‘Komplott för att döda” PM Modi: Hot brev används för att vinna sympati, säger Sharad Pawar

0
99

Premiärminister Narendra Modi. (Snabb filen photo/Praveen Jain)

Relaterade Nyheter

  • PM Narendra Modi mordet tomt falska, säger Kongressen

  • Shiv Sena samtal hot mot PM Modi, CM Fadnavis en “mystery thriller”

  • Lateral trätt i prop: vad decennier gamla erfarenheten har visat

Att väcka misstankar över Pune Polisens fynd av en påstådd komplott för att mörda Statsministern Narendra Modi, Nationalistiska Congress Party (NCP) chief Sharad Pawar på söndagen sade att hotet brev, som beslagtogs, “inte har någon substans” och var bara används för att “vinna folkets sympati”.

“De (Pune Polisen) säga att det var ett hotfullt brev. Jag pratade med en pensionerad polis som hade arbetat för CID. Han sade att det inte finns någon substans i brev. Bokstaven används för att vinna folkets sympati,” Pawar citeras av nyhetsbyrån ANI.

Fördömt gripandet av fem personer för att ha påstått Maoistiska länkar, Pawar sade, “När likasinnade människor kom samman för att organisera Elgar Parishad, de kallades naxals och greps. Alla vet vem som utförs Bhima Koregaon Våld men de som har något samband med det greps. Detta är missbruk av makt.”

Läs – | ‘Komplott för att döda” PM Modi: Maoisterna att bekämpa en förlorad kamp, säger Singh Rajnath

Pune polisen på torsdagen hävdade att de har tagit ett e-postmeddelande, från en av de fem personer som greps, som antydde i planer att mörda Modi i “en annan Rajiv Gandhi-typ av händelse” av “rikta sin roadshows”.

Samtidigt hänga med i rapporten, Kongressen hade tidigare sagt att sådana historier är planterade varje gång Modi popularitet tog en hit. “Jag säger inte att detta är helt felaktigt, men det har varit PM Modi gamla taktik eftersom han var chief minister. När hans popularitet sjunker, nyheter av ett mord tomten är planterad. Så det bör utvärderas hur mycket sanning ligger i det den här gången,” Kongressens ledare Sanjay Nirupam sagt.

Läs – | ‘Komplott för att döda” PM Modi: Kongressen, säger sond, inte politisera den rapport

CPI(M) s generalsekreterare Sitaram Yechury, å andra sidan, sa att det var bättre för domstolen att besluta och fastställa det påstådda mordet på tomten. “Vi bör vänta för domstolen att sondera e-post och avslöja sanningen. Vi har flera säkerheten organ i vårt land. Låt våra ministrar ser till säkerheten.”

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd