Het Toevoegen van Netwerk Mappen op de Windows Search-Index

0
345

In Windows 10, de standaard zoekfunctie indexeert uw Internet Explorer geschiedenis, Menu Start, en de hele map gebruikers op het systeem partitie. Wat als u een netwerk wilt toevoegen map naar de index zoeken in Windows 10? Bijvoorbeeld, laten we zeggen je hebt een NAS (network attached storage) – apparaat en je hebt een heleboel video ‘s, foto’ s en bestanden er op dat het niet zomaar dat ze op jouw PC passen?

In dit artikel zal ik u tonen hoe om te gaan over het toevoegen van een netwerk map te zoeken index zodat u, wanneer u zoekt naar een bestand via de Verkenner krijg je ook de resultaten die zijn bestanden die zijn opgeslagen in de map netwerk.

Opmerking: Technisch gezien is de Windows-client niet toevoegen van een netwerklocatie naar de local search index. In plaats daarvan, zal geschieden, dat zoeken op de server en de server zal het uitvoeren van een zoekopdracht met behulp van de index. Als u probeert om te zoeken in een NAS-apparaat, zal het uitvoeren van de zoekopdracht in real-time, dus de resultaten zullen enige tijd duren om te verschijnen. Als u een Windows-bestandsserver, moet u ervoor zorgen dat de index zoeken op de server bevat alle gewenste locaties.

Stap 1 – Map Delen

Het eerste wat je wilt doen is eigenlijk het delen van de map die u wilt opnemen in de index. U moet het delen van de map op je NAS of op de host machine, als de bestanden opgeslagen op een PC met Windows, bijvoorbeeld. Als een voorbeeld, wilde ik een aantal bestanden op mijn Windows 7 PC in het Windows-10 index zoeken. Dit zijn de drie test bestanden die ik wil zijn:

Dus ging ik naar Windows 7 en de gedeelde map door met de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor Eigenschappen.

Toen ik klikte op Delen tabblad Geavanceerd Delen, controleerde deze map Delen, klikt u op Machtigingen en gaf Iedereen de Volledige Controle. Uiteraard hoeft niet iedereen de volledige controle, ik ben gewoon te doen hier, want het is makkelijker om op te zetten.

Stap 2 – Map Network Drive

Daarna moet u naar de kaart map als een schijf in Windows 10. U kunt dit doen door het openen van de Verkenner en vervolgens te klikken op een Netwerk aan de onderkant. Vind uw NAS, file server of PC in de lijst en dubbelklik vervolgens op om de gedeelde mappen.

Ga je gang en klik op de gedeelde map en klik vervolgens op Eenvoudige toegang en Kaart rijden. Let op, u kunt ook gewoon met de rechtermuisknop op de map en kies netwerkverbinding maken. Je hebt referenties op te geven om in te loggen op de bestand server of netwerk-PC.

Merk op dat, tenzij beide machines hebben dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord, moet u om te controleren of de Verbinding maken met andere referenties vak en typ vervolgens de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de computer of server. Als je nu naar de computer, het toegewezen station moet worden vermeld.

Nu klik met de rechtermuisknop op het station en klik op Eigenschappen. Op de bodem, zorg ervoor om te controleren of het Toestaan bestanden op deze schijf voor de inhoud geïndexeerd bestand eigenschappen.

Zodra u dit doet, zullen de nieuwe bestanden worden gescand en opgenomen in de Windows-10 zoeken. Afhankelijk van hoeveel bestanden hebt toegevoegd, kan het enige tijd duren voordat u begint met het zien van de resultaten. Als ik nu een zoekopdracht uitvoert, zie ik bestanden van mijn toegewezen NAS-map:

Lief! Houd er ook rekening mee dat voor bepaalde bestandstypen zoals Word-documenten, ook indexeert de inhoud van de bestanden, zodat u kunt zoeken in tekst bestanden, enz. Zoals ik eerder heb gezegd, zijn deze bestanden niet worden geïndexeerd in de lokale zoek-index, dat wel. Als u klikt op Start en typ opties voor indexeren in het, zult u zien dat het toegewezen netwerkstation locatie is niet vermeld noch kan het worden toegevoegd.

In principe is het uitvoeren van de zoekopdracht in real-time, dat is waarom het gaat te traag zijn als u een groot aantal bestanden op uw netwerk delen. Dat was het! Ook, zorg ervoor dat u check out mijn post op hoe te om de zoekindex te maken in het geval u niet het verkrijgen van alle gewenste resultaten bij het doen van een zoekopdracht. Als u problemen hebt met het zoeken naar een netwerklocatie in Windows 10, post hier een reactie en ik zal je proberen te helpen. Genieten!