Bus analogie, Coca-Cola, oprichter en waarom Modi zal verliezen de komende peilingen: Wat Rahul Gandhi zei OBC leiders

0
97

Het congres president Rahul Gandhi op de nationale conventie van de Andere Achteruit Klassen (OBC) de verdeling van het Congres. (PTI Foto)

Gerelateerd Nieuws

  • Rahul Gandhi roept Grand alliance een sentiment van mensen, houdt moeder toen vroeg die regel

  • Wat is de RSS laster zaak tegen Rahul Gandhi?

  • VIDEO: Rahul Gandhi doelen UUR Modi voor ‘vernederend’ veteraan BJP leider LK Advani

Het congres president Rahul Gandhi op maandag sprak over waarom er geen wereldwijde merken zoals Coca Cola of McDonalds uit India, het verschil tussen de BJP en het Congres, en waarom de BJP zou worden verslagen in de volgende verkiezingen.

Hier is wat hij zei op een evenement georganiseerd door het Congres voor Andere Achteruit Kaste leiders van de partij:

Coca-Cola en McDonalds

Het Congres president gebruikt wereldwijde merken te illustreren zijn claim dat kleinere ondernemers niet kon schaal in het land.

“Heb je gehoord van Coca-Cola? Vertel me wie startte het bedrijf, weet je dat? Laat me je vertellen, het was een persoon die verkocht limonade in de VS. Hij zou meng suiker in water. Hij werd gerespecteerd voor zijn vaardigheid, zamelde geld in en begon Coca-Cola,” Gandhi zei.

Hij beweerde dat de wereldwijde fastfoodketen McDonalds is gestart door een man die liep een dhaba, en dat de mondiale auto-bedrijven, Ford, Mercedes en Honda waren begonnen door monteurs.

“Toon mij een bedrijf in India dat werd gestart door een monteur,” zei hij.

De bus analogie

Volgens Gandhi, het grootste verschil tussen het Congres en de BJP werd het best verklaard door het gebruik van de analogie van een bus.

“Het Congres partij brengt de mensen in een bus, geeft ze de sleutel en vertelt hen te rijden. De BJP brengt de mensen in de bus, vertelt hen om stil te zijn en laat de RSS-station de bus,” zei hij.

Gandhi zei dat het huidige doel van de RSS-verdeel de OBC gemeenschap, zodat ze niet kunnen voorleggen van een verenigd front voor hun eisen.

“Wij willen u in de politiek en geven u de sleutels van de bus. Omdat we weten dat India vooruit, 50-60% van de bevolking gerespecteerd dient te worden, bank deuren moeten worden geopend en vaardigheden moeten beloond worden,” zei hij.

De eenheid oppositie

Het Congres president zei dat de hele oppositie te verenigen in zes maanden tot een jaar om de BJP beseffen dat India zal worden uitgevoerd door de mensen en niet slechts drie personen — Narendra Modi, Amit Shah en Mohan Bhagwat. Hij voegde eraan toe dat de Oppositie is niet te stoppen.

“Het goede is…en het is niet te stoppen…de volledige oppositie staan bij elkaar. En of het in zes maanden of een jaar, Narendra Modiji, Amit Shahji en Mohan Bhagwatji krijgt een demonstratie van India ‘s kracht” Gandhi zei.

De drie leiders begrijpen dat drie mensen het niet kunnen uitvoeren van India, en alleen de mensen en jongeren in het buitenland, Gandhi zei.

‘Dit is een leugen’

Het Congres president beweerde er was geen tekort aan vaardigheden bij mensen, maar het was het ontbreken van de toegang tot bancaire fondsen voorkomen dat ze uit gaan.

“Modiji zegt er is een gebrek aan vaardigheden onder de mensen…die wij nodig hebben om mensen kennis en vaardigheden. Dit is een leugen,” zei hij.

“Obc’ s zijn gevuld met vaardigheden. Overal waar je kijkt vind je vaardigheden. De waarheid is dat de vaardigheden die je hebt, is er geen respect voor hen. De waarheid is dat de deuren van de banken en de politiek zijn gesloten voor u,” zei hij tegen de bijeenkomst.

‘Er is geen grotere idioot in het land dan dat van mij’

Het Congres president zei dat hij onlangs met vier tot vijf OBC wetgevers van de BJP en sprak met hen.

“Ik kan het niet vermelden van zijn naam anders Modiji zal hem uit schoppen,” zei hij.

“Een greep mijn hand en zei:” Er is geen grotere idioot in het land dan ik. Ik nam hem mee en ik maakte Narendra Modiji de Minister-president, en vandaag heb ik een Lok Sabha MP, ben niet toegestaan om een woord te zeggen. Ik kan zelfs niet spreken voor de mensen”,” Gandhi zei.

“De MP zei: ‘ik ben niet de enige die het zegt. Alle van hen zijn bang en ze hebben allemaal in hun hart dat we zitten in de Lok Sabha en Rajya Sabha, maar niemand luistert naar ons. Zij luisteren alleen naar de RSS’, zei hij.

Boeren genegeerd, NPA gegaan

Gandhi stelde dat de Modi regering had genegeerd de belangen van de boeren, maar hielp een kleine groep industriëlen door af te zien van leningen ten belope van bijna Rs 2.5 lakh crore. “Mensen met vaardigheden worden niet beloond in India … boeren werken hard, maar je ziet ze niet in het kantoor van de Modi-ji,” zei hij.

Het Congres president beweerde dat de niet-uitvoeren van activa van banken is gestegen naar Rs 10 lakh crore. “Rs 2.5 lakh crore werden gegeven aan 15 industriëlen. Maar de boer niets…de lening ontheffing voor 15 mensen, maar niet voor de boer die nog steeds zelfmoord te plegen… zijn kinderen houden huilen,” Gandhi zei.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd