Microsofts Moedig Plannen om Terug te keren het Lint Terug aan een Werkbalk

0
89

Microsoft is van plan op strippen het lint in Microsoft Office, waardoor verticale ruimte op een manier die doet denken aan de werkbalken gebruikt voor Office 2007.

De wijziging zal de uitrol van Microsoft Word in de online versie vandaag, een voorbeeld van wat hierboven te zien is. De lipjes blijven, maar de toolset is ongeveer 1/3de van de hoogte van de huidige lint, en vrij veel lijkt op de werkbalken aangeboden in het Kantoor van de oude. De drie-lijn lint is nog steeds beschikbaar als gebruikers dit willen.

De wijziging zal de uitrol van langzaam naar bureaublad-apps. Als Paul Thurrot punten uit, OneNote voor Windows maakt reeds gebruik van deze one-line lint. Hier is hoe dat eruit ziet:

Sommige Outlook-gebruikers zien een soortgelijke interface in juli, volgens Jared Spataro, Microsoft VP voor Office en Windows Marketing. Hij schetste een ruwe tijdlijn voor andere desktop-toepassing in een blog post:

Word, Excel en PowerPoint voor Windows bieden onze diepste, rijkste functie—en ze zijn de voorkeur ervaring voor gebruikers die willen de meeste van onze apps. Gebruikers hebben veel van de “muscle memory” gebouwd rond deze versies, zodat we van plan om vooral voorzichtig te zijn met veranderingen die zouden kunnen verstoren hun werk. We zijn niet klaar om de vereenvoudigde lint om deze versies toch, omdat we het gevoel dat we moeten meer feedback van een bredere set van gebruikers op de eerste plaats. Maar als we dat doen, zullen de gebruikers altijd de mogelijkheid om terug te keren naar de klassieke lint met één klik.

Opmerking de taal: niet van “als we het doen,” maar “als we dat doen.” Office-gebruikers kunnen verwachten dat deze dunner lint, zelfs als de tijdlijn is niet duidelijk.

Persoonlijk denk ik dat deze wijziging is vervallen. Sinds 2007 breedbeeldschermen zijn de norm geworden, en op deze soorten geeft het lint neemt veel van de verticale ruimte. Het verdunnen van de lint geeft gebruikers meer ruimte om te werken aan hun documenten, dat is een goede zaak.