorer er stengt.

“En senior FNS offisielle antas å ha handlet som en kanal for å arrangere et møte mellom enkelte Eu-diplomater og Raut siste året,” senior Hjem Departementet offisielle sa , og legger til: “vi tror DPA spilt en aktiv rolle i denne prosessen.” I November i fjor at regjeringen hadde innkalt DFID, den Britiske donor byrå, og advart ham mot å la noen av sine ansatte åpne engasjement i Nepali politikk. Forresten, samme sett av personalet hadde vært skytteltrafikk mellom DPA og DFID berettiger det vert regjeringen advarsel.

En offentlig tjenestemann sa at under dekke av FN, DPA og noen andre deler hadde vært opprettholde kontakter med ledende myndigheter i Stortinget sekretariatet, National Human Rights commission og the President ‘ s office for å gjennomføre sosiale og politiske kartlegging, noe som var utenfor deres jurisdiksjon.

“Beslutningen om DPA var lang forfallen, og en melding om at regjeringen ikke ville tolerere slike aktiviteter på en del av FN og andre internasjonale organer,” den offisielle sa, og legger til, ” nesten alle internasjonale INGOs er under streng overvåkning nå.”

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd