Govt zegt gebaseerd Aiyar huis voldoen aan vordering op ‘informele’ bronnen, Cong wil excuses

0
112

Het Congres openbaar gemaakt van de PMO ‘ s antwoord op de RTI verzoeker Saket Gokhle.

Gerelateerd Nieuws

  • Zijdelingse vermelding in govt: wat de decennia-oude ervaring heeft geleerd

  • ‘Plot to kill’ – Modi: Rajnath Singh stoelen op hoog niveau bijeen om PM ‘ s beveiliging

  • Rahul Gandhi aanvallen Modi over boer protesten, zegt UUR heeft tijd alleen voor rijke zakenmensen

Het Congres zaterdag eiste een verontschuldiging van Premier Narendra Modi voor zijn opmerkingen tijdens de Gujarat verkiezingscampagne vorig jaar over een vermeende “geheime vergadering”, bijgewoond, onder andere door de voormalige Minister-president manmohan Singh en sommige Pakistaanse functionarissen bij Mani Shankar Aiyar ‘ s huis, naar verluidt een van Pakistan hand in de verkiezingen.

Het Congres wees op een antwoord van de Prime Minister ‘ s Office, een RTI-query, waarin de PMO vermeld dat Modi maakte de opmerkingen op basis van informele en formele informatie ontvangen van meerdere bronnen. Het Congres openbaar gemaakt van de PMO ‘ s antwoord op de RTI verzoeker Saket Gokhle.

In zijn RTI toepassing, Gokhale had gevraagd of er enig bewijs met betrekking tot de vermeende vergadering die gedeeld kan worden, en of de regering een onderzoek gestart. “Terwijl de gezochte informatie maakt geen deel uit van de gegevens van dit kantoor, kan worden opgemerkt dat de ingangen ontvangen van meerdere kanalen, waaronder formele en informele vormen de bronnen van PM’ s uitspraken,” het PMO antwoordde.

“Dit is (een) nieuwe precedent ingesteld door de Minister-president: informeel,” Congres woordvoerder Pawan Khera zei. “Wat is informeel over de Constitutionele bericht (PM)? U hebt genomen eed krachtens de Grondwet, en je praat over informele dingen…u zijn het verhogen van vragen over de democratie op basis van informele bronnen.” “We eisen excuses van de Minister-president,” Khera zei.

President manmohan Singh hadden op het moment van beschuldigd Modi van het verspreiden van “leugens en eendvlakken”, en het instellen van een gevaarlijk precedent met zijn “onverzadigbare verlangen” naar “aantasten” elke constitutionele kantoor. ‘Sonde Maoïstische bedreiging voor PM, niet gaan politiseren’

Het Congres eiste zaterdag een onderzoek ingesteld naar de rapporten die Maoïsten waren van plan hem te vermoorden Premier Modi en zei dat het probleem moet niet worden gepolitiseerd. “Elke bedreiging ontvangen door iedereen tegen de Minister-president, ongeacht de verdachte…vaag, zelfs als het om een gerucht gaat, moet serieus worden genomen. Actie moet worden ondernomen, onderzoek moet worden gedaan,” Khera zei.

Hij zei: “We hebben verloren twee eerste Ministers. We hebben verloren van een volledige leiding in de Chhattisgarh geweld. We weten wat het betekent om het terrorisme te bestrijden, Naxalism. Maar niet spelen in de politiek. We verloren (staat Congres top) leiderschap in Chhattisgarh (in 2013) wanneer de BJP aan de macht was. Hadden we spelen politiek in Chhattisgarh? Wij niet,” zei hij, bij het beantwoorden van een vraag.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App