Google Chrome Bruk Av Minne/Minnelekkasje Problemer?

0
279

Jeg elsker å bruke Google Chrome for å surfe på Internett og en av de viktigste grunnene har alltid vært fordi det er super rask! Jeg har aldri likt den bloat av Firefox med alle add-ons og Internet Explorer er rett og slett treg.

Microsoft Kanten er ganske litt raskere enn IE, men jeg bruker så mange andre Google-tjenester som Chrome holder trekke meg tilbake. Firefox er nytt Quantum nettleseren er enda raskere enn Chrome, og jeg har faktisk tenkt på å bytte.

Når jeg først begynte å bruke Chrome, jeg var fornøyd med den enkle rent grensesnitt og utrolig surfing hastighet. Men etter et par måneder med å bruke Chrome tungt på en svært rask PC, la jeg merke til kategoriene vil være tomt for et par sekunder før du legger inn en nettside og annen generell treghet.

Chrome Oppgavebehandling

Etter å ha gjort litt poking rundt, bestemte jeg meg for å ta en titt på oppgave manager og se hvilke prosesser som kjører for Chrome. Her er hva jeg fant:

Holy cow! Det er en heidundrende 35 Google Chrome prosesser! Det er en rekke prosesser pluss over 5 GB minne. Hva er alle de Chrome-prosesser? Gitt, er jeg ikke hadde 16 åpne faner når jeg tok bildet over, men alle nettsider var statiske videoer uten å spille eller animasjoner. Så hvorfor 35 prosesser og Gb minne?

Du kan finne ut hva som ligger bak hver av disse prosessene i Chrome ved å høyre-klikke på tittel-linjen (ikke på en fane) og velge oppgavebehandling.

Her vil du se hver prosess (kalt en Oppgave) kjører i Google Chrome. Jeg ble fort overrasket over det jeg så.

Nettleseren er en prosess, hver fane er sin egen prosess, og så var det prosesser web apps, GPU og for hver utvidelse og plug-in som jeg hadde aktivert! Eeeks! Fra hva jeg leser på nettet fra Google, de separate alt ut i ulike prosesser fordi det gjør leseren mer stabil. For eksempel, hvis Flash-plugin-modulen krasjer, det vil ikke ta ned alle fanene dine eller hele nettleseren.

Bruker Google Chrome for så lenge, har jeg innsett at dette er veldig sant. Det var mange ganger når en fane dør, og jeg kan bare lukke fanen og holde med min andre kategoriene normalt eller Shockwave ville bare henge og jeg drept som en fane og alt annet fungerte fint.

Så min neste tanke var om å ha alle de separate prosesser som brukes ekstra minne i motsetning til hvordan det var tidligere. Fra hva jeg har samlet på nettet, ser det ut til at selv om det var færre prosesser, plugins og utvidelser vil fortsatt bruke opp minnet, kanskje bare litt mindre. Det er en liten overhead til å skape en ny prosess, men det er mindre.

Du har kanskje også lagt merke til flere elementer oppført som subframe: https://accounts.google.com. Først trodde jeg dette var noe å gjøre med at de har en fane åpen til Gmail, men lærte det er noe helt annet. I utgangspunktet, Google setter noen prosesser i sin egen prosess for å kunne isolere dem. Så var det flere nettsteder som var på innsiden av disse subframes i stedet for å ha sin egen fane, prosess oppført.

Så er det noe du kan gjøre for å redusere mengden minne som bruker Chrome? For meg, merket jeg en stor forskjell når jeg deaktivert flash for alle områder, heller enn å la det på Spør meg først innstillingen. For å deaktivere flash helt, går du til Innstillinger, og deretter klikker du på Avansert nederst og deretter klikker du på Innstillinger for Innhold under Personvern og Sikkerhet. Klikk på Flash og så sørg for at det står Blokkere nettsteder fra å kjøre Flash.

Det reddet meg over 1 GB minne. Jeg visste det ikke, men flere nettsteder bruker Flash. Selv med Blits er deaktivert, nettsteder fungerte fint, så jeg holdt Flash deaktivert. Den andre måten å redusere minne er å fjerne noen utvidelser, spesielt hvis du ikke bruker dem. Også, kan du bare deaktiverer et biapparat hvis du trenger det av og til og ikke ønsker å fjerne det helt.

Deaktiverer utvidelsen vil hindre den fra å bruke opp minnet. Til slutt, du har kanskje lagt merke til en GPU prosessen i Chrome, som skal være aktivert som standard. Hvis maskinvaren din støtter det, kommer Chrome til å avlaste noen oppgaver til din GPU, som er raskere og mer effektiv enn din CPU. Dette kalles for maskinvareakselerasjon. Hvis du vil, kan du deaktivere det ved å gå til Innstillinger, og deretter rulle hele veien til bunnen av Systemet.

Hvis du må deaktivere maskinvareakselerasjon, din erfaring i Chrome vil bli litt tregere, så hold det i tankene.

Så hvis du føler Chrome er å ta opp for mye RAM, sjekk i Task Manager og prøv å deaktivere utvidelser som bruker en overdreven mengde minne. For meg, jeg hadde en utvidelse som jeg likte, men hadde ikke blitt oppdatert siden 2013, noe som er grunnen til at det kunne ha vært å bruke så mye minne. Hvis du ikke trenger en ressurs-hogging extension, må du deaktivere den og du får en bedre nettopplevelse. Også, kan du deaktivere Flash-med mindre du virkelig trenger det. Nyt!