7 ashramshalas record 100 procent resultaat: ‘Speciale studieprogramma, studie kampen geholpen’

0
72

Van de 1,028 studenten die verschenen was voor de raad van bestuur examens dit jaar 930 doorgegeven, zei Ayush Prasad.

Top Nieuws

  • Atal Bihari Vajpayee in AIIMS LIVE UPDATES: Voormalige UUR de diagnose urineweginfectie, wordt behandeld

  • Bus analogie, Coca-Cola, oprichter en waarom Modi zal verliezen de komende peilingen: Wat Rahul Gandhi zei OBC leiders

  • Rahul Gandhi zegt, ‘Coco-Cola werd gestart door een persoon die verkocht shikanji’, Tweeple kan niet stoppen met het tegengaan van de verspreiding

Wat heeft bijgedragen tot een aanzienlijke verbetering in de raad van bestuur de resultaten van dit jaar? Is er sprake van een toename in de pass percentage evenals de kenmerken van de leerlingen?

Dit jaar, studenten van zowel de regering-run evenals geholpen ashramashalas hebben gedaan is buitengewoon goed. Van de 1,028 studenten die verschenen was voor de raad van bestuur examen dit jaar, 930 studenten doorgegeven. Onze pass percentage is 90.47.

Vorig jaar, 1,067 studenten had de raad het onderzoek, van wie 937 had doorgegeven, waardoor onze pass percentage 86.82 procent. Het aantal scholen dat hebben opgenomen 100 procent resultaat is toegenomen dit jaar zeven van de 23 scholen hebben gemeld 100 procent resultaat als tegen vier van vorig jaar.

Behoudens één, de meeste scholen hebben gemeld pass percentage van meer dan 80 procent. Als we praten van individuele leerlingen, het ITDP topper, Kiran Meer heeft gescoord 93.80 procent, tegenover 86 procent scoorde in de topper van vorig jaar.

We zien een toename van 8 naar 14 procent in de cijfers behaald door studenten in de regio dit jaar.

Een bijzondere initiatieven die worden ondernomen door de afdeling te verbeteren, om de academische prestaties van studenten?

We hadden geïntroduceerd met een keur aan maatregelen in het begin van de academische zitting die was gericht op het verbeteren van de academische prestaties van studenten. De activiteiten zijn holistisch van aard, zoals verbetering van de fysieke infrastructuur van de scholen en aandacht voor zwakkere leerlingen.

Infrastructuur-wijs, we had uitgevoerd, een gedetailleerd overzicht van de behoeften van de scholen en begon te werken op hen. Hij was betrokken bij de bouw van badkamers, met betrekking tot perimetru muren en anderen. Vorig jaar, de ontwikkeling van projecten ter waarde van Rs 2.5 crore zijn geïmplementeerd in de ashramshalas.

Op de academische voorkant, een evaluatievergadering werd uitgevoerd voor het identificeren van de zwakkere leerlingen. Een commissie van docenten werd gevormd om te komen tot een vraag bank, bestaande uit de veelgestelde vragen in de raad van bestuur onderzoeken, samen met chapterwise onderwerpen. Bovendien, in plaats van één, we hadden drie pre-raad van de examens.

Welke maatregelen werden genomen ter verbetering van het percentage van studenten die zeer goed scoort in de pre-boards?

Op basis van de resultaten van de drie pre-bestuur onderzoeken, identificeren we 25 studenten die had gescoord 80 procent en hoger. Een speciaal curriculum werd omlijst voor deze studenten. Een maand voor de examens, hadden we hielden een 15-daagse kamp in Ghodegaon waar deze studenten volgden een strak schema — wakker om 6 uur op en studeerde tot 10 uur.

Een gevoel van discipline was doordrongen van de student, die, denk ik, geholpen. We merkten een toename van 8-14 procent in hun merken.

Wat zijn uw plannen om ervoor te zorgen dat studenten voeren hogere studies? Ook zijn er specifieke plannen voor de komende sessie?

We houden de sessies voor studenten om hen te helpen kiezen voor een carrière. Ondertussen zullen we binnenkort start de coaching klassen voor degenen die zullen nemen compartiment van de examens. Voor het volgende academisch jaar ligt de focus op de algemene ontwikkeling van de leerlingen — zowel de academische als de fysieke.

Ook zenden wij onze leraren op studiereizen om hen te helpen leren van andere onderwijsmethoden. We willen hen om te reizen naar Delhi te zien van de werken van de door de overheid gerunde scholen.

Voor al het laatste Onderwijs Nieuws, download Indian Express App