Hur att Organisera Ditt Skrivbord Med Högar av divvun på macOS Mojave

0
210

Många Mac-användare lagra filer på sina datorer. Apple även gör att du kan synkronisera mappen Skrivbordet via iCloud. Den kommande macOS Mojave release hjälper till att skära igenom röran med “Desktop Stackar,” en funktion som automatiskt ordnar filerna på din dators skrivbord.

Hur du Aktiverar Skrivbordet Travar på macOS Mojave

Skrivbordet Stackar är inte aktiverat som standard på macOS Mojave. Du kan aktivera dem från skrivbordet sammanhangsberoende menyn. För att öppna den, antingen Ctrl+klicka eller högerklicka på skrivbordet. Om du använder en MacBook med en pekplatta, utföra en två-finger klick.

När menyn visas, peka på den “Grupp Högar Av” menyn och sedan välja ditt föredragna kategorisering system. Välj “Typ” för att gruppera filer av typ—till exempel, kommer detta att ge dig separata högar för dokument, bilder, skärmdumpar och filmer. Välj “Datum de Senast Öppnade,” “inkom,” “Ändrat Datum” eller “Skapad” för att gruppera filer med en tid som är associerat med filen. För att organisera dina filer i egna högar, väljer du “Taggar.” Sedan kan du ange taggar för dina filer.

Om du inte är säker på vilket alternativ du ska välja, vi rekommenderar att du väljer Typ. Du kan alltid gå tillbaka till den här menyn och ändra Stackar senare.

Dina filer omedelbart kommer att sorteras in i olika “Högar” på skrivbordet.

Klicka på en stapel för att se filerna i den. När du lägger till en ny fil på skrivbordet, din Mac automatiskt placerar det i rätt stapel, att hålla ditt skrivbord tydlig och gör det lätt att hitta senaste filer. Du kan alltid ordna dessa stackar genom att välja en annan gruppering alternativ i den sammanhangsberoende menyn.

Att sluta använda Stackar, välj Grupp Högar Av > Ingen. Filer kommer att visas på skrivbordet normalt.

MacOS dock fortfarande stöder staplade mappar. Dessa är separata från skrivbordet stackar.

RELATERAT: Hur man Skapar, Använder och Konfigurerar Staplade Dock Mappar i OS X

Hur till Ändra Stackar Sortering av divvun på macOS Mojave

Du kan ändra hur Staplarna är sorterade, om du vill. Efter aktivering av skorstenar, öppna skrivbordet sammanhangsberoende menyn en gång till, punkt att “Sortera Högar Av” menyn och sedan välja en sortering system. Du kan antingen välja “Namn”, “Typ”, “Datum för Senaste Öppnade,” “inkom,” “ändringsdatum” “Skapad Datum”, “Storlek”, eller “Taggar.”

Som standard Staplarna är sorterade efter “Datum Tillagt”, vilket innebär att de filer som du nyligen har lagt till skrivbordet visas överst på varje stapel.

Hur man ange Taggar för Filer

Taggar är ett kraftfullt sätt att gruppen stackar. Taggar som låter dig ställa in en anpassad sortering system där du grupperar relaterade filer tillsammans. Du kan till exempel märka filer som hör till ett specifikt projekt med en speciell etikett, grupp högar av tag, och se projektets alla filer i en enda stack.

För att ange taggar för en enskild fil, Ctrl+klicka, höger klicka, eller två-finger-klicka på filen för att öppna den sammanhangsberoende menyn. Välj flera filer innan du öppnar den sammanhangsberoende menyn för att tilldela samma taggar flera filer på en gång.

I menyn, välj ett av alternativen i Taggar avsnitt. Du kan snabbt lägga till en färgad etikett som “Röd” genom att klicka på en av färgerna.

För att tilldela egna taggar, klicka på “Taggar” alternativ under den färgade cirklar. Du kan skriva egna etiketter i rutan eller klicka på befintliga taggar för att snabbt lägga till dem.

Du kan tilldela flera taggar genom att separera dem med ett kommatecken. Till exempel, för att tilldela både “arbete” och “projekt” taggar till en fil, skriv “arbete, projektet” i rutan och tryck på Retur.

För att visa grupperade staplar av etikett väljer du Grupp Högar Av > – Taggar i skrivbordet sammanhangsberoende menyn. Otaggad filer kommer att visas tillsammans i en “Inga Taggar” stack.

Du kan ange taggar för filer var som helst på ditt system via Finder. Taggar kan hjälpa till att sortera dina filer och göra dem lättare att hitta med Spotlight-sökning. Naturligtvis, bara taggade filer som ligger på ditt skrivbord kommer att visas i högar på skrivbordet.

RELATERAT: Hur man Gör OS X Finder Taggar som Fungerar för Dig