Far-sønn-duoen brukt samme fremgangsmåte for å gjøre nedfallsfrukt gevinster: RTI aktivist

0
154

Far-sønn-duoen laget nedfallsfrukt gevinster i Hoshiarpur land svindel: RTI aktivist. (Representational)

Top News

  • Jharkhand JAC Matric 10. Resultat 2018 Høydepunkter: Over 1 lakh mislyktes, pass prosentandel står på 59.48

  • Donald Trump møter Kim Jong-un: Sammen, forbereder seg på å forstyrre den Asiatiske for

  • J-K: Fire BSF personell drept i våpenhvilen overtredelse av Pakistan sammen IB

To år etter multi-crore Hoshiarpur land svindel som i over et dusin mennesker ble gjort anklaget og flere ble inkludert i listen over mistenkte av Årvåkenhet Bureau (VB), RTI informasjon har avdekket at noen flere mottakere, som angivelig gjort crores med samme modus operandi som de andre bestilt anklaget. Ingen handling er blitt instansiert mot disse påståtte nyter godt så langt.

I svindelen, nedfallsfrukt gevinster ble gjort av privatpersoner som nesten to km lange strekningen ble kjøpt fra bønder til lavere priser i Hoshiarpur til pocket tunge erstatning etter å ha fått arealbruk endres med connivance av inntekter tjenestemenn. Landet i spørsmålet hadde blitt kjøpt av de NHAI for en fire-laning prosjektet, og at de tiltalte hadde kjøpt land, både umiddelbart før og etter varsling for oppkjøpet. Selv PMO hadde også bedt om Punjab Ekstra Chief Secretary å undersøke saken.

Nå, RTI aktivist Rajiv Vashisht, som hadde utsatt Hoshiarpur land svindel, gjennom en annen RTI har fått informasjon om at en Hoshiarpur-basert Tilak Raj Gupta og hans sønn Arun Gupta hadde kjøpt et land i Hardokhanpur landsby på januar 18, 2016 og i April 2016 flere måneder etter at melding om erverv av samme jord for highway ekspansjon.

I henhold til revenue department, to tomter på 95 marlas hver (totalt rundt 4700 s yard) ble kjøpt av Tilak Raj Gupta fra Onkar Nath 18. januar 2016. Betaling for dette landet ble gjort Rs. 11,90,000. Arun Gupta, sønn av Tilak Raj Gupta, også kjøpte 120 malras i den samme landsbyen fra Gagandeep Singh på April 14, 2016 for Rs 7.50 lakhs. Sjekken av HDFC bank ble utstedt for dette formålet også. Begge hadde betalt Rs 19.40 lakh for dette totalt 310 marla land. I registeret det ble nevnt at dette landet er en jordbruksareal. De sa at landet var allerede varslet for oppkjøp for bygging av fire laning Jalandhar-Hoshiarpur prosjektet, hevdet Vashisht.

“I henhold til register av landet verdien av dette landet var Rs 6250 per marla på tidspunktet for kjøpet av Gupta. Senere, fikk de endret arealbruk i landbruket til kommersielle og viste den som en bolig koloni,” sa Vashisht.

Ut av dette totalt 310 marla land, 180 marla land ble kjøpt opp av NHAI for de fire laning prosjektet, og betaling av Rs 10.45 crores var laget av NHAI for dette landet, inkludert Rs 6.69 crores (etter å kutte 10 prosent TDS) til Tilak Raj mot 115 marla land, som han hadde betalt for Rs. 7.18 lakh bare noen måneder tilbake. Hans sønn også mottatt betaling av Rs 3.76 crores mot hans 64.50 marla landet Mai 2, 2016 fra NHAI. Vashisht sa at etter at du har mottatt denne betalingen de har kjøpt tre hektar land i Jalandhar er Kukkar Pind, Talhan og Kotkalam i juni 2016.

Når vi kontaktet Tilak Raj Gupta sa at de hadde kjøpt land senere kjøpt opp av NHAI lang tid tilbake, men han kunne ikke gi noen vitnesbyrd om det.

SP, Årvåkenhet Bureau, Parveen Kanda, som er håndtering av landet svindel-saken, kan ikke bli kontaktet for sine kommentarer.

I mellomtiden, etter en klage til PMO gjelder over påståtte uregelmessigheter i forbindelse med kjøp av land, som er varslet til anskaffelser for å bygge Jalandhar bypass ved Riksvei Authority of India (NHAI), PMO hadde videresendt det samme til Chief Secretary av Punjab, og spurte om tiltak som er aktuelle.

Chief Secretary ‘ s Office har sendt klagen til Kommisjonær Jalandhar Divisjon Raj Kamal Chaudhary for ytterligere tiltak.

For alle de nyeste Byene Nyheter, last ned Indian Express App

© DVS. Online Media Services Pvt Ltd