Calcutta HC raps West-Bengalen regering voor het ontkennen van het dienstverband aan de cop

0
100

Calcutta High Court. Express Foto Door Paul Partha

Gerelateerd Nieuws

  • WB panchayat polls: SC horen staat poll paneel pleidooi om 2 uur

  • West-Bengalen Panchayat polls: Accepteren nominaties verzonden via e-mail tot en met 23 April, Calcutta HC vertelt SEC

  • Karkas vlees scam: West-Bengalen regering vormen configuratiescherm om te controleren misstanden

De Calcutta High Court heeft tikte de West-Bengalen regering voor het niet uitvoeren van een bestelling doorgegeven, 28 jaar geleden, op het herstel van het dienstverband om een herinvoering van de politie agent.

Een bench division van de high court gericht de state Advocaat-Generaal in de aanwezigheid van de West-Bengalen Home secretary is dat het ophalen van relevante records van Hasibar Rahman, die inmiddels met pensioen uit dienst, door August 13, als de zaak zal komen voor het horen van weer.

De bank opgemerkt dat het is een kwestie van spijt dat het bestuur van de staat is de “duim” naar een arrest van de hoge hof en zit strak over het al jaren bij de afwikkeling van de verzoeker met de anciënniteit en de achterstallige betalingen van het salaris. Rahman werd aangesteld als agent in de Staat Gewapende Politie (SAP) 11de Bataljon in juni 1981, maar werd ontslagen uit de dienst in oktober 1982, na een showcause op een lopende strafzaak tegen hem dat hij had naar verluidt onderdrukt.

Na zijn vrijspraak in de strafzaak, Rahman verplaatst de high court, die gereserveerd zijn ontslag op 31 Mei 1990 en regisseerde de SAP te herstellen van hem evenals het behandelen van hem te worden op de plicht voor de gehele periode vanaf de datum van kwijting aan de datum van herplaatsing. Het hof had ook aangegeven dat die Rahman, het recht zou hebben om alle werkgelegenheid voordelen die tijdens de periode en de achterstanden van zijn salaris zou worden gewist binnen vier weken na mededeling van de bestelling.

Een bench division, bestaande uit Justitie Debasish Kargupta en Justitie Shampa met de ipad heeft, terwijl het horen van Rahman de petitie van de eerder deze week opgemerkt dat hoewel hij werd hersteld in februari 1991, noch zijn de rangorde werd bepaald, noch zijn achterstallig salaris betaald. De rechter vroeg de Home secretary aanwezig te zijn, voordat het op 6 juni, met alle records tonen een review petitie van de bestelling is in behandeling, voordat het in verband met de 1990 om, zoals dat wordt beweerd door de staat, advocaat voordat de bench division.

Op 6 juni, de state Advocaat-Generaal Kishore Dutta, vertegenwoordigen Home secretary Atri Bhattacharya die aanwezig was in de rechtbank, bad voor de tijd tot het vinden van de relevante documenten, omdat het was een zeer oude zaak. De staat heeft beweerd dat een review een petitie tegen de orde was geweest ingediend in 1991, maar was niet in staat om te produceren records.

De verzoeker Rahman had, verhuisde ook de Staat van de Administratieve rechtbank in 2014 op zoek naar bevestiging van zijn anciënniteit en om zijn achterstand, maar de toepassing was verwijderd door ZAT dalende opluchting voor hem.

Uitdagend is het ZAT om van 2017, Rahman verplaatst de bench division en bad voor de richting van de staat voor de naleving van de jaren 1990 bevel van het hooggerechtshof. De bench division toegekend de status van tijd tot augustus van 13 tot en met het vinden van records.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App