Allt Nytt i macOS 10.14 Mojave, Tillgänglig Hösten 2018

0
178

Apples macOS Mojave kommer debut i Höst, till 2018. Det är för närvarande i-utvecklare-för bara beta, med en publik beta kommer snart. Här är allt vi vet hittills, från de viktigaste funktionerna som Apple meddelade på WWDC till mindre har vi hittade i beta.

Denna uppdatering kommer att stödja de flesta Mac-datorer från 2012 och framåt. Om du har en äldre Mac, kanske du vill sälja den nu.

Mörkt Läge

macOS 10.14 har ett nytt system-wide mörka läget alternativet. Din Mac kan automatiskt aktivera denna Mörka Läget på ett schema, så Mörka Läget kan vända sig om på natten och från under dagen.

Apple är mörkt tema är redan mycket omfattande—till skillnad från Windows-10 är ofullständig Dark Mode—och verkar drabba alla som ingår i ansökan, inklusive Finder. Det ger även dig en mörk Ny Flik i Safari.

Detta alternativ påverkar inte många appar från tredje part ännu, men vi räknar med mer Mac-utvecklare för att stödja Dark Mode i framtiden.

RELATERAT: macOS Mojave är Mörkt Läge Sätter Windows 10 till Skam

Accent Färger

Mojave ger några efterlängtade tema alternativ för anpassning till Mac-skrivbordet. Du kan nu välja en “accent färg” för skrivbordet. Den färg du väljer kommer att användas för markerad text, knappar och markerat menyalternativ.

Det här alternativet är tillgängligt på System Preferences (inställningar > Allmänt, tillsammans med alternativet för att aktivera Mörka Läget.

Högar På Skrivbordet

macOS 10.14 automatiskt kan organisera ditt skrivbord med det nya Skrivbordet Stackar har. Aktivera den och filer på ditt skrivbord kommer att vara “staplade,” rengöring av din desktop upp och gör det lättare att hitta filer som du behöver. Du kan välja exakt hur du vill att stapla filer, till exempel, kan du stapla dem efter filtyp, datum då den skapades eller av taggar. Du kan också välja hur du vill att din Mac för att sortera varje stapel.

Apples iCloud-tjänsten kan automatiskt synkronisera filerna på skrivbordet mellan dina enheter. Skrivbordet Travar gör det lättare att dra nytta av att synkronisering funktionen utan att ha en extremt rörigt på skrivbordet.

RELATERAT: Hur Organisera Ditt Skrivbord Med Högar av divvun på macOS Mojave

Dynamic Desktop

I enlighet med sitt namn, macOS Mojave innehåller en öken foto som standard skrivbordsbakgrund. Den här bilden är faktiskt en Dynamisk bakgrund på Skrivbordet som automatiskt ändras under dagen baserat på positionen för solen i ditt geografiska läge.

Din Mac kan automatiskt aktivera Mörka Läget på natten, även matchande bakgrund på skrivbordet. Detta påverkar din låsskärm, liksom.

I beta, och bara den standard desktop bakgrunden är tillgänglig som en Dynamic Desktop. Vi hoppas att Apple även låter andra människor skapa olika dynamic desktop bakgrunder också.

Snabb Titt Redigering

Snabb Titt funktionen är ett snabbt sätt att förhandsgranska filer på macOS. Bara välj en fil i Finder och trycka på mellanslagstangenten för att öppna en lätt förhandsgranskningsfönstret.

I Mojave, Snabb Titt erbjuder en rad olika åtgärder för att snabbt redigera en fil. Du kan markera och signera Pdf-filer, beskära och rotera bilder, och trimma video och ljud-filer direkt från Snabb Titt rutan. Snabb Titt rutan nu också har en Dela-knapp.

Galleri Visa, Snabba Åtgärder, och Mer Metadata i Finder

Apple har lagt till några nya funktioner till Finder. Det finns nu ett galleri visa som är perfekt för att snabbt titta igenom mappar av bilder eller PDF-dokument. Du kommer att se en stor förhandsgranskning av bilden ovan en mindre raden av miniatyrbilder som representerar filer i mappen.

Du hittar även “Snabba Åtgärder” i förhandsgranskningsfönstret. Dessa knappar kan snabbt rotera bilder, tecken Pdf-filer och utföra andra uppgifter direkt från Finder. Du kan också tilldela Automator uppgifter som Snabba Åtgärder för att snabbt utföra dem på filer i Finder.

Förhandsgranskningsfönstret visar nu mer metadata om filer, också. Till exempel, kan du se information som kameran modell ett foto togs med i förhandsgranskningsfönstret.

Skärmdump och Tv Inspelning Verktyg

Mac har några nya skärmdump verktyg. När du tar en skärmdump, kommer du att se en miniatyr av den på hörnet av skärmen. Du kan klicka på bilden för att öppna en redigering gränssnitt med alternativ för att snabbt beskära eller beskriva skärmdump—precis som på iPhone och iPad.

Det finns också ett nytt flytande meny med alternativ för att spela in en video på din tv. Du behöver inte längre använda QuickTime för att spela in din Mac-skärmen. För att öppna den nya menyn, trycker du på Kommando+Skift+5. Du kommer att se menyn längst ner på skärmen.

Denna flytande meny kan du också ställa in en timer som räknar ner inför en skärmdump är tagen, välja om markören visas på skärmen, och välj den mapp där skärmdumpar sparas.

RELATERAT: macOS Mojave Uppgraderingar Skärmdump Verktyg med videoinspelning och kommentera

Kontinuitet Kamera

Mojave innehåller också en ny Kontinuitet funktion som gör att din iPhone att fungera bättre med din Mac. Nu kan du direkt ta bilder på din iPhone och infoga dem i applikationer som e-Post, Anteckningar, Pages, Keynote och Numbers.

Till exempel vill infoga en bild från din iPhone i Anteckningar, använd Arkiv > Infoga Från menyn, och välj antingen “Ta Foto” eller “Skanna Dokument.” Du kommer att bli ombedd att ta en bild med din iPhone, och sedan att bilden kommer att vara direkt insatt i tillämpningen. Om du väljer “Skanna Dokument,” du kan ta ett foto av ett kvitto eller annan handling i pappersform och din Mac automatiskt räta dokumentet innan du importerar den.

Du kan välja Redigera > Infoga Från i Finder. Detta kommer att infoga ett foto som en fil direkt till din aktuella mappen.

FaceTime Med 32 Personer på en Gång

Apple har förbättrats för FaceTime så att du nu kan använda det för att ha videosamtal med upp till 32 personer på en gång. Samma samtal kan innehålla både ljud och video som ringer, och människor i en iMessage konversation kan släppa in eller släppa ut för videosamtal när de vill.

Detta fungerar på Mac och iPhone, iPad och Apple Titta på.

RELATERAT: FaceTime Kommer med Stöd för Upp till 32 Personer i en Grupp, som Kallar

Nyheter, Lager, Hem, och Röstanteckningar för Mac

Mac är att få fyra nya appar. Nu kan du läsa Apples Nyheter, kolla på dina aktier, kontroll HomeKit smarthome-enheter, eller spela in och spela upp röstmeddelanden direkt från din Mac. Du kan skapa ett röstmemo på din iPhone och lyssna till det på din Mac, till exempel.

Dessa fyra appar som faktiskt är “portade” från iPhone och iPad-versioner med hjälp av Apples UIKit, som används i Apples iOS operativsystem. Apple är att göra det lättare för andra utvecklare till hamn program från iPhone och iPad till Mac också.

En Ny Mac App Store

Mac App Store har fått en ny design, precis som de nya App Store var i iOS 11. Den nya Mac App Store har ett liknande “berättelser” och “samlingar” för att hjälpa dig att upptäcka nya appar.

Uppdateringar System Är Tillbaka i System Preferences (systeminställningar)

Som en del av Mac App Store redesign, uppdateringar för macOS operativsystem och ingår program som iTunes har tagits bort från App Store.

Dessa uppdateringar finns nu tillgängliga på System Preferences – > programuppdatering. Du kan även välja vilka typer av uppdateringar installeras automatiskt på din Mac-här. Klicka bara på knappen “Avancerat” för att göra så.

Kamera, Mikrofon, Meddelanden och e-Post Behörigheter

På macOS, appar redan måste begära tillstånd för att få tillgång till olika funktioner hårdvara, precis som de har på iPhone och iPad. Mojave lägger till ännu mer tillåtelse kontroller för att skydda din integritet och personliga uppgifter.

I Mojave, appar nu måste begära tillstånd för att få tillgång till din webbkamera, mikrofon, budskap historia, och e-postmeddelanden lagras i e-Post. Om skadlig kod körs på din Mac, kommer det inte att kunna spionera på din webbkamera eller lyssna på din mikrofon utan att be om din tillåtelse först.

Favicons på Safari Flikar

Mojave inkluderar Safari 12. Den senaste versionen av Apples webbläsare nu äntligen har favicons—webbplats ikoner, med andra ord—på dess flikar. Andra webbläsare har haft denna funktion i flera år.

Du kan aktivera Safari favicons från Safari > Inställningar > Flikar > > Visa Hemsida Ikoner i Flikar.

RELATERAT: Favicons Äntligen Kommer till Safari, Här är Hur man gör det Möjligt för Dem Nu

Utökad sökning Skydd i Safari

Safari-webbläsaren har nu mer tracking protection funktioner. Det bekämpar webbläsare fingeravtryck, som webbplatser kan använda för att spåra dig utifrån din webbläsare unika egenskaper. Safari bara exponerar mycket mindre konfiguration information till webbplatser.

Safari kommer nu att blockera Facebook: s Gilla-knappar, Dela-knappar och kommentera widgets från att spåra dig utan din tillåtelse. Safari kommer att blockera andra typer av sociala medietjänster från att spåra dig också—men det är tydligt inriktade på Facebook.

RELATERAT: Safari Strider Webbläsare Fingeravtryck och Spårning av divvun på macOS Mojave

Legacy Safari Tillägg och Plugins Är på väg Bort

Traditionell Safari extensions, som har den .safariextz file extension, är nu “har tagits bort.” Detta innebär att de kommer att sluta arbeta i en framtida version av Safari.

För nu, dessa tillägg fungerar fortfarande, och du kan fortfarande installera dem från den gamla Safari Extensions Gallery. Dock kan du inte längre installera traditionella tillägg från utanför Safari Extensions gallery. Detta innebär en massa tillägg kommer att bryta i Mojave.

Apple uppmanar utvecklare att övergå till det nya Safari-Appen Tillägg som finns tillgängliga i App Store. Men, de är mindre kraftfull än traditionell Safari extensions.

De flesta gamla NPAPI-stil plugins inte längre fungerar på Safari, heller. Safari kommer fortfarande att köra Adobe Flash browser plug-in, men det är det.

RELATERAT: macOS Mojave Kommer att Bryta ett Gäng av Safari Extensions

Lösenord Hjälpa i Safari

Webbläsaren Safari är nu automatiskt skapar och fyller starka lösenord till dig. Om du har återanvänt samma lösenord på flera webbplatser och sparade dem i Safari ‘ s password manager, så får du se de återanvändas lösenord flaggade i Safari-fönstret så att du kan uppdatera dem.

Medan du visar ett lösenord detaljer i Safari-fönstret, kan du enkelt ändra lösenord eller skicka det till någon annan via AirDrop.

Metall 2 Blir Bättre och OpenGL är Föråldrat

macOS 10.14 Mojave skjuter fram med Apples Metall grafik. Den innehåller en ny version av Metall 2.

OpenGL och OpenCL är nu “har tagits bort.” Befintliga spel och program som använder OpenGL och OpenCL kommer att fortsätta fungera som vanligt, men Apple rekommenderar utvecklarna att flytta till Metall 2. Program som använder OpenGL och OpenCL kommer sannolikt att sluta arbeta i en framtida version av macOS.

Apple har varit att låta OpenGL vissna bort för ett tag nu. macOS fortfarande bara stödjer OpenGL 4.1 3.3 eller, beroende på Mac. Den senaste versionen är OpenGL 4.6. Vulkan är framtidens plattformsoberoende grafik, men Apple är att hålla sig med Metall i stället. Men det är en Vulkan-mot-Metall-runtime bibliotek som heter Smält som bör ge ett sätt att köra Vulkan-program på Mac-datorer, iPhones och iPads med bra prestanda.

Som en del av Apples Metall för VR arbete, Apple är också lovande för “plug and play” – stöd för HTC Vive Pro virtual reality-headsetet på macOS, och säger att det varit ett nära samarbete med Valve och HTC på kompatibilitet med SteamVR.

RELATERAT: Apples Direct X: Vad är Metall och Varför är det Viktigt?

Mer Intressanta Funktioner

Du kommer att märka några andra mindre förändringar genom Mojave. Det finns många andra under-the-hood förändringar och små bitar av gränssnitt polska också.

 • Nyligen använda Appar på Bryggan: MacOS dock visar nu nyligen använda appar på den högra sidan av dockan, separerade av en liten rad. Det ser precis ut som dockan på iPads.
 • Snabbare Vakna Gånger: Apple lovar Mac-datorer kommer att vakna snabbare från sömn.
 • APFS för Hårddiskar: Den nya Apple File System (APFS) nu fungerar på mekaniska hårddiskar. I High Sierra, det fungerade bara på Fusion hårddiskar och ssd-enheter.
 • Fler Siri-Funktioner: Siri kan nu styra HomeKit-aktiverade smarthome-enheter från din Mac. Siri kan du visa sparade lösenord, även om du ber om det. Apple säger också Siri vet “mycket mer” om motorsport, kändisar och mat.
 • Emoji i e-Post: Det finns en ny Emoji-knappen i e-Post, för att snabbt lägga till uttryckssymboler till din e-post. Du kan fortfarande öppna emoji panelen var som helst.
 • Föreslog Mappar i e-Post: E-app nu föreslår mappar där det tänker du kanske vill placera en e-post.
 • Automator Genvägar på pekskärmen Bar: Du kan nu göra egna genvägar med Automator och sätta dem på din Mac ‘ s Touch Bar.
 • Facebook och Twitter-Inloggning Bort: Du kan inte längre logga in med Facebook eller Twitter från System Inställningar > Internet-Konton. För att dela via Facebook eller Twitter från systemet och Dela bladet, du behöver för att installera en Facebook-eller Twitter-app som ger en andel förlängning.
 • DVD-Spelare Uppdateringar: DVD-Spelare app ingår med macOS var helt skrivas om. Det är nu en 64-bitars program med ett nytt användargränssnitt, och det stöder MacBook Tryck Bar.
 • iBooks Blir Apple Böcker: Apple döptes iBooks. Det är nu som heter “Apple Böcker.”
 • Mer Språk: Mojave nu har BRITTISK engelska, Australiensisk engelska, franska (kanada), Traditionell Kinesiska för Hong Kong språk alternativ.

Apple kommer förmodligen att göra några fler ändringar för att Mojave under hela utvecklingsprocessen innan macOS når normal Mac-användare också. Och, naturligtvis, vi kommer att hålla dig uppdaterad om dem.

RELATERAT: APFS Förklarade: Vad Du Behöver Veta Om Apples Nya filsystemet

Image Credit: Apple