Het Verwijderen van een Kop-of Voettekst van een Pagina in Word

0
296

U kunt verwijderen of wijzigingen aan de tabelkopteksten of-voetteksten op elke pagina in Microsoft Word. Dit is handig als u bijvoorbeeld wilt verbergen in de koptekst of voet tekst op een specifieke pagina. Het proces is een beetje anders als u wilt verwijderen van een kop-of voettekst op de eerste pagina van uw document, of op welke andere pagina ‘ s. Hier is hoe het werkt.

Het Verwijderen van een Kop-of Voettekst op de Eerste Pagina van Uw Document

Heel vaak, zult u niet wilt dat uw kop-of voettekst op de eerste pagina van uw document. Meestal is dat omdat het een pagina titel. Hier is hoe om het te verwijderen.

Dubbelklik op de koptekst of voettekst om het actief te maken.

Dit activeert ook de Kop-En voet tekst sectie Hulpmiddelen op het Word-Lint. Op het tabblad Ontwerp van die sectie, selecteer je de “Andere Eerste Pagina” selectie vakje.

Deze actie verwijdert u de kop-en voettekst van de eerste pagina. U kunt een ander type informatie als je dat wilt, of je laat het leeg.

Het Verwijderen van een Kop-of Voettekst op Andere Pagina ‘ s in Uw Word-Document

Het verwijderen van een kop-of voettekst voor een andere pagina dan de eerste pagina vereist iets meer werk. Helaas, je kunt niet zomaar vertellen Woord te wijzigen in de lay-out van een pagina (en de kop-en voetteksten worden beschouwd als onderdeel van de lay-out). Word de pagina lay-out functies hele secties van het document, en de standaard, het document is één grote sectie.

Dus eerst, moet u een aparte sectie in het document (zelfs als het slechts voor één pagina), dan moet u de pagina-indeling voor de nieuwe sectie naar de liggende stand. Hier is hoe.

In uw document, plaatst u de cursor aan het einde van de pagina rechts voordat de pagina waar u wilt verwijderen van de kop-of voettekst. Bijvoorbeeld, als u wilt verwijderen van de kop-of voettekst op pagina 12, plaats uw cursor aan het einde van pagina 11.

Overschakelen naar de “Indeling” in het Lint, en klik vervolgens op de “Pauzes” knop.

Op het dropdown menu, klikt u op de “Volgende Pagina” – optie.

Hoewel het niet voor de hand, de actie die u zojuist hebt gemaakt met een sectie-einde waar de cursor is geplaatst, en de slag met uw nieuwe sectie op de volgende pagina.

Nu, dubbelklik op de koptekst of voettekst (afhankelijk van wat je verwijderen) op de pagina waar u wilt om het te verwijderen. Op het tabblad Ontwerp in de Kop-En Voettekst Tools gebied van het Lint, klik op de “Vorige” knop. Merk op dat de knop wordt de geselecteerde. Je hebt nu een gebroken link naar het vorige hoofdstuk aan de kop-of voettekst.

Opmerking: Als u het wilt verwijderen van zowel een kop-en voettekst uit een sectie, die je nodig hebt om de tekst te verwijderen en het breken van de links in de vorige paragraaf voor elk afzonderlijk.

Vervolgens ga je gang en verwijder de tekst van de kop-of voettekst.

Je bent nu nog niet klaar, hoor.

Als u door een document schuiven, zult u zien dat de pagina ‘ s na die sectie-einde dat u hebt gemaakt nu ook niet over de kop-of voet tekst die u zojuist verwijderd. Zoals je wel kan raden, nu moet u een andere sectie-einde, en dan opnieuw de kop-of voettekst voor de volgende sectie. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als wat je net deed.

Plaats uw cursor aan het einde van de pagina die u wilde de koptekst of voet tekst verwijderd—in andere woorden, vlak voordat de eerste pagina waar u de kop-of voettekst om opnieuw te beginnen.

Op het tabblad “Indeling”, klik op de “Pauzes” knop, en kies vervolgens de “Volgende Pagina” – optie.

Nu, het activeren van het gebied voor koptekst of voettekst op de eerste pagina van dat nieuwe hoofdstuk. Op het tabblad Ontwerp in de Kop-En Voettekst Tools gebied van het Lint, klik op de “Vorige” knop. Nogmaals, de knop wordt de geselecteerde, want je hebt nu gebroken de link naar de kop-of voettekst van die nieuwe sectie gemaakt.

Nu, alles wat je hoeft te doen is het maken van de kop-of voettekst die u wilt gebruiken voor de rest van het document. Als het hetzelfde materiaal als in de eerste sectie van uw document, kunt u kopiëren en plakken van daar, en het zal dan verschijnen in de rest van uw document (behalve in de nieuwe rubriek die u hebt gemaakt, natuurlijk). Als u het paginanummer en de wil om door te gaan in deze sectie, moet u invoegen is de pagina-nummers en dan vertel Word om te starten met die pagina nummers uit van een bepaald punt. Als u niet zeker hoe u dat moet doen, bekijk dan onze gids over het invoegen van paginanummers in Word.

GERELATEERD: het Invoegen van Pagina X van Y in een Kop-of Voettekst in Word