Aktiver Ikke Spor og Sporing Beskyttelse i IE, 11 og Edge

0
209

Som standard er Internet Explorer 11 og Microsoft Kant holder en funksjon som kalles Ikke Spor deaktivert. Det er i utgangspunktet relatert til hvor mye informasjon en nettside og annonsører som kan fange opp om deg når du surfer på nettet. Standard, Ikke Spor er slått av på alle de andre store nettleserne, inkludert Firefox, Safari, Chrome og Opera. Bare IE 10 har den slått på som standard.

Dette hadde vakte en storm av kontrovers fordi mange grupper føler det bør være eksplisitt slått på av brukeren, i stedet for å bli valgt for dem automatisk. Dette er grunnen til at det ble deaktivert i internet explorer 11 og i Microsoft Kanten. Imidlertid, hvis du ønsker å slå på Ikke Spor i IE, 11 eller Edge, her er hvordan å gjøre det.

Det er verdt å merke seg at det Ikke Spor-forespørsel trenger ikke å bli æret av nettstedet du besøker. Det er rett og slett en forespørsel fra din nettleser, som kan eller ikke kan være etterfulgt av nettsiden.

Aktiver Ikke Spor i IE 11

Første, åpne Internet Explorer 11 og trykk på ALT – tasten på tastaturet for å få fil-menyen. Klikk på Verktøy og Alternativer for Internett. Du kan også klikk på gear-ikonet lengst til høyre.

Klikk på Avansert , og deretter blar du ned til den Sikkerhetsmessige delen, og sjekk Alltid sende Do Not Track” – boksen. I IE 11, heter det Sender Ikke Spor-forespørsler til nettstedene du besøker i IE.

Det er om det. I Internet Explorer 11 (og som først ble introdusert i Internet Explorer 9), kan du også aktivere sporingsbeskyttelseslister for enda mer beskyttelse mot sporing. For å gjøre dette, klikk på VerktøySporing Beskyttelse.

Du kan enten opprette din egen personlige liste og legge til webområder som du ikke ønsker å spore deg, eller du kan klikke på for å Få en sporingsbeskyttelsesliste online og laste ned de som har blitt opprettet og oppdatert av tredjeparter. Når du laster ned en TPL, klikk på den og klikk deretter Aktiver.

De er to måter som Internet Explorer 11 muliggjør sporing beskyttelse. Standard, Ikke Spor og sporing beskyttelse er deaktivert. Du vet nå hvordan du aktiverer eller deaktiverer ett.

Aktiver Ikke Spor i Microsoft Kanten

For Microsoft Kant, klikker du på tre horisontale prikker øverst til høyre og klikker på Innstillinger nederst.

Neste, klikk på Vis avanserte innstillinger, igjen, helt nederst.

Til slutt, ved å bla ned til Personvern og Tjenester delen, og du vil veksle mellom å Sende Ikke Spor-forespørsler alternativ.

Nå er alle HTTP og HTTPS-forespørsler inkluderer Ikke Spor. I tillegg, hvis du ønsker mer sikkerhet og personvern, kan det være en god idé å bare bruke InPrivate browsing-funksjon av IE 11 og Microsoft Kanten. Dette er det samme som å bruke Inkognitomodus i Google Chrome. Nyt!