Gujarat: Under-gjeld, bonde begår selvmord over ‘avlingssvikt’

0
113

Parmar ble flyttet til Apollo Sykehus i Ahmedabad, hvor han døde sent fredag. (Representativt bilde)

Top News

  • Rahul Gandhi sier, “Coco-Cola ble startet av en person som selges shikanji’, Tweeple kan ikke stoppe møte med memer

  • Tripura TBSE 10. Madhyamik Resultat 2018 Dato og Tid: Resultat for å bli erklært på juni 12

  • Trump-Kim møte LIVE: ‘Vil løse et stort problem, sier usas President, etter å ha lukket dør-toppmøtet med Nord-koreas leder

En 52 år gammel bonde på Arsodia landsby i Sabarkantha distriktet har begått selvmord ved å konsumere plantevernmiddel angivelig over avlingssvikt. Hans familie sa at Bharat Govind Parmar hadde tatt en gård lån av Rs 3.5 lakh fra Union Bank of India og var å finne det vanskelig å betale tilbake det på grunn av “gjentatt svikt i avlinger for de siste tre årene”.

Parmar ble flyttet til Apollo Sykehus i Ahmedabad, hvor han døde sent fredag.

“I sine første uttalelser, familiemedlemmer Bharat Govind Parmar har sagt at avlingssvikt og finanskrisen var grunnen for å begå selvmord. Men en skikkelig undersøkelse er ennå å bli utført for å vite den eksakte årsaken til selvmord,” sa Sub-Inspektøren Vijaysinh Gadaria av Himmatnagar B-divisjon politistasjon, som er tatt opp uttalelsen av Parmar er familie medlemmer.

Sabarkantha Superintendent av Politiet Saurabh Singh sa også at “eksakte årsaken bak selvmord kunne bli kjent først etter skikkelig undersøkelse når familien er over fra støt av selvmord”.

Imidlertid snakker til Sunday Express, den avdøde farmer ‘ s fetter sa at Parmar, som brukes til å dyrke bomull, castor, tobakk på hans 5 bigha land og en annen 5 bigha på leie, stod overfor en alvorlig økonomisk krise på grunn av “gjentatte avlingssvikt”.

“Jeg diskuterte saken med andre familiemedlemmer, og vi hadde bestemt oss for å kjøpe 10 kyr og buffalo for ham i de neste to til tre måneder for å supplere sin inntekt gjennom husdyrhold. Jeg hadde kommunisert om det å Bharatbhai. Men han tok den ekstreme trinn og endte sitt liv, sjokkerende hver og en i familien,” sa Vipul, som kjører en security agency i Himmatnagar, ca 40 km fra Arsodia landsbyen.

Parmar ‘ s to sønner er gift og samarbeider med private selskaper i Himmatnagar, tjene Rs 10,000-15,000 per måned. “Selv om de er lagret noen penger til å støtte sine foreldre, men det var ikke nok til å oppfylle kravene. Bharatbhai fortalte meg nylig at jordbruk ikke lenger var lønnsomt med økende lønnskostnader, frø, gjødsel og plantevernmidler. Videre minimum støtte pris (MSP) for landbruks-råvarer som bomull har ikke økt i forhold til turen i økning i inngang kostnader knyttet til produksjonen. Dette har gjort landbruk ikke-lønnsomme,” Vipul sa, og legger til at Parmar nylig hadde bedt ham om å se noen jobber for ham i Himmatnagar.

Deputy Chief Minister Nitin Patel, når avhørt av mediapersons om hendelsen, utelukkes finanskrisen på grunn av svikt i beskjære som årsak til selvmord. “Når hendelser av bønder” tilfeldige dødsfall kommer og vi går til roten årsakene, får vi forskjellige detaljer. Ingen tilfeller av små bønder å begå selvmord på grunn av avlingssvikt har funnet sted i Gujarat. Men folk gjør det (selvmord) for noen andre grunner som tap i virksomheten, noen store utgifter, eller gjeld knyttet til ikke-landbruk hensikt. Situasjonen i Gujarat er ikke slik at bønder har til å begå selvmord. Gujarat er jordbruk produksjon øker hvert år på grunn av Narmada i slekt vanning,” Patel sa.

I mellomtiden, gården aktivist Bharatsinh Jhala sa at 11,000 bønder hadde begått selvmord i Gujarat mellom 1998 og 2014 og ytterligere 2500 bønder mellom 2014 og 2018, “siterer tall fra National Crime Records Bureau”.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App