Stork med flaskhals på näbben ses efter två dagar, rädda op på

0
94

Storken blev fotograferad av en birder, Manoj Nair.

Relaterade Nyheter

  • Kroppsdelar från hotade djur sålda på Facebook

  • Aizawl har flest dystra leoparder i Sydostasien

  • Whitley Award-vinnare ornitolog krav på bevarande av Stor Indian Bustard tvivel

På 5,55 pm, två fågelskådare i Najafgarh såg black-necked stork som fotograferades torsdag kväll med en flaskhals runt näbben. Sedan fredag morgon, en sökning på “nära hotad” fågel har varit på i Basai våtmark, Najafgarh och Sultanpur området.

“Vi har informerat Haryana Chef konservator av skogar Vivek Saxena och Distriktet jägmästare. De skickar ett team till undsättning storken,” sade en senior birder Pankaj Gupta. Två fågelskådare på plats sade, “fågeln försökte öppna sin näbb för att äta något, men tappade det… Det kunnat för att dricka lite vatten. Det är inte så svag som vi trodde det skulle vara. Om vi närmar oss det, det kan flyga iväg.”

Den fågelskådare hade gett upp hoppet, och med söndag är det sista dagen på sök. Fiskare kom till det i kväll, och kommer att återvända dit vid 10.30 pm. De sa, “fågeln inte flyger för nu… De uppdrag kommer att vara över vid midnatt.”

 

För alla de senaste Delhi Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App