Hur man ställer in Gmail i Windows 10

0
600

Om du kör Windows-10, kan du vara glad att veta att det nu finns ett enkelt och elegant sätt att visa ditt Google e-post, kontakter och kalender med hjälp av inbyggda store apps, snarare än att använda Outlook.

Outlook är en bra e-postklient för företagens anställda, men jag är inte ett stort fan av det för min personliga e-post. Men innan Windows-10, jag hade inga andra alternativ än att använda Outlook eller att hålla en flik öppna i Chrome hela tiden för min e-post.

Den nya e-Post, Kalender och Människor apps kan alla vara synkroniserade med Gmail, Google Kalender och Google kontakter. Den bästa delen för mig, dock, är att appar ser riktigt snygga och jag gillar verkligen att använda dem. I denna artikel kommer jag att visa dig hur du snabbt och enkelt få ditt Google-konto synkroniseras med Windows 10.

Inställningar för Gmail i Windows 10 E-App

För att komma igång, låt oss setup programmet e-Post första. Den stora sak om tre appar i Windows-10 är att de alla är integrerade. När du lägger till ditt Google-konto till en app, den kommer automatiskt att läggas till de två andra appar. Dessutom, varje app har länkar till andra appar i sidomenyn, så det är super lätt att växla mellan appar.

För att öppna e-Post-app, klicka bara på Start och skriv i e-Post. Den översta resultatet bör vara Post – Betrodda Microsoft Store app.

E-Post-appen är uppdelad i tre sektioner: på den vänstra sidomenyn, där du kommer att se din lista med e-postkonton och mappar som är i mitten där en kort beskrivning av alla de e-postmeddelanden i mappen visas och i den högra rutan kommer att visa det fullständiga enskilda e-post.

Klicka på Konton i det vänstra sidofältet och klicka sedan på Lägg till konto i den högra panelen som visas. En popup-dialogruta visas där du kan välja din e-postleverantör.

Du kan lägga till en Outlook.com konto -, Exchange-konto, Yahoo mail, iCloud e-post eller någon annan POP eller IMAP aktiverat e-post konto. I vårt fall, vi kommer att välja Google. Gå vidare och ange din Google-uppgifter och klicka på Tillåt för att låta Windows komma åt din e-post, kalendrar och kontakter.

Om allt gick bra, du ska få en lyckad meddelande om att kontot har lagts till i Windows.

Alla e-post från din inkorg i Gmail bör nu visa upp inne i programmet e-Post. Du kommer att märka att som standard, E-app visar endast de Inbox – mappen och det är det.

Så vad händer om du har en hel massa av etiketter i Gmail? Ja, gå vidare och klicka på Mer – länken och det kommer att ladda upp resten av dina etiketter i Gmail, som i grunden har mappar i Mail-appen. Men panelen försvinner när du klickar på den, så om du behöver tillgång till flera etiketter hela tiden, det är en bra idé att högerklicka och välja Lägg till i Favoriter. Dessa etiketter kommer nu att visa upp under Inkorgen och kan vara tillgänglig hela tiden.

Som standard, programmet e-Post endast hämtar e-post från de senaste 3 månaderna. Om du vill ändra på det, måste du gå in i inställningar. Om det vänstra sidofältet inte redan är expanderat, kan du expandera den genom att klicka på de tre horisontella linjerna längst upp till vänster. Sedan klickar du på kugghjulet längst ned till höger i sidofältet.

Längst till höger, en bild-i panelen kommer att visas där du kan justera olika inställningar för programmet e-Post. På toppen, du vill klicka på Hantera konton.

Nästa, klicka på det e-postkonto du vill ändra inställningar för. I vårt fall, det är för Gmail-kontot.

Klicka på konto och en dialogruta visas där du kan ändra namn på e-postkonto, ta bort eller ändra brevlåda synkronisering.

Klicka på det alternativ som kommer att läsa in Gmail-synkronisering i dialogrutan inställningar. Här kan du välja när ny e-post ska hämtas och om du vill hämta hela meddelandet och bilder på Internet.

Nedan, du kan ändra hur ofta du vill synkronisera dina kontakter och kalendrar och hur långt tillbaka du vill hämta e-postmeddelandet från. Det enda andra alternativet senaste 3 månaderna Någon gång, som kommer att hämta alla e-oavsett datum.

Slutligen, du kan stänga av e-post, kalender eller kontakter individuellt om du vill. Det är värt att notera att du kan justera inställningarna på exakt samma sätt i Kalendern och dina Kontakter, appar.

Synkronisera med Google Kalender och Människor Apps

Nu när du har din e-Post-appen inställningar i Windows 10, allt du behöver göra är att öppna Kalendern och Människor program för att se din Google kalender och Google-kontakter.

Som standard visas alla kalendrar som ska kontrolleras, men du expandera ut Gmail och manuellt välja de kalendrar du vill visa. Nu öppnar appen Personer och du kommer att se att det ser mycket liknande till de två andra appar. Microsoft gjorde ett bra jobb med att göra dem alla har samma utseende och känsla.

Det är allt som finns att synkronisera våra Google-post, kontakter och kalender med Windows 10. Det är så långt varit en trevlig upplevelse och förhoppningsvis Microsoft håller uppdatering av program för att göra dem bättre. Njut!