Controleer de Schijf en Systeem Bestanden in Windows 8/10

0
116

Als u problemen ondervindt met uw Windows installeren, er zijn een paar van de gereedschappen die u kunt gebruiken om te proberen de problemen op te lossen. Voor fouten op de harde schijf, kunt u voer check disk (chkdsk) en voor corrupte of beschadigde systeem bestanden, kunt u system file checker (sfc). U kunt uitvoeren vanuit Windows zelf, die het bespaart u van het hebben om te starten naar het scherm geavanceerde opstartopties.

Voer Chkdsk in Windows 8/10

Om chkdsk uit te voeren, ga naar Computer en klik met de rechtermuisknop op de schijf die u wilt controleren en klik op Eigenschappen.

Klik op Tools op het tabblad en klik vervolgens op de Check – knop onder foutcontrole.

Windows begint met het scannen van uw schijf voor eventuele fouten. Dit kan een paar minuten duren.

Als het eenmaal is voltooid, ziet u een bericht op de vraag of er waren de gevonden fouten op de harde schijf of niet.

Eindelijk, klikt u op Details Weergeven, die laadt de Event Viewer en u tonen dat het eigenlijk liep chkdsk uit op het systeem.

Als u meer fijnmazige controle van de fout-controle-proces, ik stel voor dat u chkdsk uit te voeren vanaf de opdrachtregel. Het bevat veel extra parameters die u toelaten om een diepere analyse van de schijf voor fouten of slechte sectoren.

Ik heb geschreven een andere post dat gaat in detail over de command line versie van chkdsk en uitleg van de verschillende parameters.

Voer systeembestandscontrole in Windows 8/10

System File Checker is een geweldige tool die zal controleren of alle van de originele bestanden die worden geïnstalleerd met Windows en zorg ervoor dat geen van hen zijn verwijderd, vervangen of anderszins op enigerlei wijze beschadigd is. Als het wel een probleem vindt, wordt het oorspronkelijke bestand vervangen de verwijderde of beschadigde een.

Als Windows is het bevriezen of crashen, je zou willen om te proberen en uit te voeren (system file checker) als het kan een probleem zijn met beschadigde of ontbrekende bestanden. Ook als u andere vreemde problemen in Windows zoals het ontbreken van apps of apps die niet te openen, enz., dan is er geen kwaad in het uitvoeren SFC.

U kan uitvoeren SFC in Windows 8 door te gaan naar het Scherm Start, met de rechtermuisknop te klikken op een lege plek en te kiezen voor ‘Alle apps’. Ga naar rechts en klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt.

Kies als Administrator Uitvoeren van de balk die verschijnt aan de onderkant van het scherm. In Windows 10, klikt u op Start en typ cmd. Klik met rechts op Opdrachtprompt en kies als Administrator Uitvoeren.

Nu op de commando prompt, type je het volgende commando:

sfc /scannow

Dit zal beginnen met de verificatie proces voor alle systeem bestanden in Windows.

Zodra het klaar is, zal het display een bericht te zeggen dat alles fijn of zij zal u vertellen welke bestanden problemen gehad en werden vervangen door het systeem. Dit zijn twee eenvoudig te gebruiken hulpprogramma ‘ s in Windows te helpen bij het oplossen van verschillende soorten problemen.

Kijk ook eens op mijn andere post op een derde harde schijf diagnostische instrumenten die zijn ontworpen voor een specifieke hardware fabrikant zoals Toshiba of Seagate. Als u de harde schijf problemen, deze programma ‘ s kan u meer informatie geven. Als u vragen heeft, een reactie te geven. Genieten!