Google Chrome Minnesanvändning/Minnesläcka Frågor?

0
181

Jag älskar att använda Google Chrome för att surfa på Internet och en av de främsta orsakerna har alltid varit för att det är super snabbt! Jag har aldrig gillat svälla av Firefox med alla add-ons och Internet Explorer är bara vanlig långsam.

Microsoft Kanten är ganska lite snabbare än IE, men jag använder så många andra Google-tjänster som Chrome fortsätter att dra mig tillbaka. Firefox nya Quantum webbläsaren är ännu snabbare än Chrome och jag har verkligen funderat på att byta.

När jag först började använda Chrome, jag var nöjd med det enkla, rena gränssnittet och den otroliga hastigheten i webbläsaren. Men efter några månader av Chrome tungt på en mycket snabb DATOR, märkte jag flikar skulle vara tom för ett par sekunder innan du laddar en webbsida och andra allmänna långsamhet.

Chrome Task Manager

Efter att ha gjort en liten peta runt, bestämde jag mig för att ta en titt i aktivitetshanteraren och se vilka processer som körs för Chrome. Här är vad jag hittade:

Holy cow! Det är en jättestor 35 Google Chrome-processer! Det är en hel del processer samt över 5 GB i minne. Vad är alla dessa Chrome-processer? Visst, jag hade 16 flikar öppna när jag tog skärmdumpen ovan, men alla de webbsidor som var statisk utan videor spela eller animationer. Så varför 35 processer och GBs minne?

Du kan ta reda på vad som ligger bakom var och en av dessa processer i Chrome genom att höger-klicka på namnlisten (inte på en flik) och välja aktivitetshanteraren.

Här du kommer att se varje process (som kallas en Uppgift) som körs i Google Chrome. Jag var snabbt överraskad av vad jag såg.

Webbläsaren är en process, varje tab är en egen process och då var det processer web apps, GPU och för varje tillägg och plugin-program som jag hade gjort det möjligt! Eeeks! Från vad jag läst på nätet från Google, de separata allt ut i olika processer, eftersom det gör att webbläsaren mer stabil. Till exempel, om Flash plugin kraschar, det kommer inte att ta ner alla dina flikar eller hela webbläsaren.

Använder Google Chrome så länge, insåg jag att detta är mycket sant. Det var många gånger när en flik dör och jag kan bara stänga fliken och fortsätta använda mina andra flikar normalt eller Shockwave skulle bara hänga och jag dödade som en flik och allt annat fungerade bra.

Så min nästa tanke var, om de har alla olika processer som används för extra minne i motsats till hur det var tidigare. Från vad jag har samlat på nätet, verkar det som även om det var färre processer, plugins och extensions skulle fortfarande använda upp minnet, kanske bara något mindre. Det är en liten overhead att skapa en ny process, men det är mindre.

Du har kanske också märkt att flera poster som anges som subframe: https://accounts.google.com. Först trodde jag att detta var något att göra med att ha en flik öppen till Gmail, men lärde mig det är något helt annat. I grund och botten, Google sätter vissa processer i sin egen process för att kunna isolera dem. Så fanns det flera webbplatser som var inne i dessa hjälpramar istället för att ha en egen separat fliken process som anges.

Så är det något du kan göra för att minska mängden minne som använder Chrome? För mig, jag märkte en stor skillnad när jag inaktiverat flash för alla platser snarare än att överlåta det på att Fråga mig först miljö. För att inaktivera flash helt och hållet, gå till Inställningar, klicka på Avancerat längst ner och sedan klicka på innehållsinställningar under Sekretess och Säkerhet. Klicka på Flash och sedan se till att det står Blockera webbplatser från att köra Flash.

Som räddade mig över 1 GB i minne. Jag visste inte, men flera webbplatser som använder Flash. Även med Flash funktionshindrade, de webbplatser som fungerade bra, så jag höll Flash funktionshindrade. Det andra sättet att minska minne är att ta bort några tillägg, särskilt om du inte använder dem. Du kan också helt enkelt inaktivera ett tillägg om du behöver det ibland och vill inte ta bort det helt.

Inaktivera tillägget kommer att förhindra det från att använda upp minnet. Slutligen, du kanske har märkt en GPU process i Chrome, som bör vara aktiverat som standard. Om din maskinvara har stöd för det, Chrome kommer att avlasta vissa uppgifter till din GPU, som är snabbare och effektivare än din CPU. Detta kallas för maskinvaruacceleration. Om du vill kan du stänga av det genom att gå till Inställningar och sedan rulla hela vägen ner till Systemet.

Om du inte inaktivera maskinvaruacceleration, din erfarenhet i Chrome kommer att vara lite långsammare, så håll detta i åtanke.

Så om du känner dig Chrome tar upp för mycket RAM-minne, in i aktivitetshanteraren och försök att inaktivera tillägg som är att använda stora mängder minne. För mig, jag hade en förlängning som jag gillade, men hade inte uppdaterats sedan 2013, vilket är anledningen till att det kunde ha varit att använda så mycket minne. Om du inte behöver en resurs-att lägga beslag på förlängning, inaktivera det och du kommer att få en bättre webbupplevelse. Även inaktivera Flash-om du inte verkligen behöver det. Njut!