Niet offeren belangen van state leiders omwille van de allianties: Congres

0
80

In Rajasthan, ook staat het Congres chief Sachin Pilot heeft aangegeven de partij zou liever solo wanneer een gedeelte van de Congres leiders voor een pact met de BSP. (ANI)

Als partijen de koppen bij elkaar te scharrelen uit een anti-BJP alliantie voor 2019 Lok Sabha verkiezingen, het Congres heeft toegeslagen een nota van voorzichtigheid en zei dat het niet negeren van de belangen van de staat leiders omwille van de regionale tie-ups.

Het congres media hoofd Randeep Surjewala heeft gezegd dat, terwijl de partij heeft een tijd-geteste beleid van het werken met ideologisch compatibel partijen, het zal u niet verlaten, de belangen van de staat leiders.

“De Indiase Nationale Congres zal nooit opofferen aan de belangen van een staat leiderschap en ambities van de werknemers. Een ideale balans zal worden geslagen op een staat tot de basis,” Surjewala vertelde PTI. Hij maakte de zaak voor state-specifieke allianties terwijl pleiten voor een grotere coalitie met gelijkgestemde partijen in het “nationale belang”.

“Het Congres heeft een tijd-getest en goed gedefinieerd beleid van het werken hand in hand met ideologisch compatibel politieke partijen,” zei hij. Een commissie onder leiding van voormalig minister van Een K Antony zou een laatste oproep op allianties na overleg met de provinciale leiders en de verantwoordelijken van de staten, zei hij. “In die van nationaal belang zijn, zullen wij de verdere versterking van energieën samen te brengen gelijkgestemde partijen op een gemeenschappelijk platform en een gemeenschappelijke agenda. Echter, INC zal niet op te offeren voor de belangen van een staat leiderschap,” Surjewala zei.

De herhaling van “state-specifieke tie-ups” wordt geleverd wanneer het Congres werd geconfronteerd met een opstand in de Kerala eenheid nadat hij had besloten om de eenzame Rajya Sabha zitting van de staat om zijn vervreemde bondgenoot, de Kerala Congres (Mani). De KC (M) verlaten had het Congres-led UDF aan de vooravond van de laatste polls en bestreden door het zelf maken van een deuk in het Congres stemmen in het proces.

Het congres chief Rahul Gandhi ‘ s beslissing om de partij RS zetel naar de KC (M) was gericht op het brengen van de oude bondgenoot terug naar de partij vouw vooruit 2019 LS polls, maar leidde tot een ongekende protesten in de staat die partij is. Het Congres heeft een anti-NDA-groepering, het zou moeten overwegen de mogelijkheid van regionale partijen, die een grotere taart in de zetel-de delen van de gesprekken.

Tijdens het slaan van state-specifieke overeenkomsten voor de Algemene Verkiezingen zou niet een probleem vormen in sommige staten, zoals Karnataka, waar de partij heeft al aangekondigd een pact met het JDS, het zou hebben gehad om het gedrag van een fijn evenwicht in sommige andere gebieden. West-Bengalen is een geval in punt waar de staat het Congres leiderschap is openlijk aanvallen TMC-chief en Chief Minister Mamata Banerjee voor “het vermoorden van de democratie” in de recente panchayat polls.

West-Bengalen Congres president Adhir Ranjan Chowdhury is de afgifte van verklaringen tegen Banerjee, die is het projecteren van zichzelf als een belangrijke pijler van een anti-BJP structuur voor 2019. Het Congres zal hebben te houden met de standpunten van de Bengalen leiderschap tijdens de bouw van enig inzicht in de staat, hetzij met de TMC-of de Linkerkant.

In Punjab en Delhi, de state-eenheden van het Congres hebben verworpen suggesties over de afstemming met de Aam Aadmi Partij. Delhi Congres chief Ajay Makan heeft gezegd dat de partij niet nodig een bondgenoot in de staat. AICC in de kosten van Punjab Asha Kumari heeft afgedaan als “ongegrond” spreekt van een mogelijke alliantie met de AAP in de staat.

In Rajasthan, ook staat het Congres chief Sachin Pilot heeft aangegeven de partij zou liever solo wanneer een gedeelte van de Congres leiders voor een pact met de BSP. Hoewel het in de verkiezing gebonden Madhya Pradesh, staat het Congres president Kamal Nath is in gesprekken met de BSP voor de komende Vergadering verkiezing, het blijft te bezien of de partij het deel met het aantal zitplaatsen BSP chief Mayawati is op zoek.

In Uttar Pradesh, ook het Congres zal worden geconfronteerd met een moeilijke keuze van de zitting deelt de RLD, BSP en SP hebben aangetoond dat zij kan leiden in de race om de nederlaag van de BJP, zonder aanpassing aan het Congres. Kandidaten van de BSP-SP combineren verslagen BJP genomineerden in de high profile Lok Sabha bypolls naar Gorakhpur en Phulpur waar het Congres kandidaten verloren hun deposito ‘ s.

Het eten van humble pie, het Congres achter de RLD-SP alliance genomineerd in de net gesloten Kairana Parlementaire zitting door de verkiezingen in. De kandidaat won, waardoor de regionale partijen in de staat een duidelijke voorsprong op het Congres. In de verkiezing gebonden Chhattisgarh, het Congres is geconfronteerd met een nieuwe concurrent in de voormalige COR lid en chief minister Ajit Jogi. Het Congres leiderschap is nog steeds debatteren over de vraag of een bondgenoot te zijn met hem.

De Grand Old Party kan, echter, vinden de onderhandelingen makkelijker in staten zoals Bihar, Tamil Nadu, Maharashtra en Jammu en Kashmir, waar het al gewerkt met de RJD, DMK, NCP en NC respectievelijk in het verleden. De bondgenoten hebben ook druk uitgeoefend op het Congres om meer flexibel te zijn in de onderhandelingen. Oppositieleiders hebben gezegd het Congres zal hebben om aan te tonen openheid en flexibiliteit zorgen ervoor dat geeft ruimte aan andere partijen.

“Het congres moet ruimte bieden aan regionale partijen en er moet meer geven en nemen om te helpen om iedereen samen op één gemeenschappelijk platform” senior NCP leider Tariq Anwar, een voormalig Congreslid, had gezegd PTI

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App