5 Sätt att Automatisera Din Dator När Den är Inaktiv

0
102

Om du är som de flesta människor, din hemdator förmodligen har vilat större delen av dagen. Du kanske är på jobbet eller titta på barnen eller matinköp eller tittar på TV. I alla fall 80% av tiden min dator hemma är antingen av eller sova.

Detta är bra för att spara ström och pengar, men de flesta datorer som inte kostar så mycket att hålla på hela tiden ändå. Istället bestämde jag mig för att jag ville ha min dator att göra något nyttigt medan jag var inte arbetar på det. Tja, vad kan man åstadkomma på en PC utan att vara runt? En hel del saker faktiskt. Här är fem saker du kan prova.

Hjälpa Mänskligheten

Det finns en hel del projekt där ute som försöker att lösa riktigt svåra problem i världen, men behöver mer resurser. Om du vill hjälpa till med vetenskaplig forskning, det finns flera program från universitet runt om i världen som kan utnyttja kraften i din dator tillsammans med miljontals andra datorer för att skapa en super dator.

BOINC-Projekt

Detta är ett projekt från University of Berkeley, där du kan volontär på datorns resurser för att hjälpa till att bota sjukdomar, studera den globala uppvärmningen, hitta föremål i rymden, etc. De har över 172K volontärer med över 850K datorer i nätverket. Detta ger dem en jättestor 27 petaflop av datorkraft. Bara ladda ner programvaran och välja ut de projekt du vill stödja.

Folding@home

Den andra stora projekt för frivilliga computing är Folding@home från Stanford University. Dess huvudsakliga syfte är att forskning om sjukdomar genom att titta på proteinveckning. Det handlar om ganska tekniska och sätt över mitt huvud, men du är i princip att hjälpa dem utforma nya läkemedel för att bekämpa sjukdomar.

Automatisk Backup av Din PC

Om du inte säkerhetskopierar din dator, bör du verkligen ta time out för att få en ordentlig backup plan på plats. Även om du inte har alla viktiga data som lagras på din DATOR, kan du fortfarande spara dig timmar om datorn kraschar och du behöver för att kunna utföra en återställning.

Installera om Windows tillsammans med alla dina program är en tidskrävande process. Varför inte ha din dator backup när det är sysslolös? Du kan skapa din egen backup-bilder manuellt, men du är långt mer sannolikt att skapa säkerhetskopior om de sker automatiskt.

De bästa alternativen är att använda en cloud backup service. De som jag har använt personligen är BackBlaze och Carbonite. Dessa tjänster är självklart att kosta pengar, men de är super lätt att använda och ger dig friheten att inte oroa dig för att manuellt säkerhetskopiera din dator.

Uppdatera Din PC

Om du hatar din dator att starta i mitten av en arbetsdag, då kan du enkelt justera dina inställningar så att endast Windows uppdaterat din PC när du inte använder den.

I Windows-10, kan du helt enkelt klicka på Start, sedan på Inställningar och sedan Uppdatera Och Säkerhet. Klicka på Ändra aktiva timmar och ange tiden som du arbetar på din DATOR. Windows kommer bara att göra uppdateringar utanför detta tidsintervall.

I Windows 7 kan du öppna Kontrollpanelen och klicka på Windows Update. I den vänstra rutan, klicka på Ändra inställningar.

Du kan välja att installera nya uppdateringar varje dag, eller om du kan välja en dag i veckan. Du kan också välja en särskild tid då du är mest sannolikt att du inte använder datorn.

Konfigurera en FTP-eller Spel-Server

Om du är någon som gillar att dela en hel del innehåll med andra, så du kanske överväga att ställa in din dator som en fil delning eller spelserver. Jag skrev en artikel om viss programvara från tredje part som du kan använda för att skapa ett hem filen server.

Du kan också installera IIS i Windows Pro och högre versioner för att skapa din egen FTP-server eller en webbserver. Slutligen, om du gillar spel med vänner, kan du ställa in ditt eget spel-server för att spela spel som Minecraft, Counter-Strike, Quake, etc.

Detta är lite mer komplicerat att ställa in, men dina vänner kommer definitivt tror att du är cool om du har en av dessa kör hemifrån.

Bli en Tor-server

Om du har en kraftfull maskin, ett obegränsat Internet-anslutning och ett helvete av en router, kan du överväga att bli en Tor-server. Tor, om du inte vet, är ett projekt som syftar till att hjälpa användare att surfa på Internet utan att bli spårad. Det är inte full-bevis, men fungerar bra för många människor.

Emellertid är nätverket består av volontärer som agerar som mellanhänder. När du besöker en webbplats, din begäran går igenom flera reläer innan du når slutdestinationen. Detta hjälper till att dölja din sanna identitet.

Blir en Tor-server har vissa tekniska krav och juridiska konsekvenser, beroende på var du bor, din ISP, etc. Dock, om du kan, det är ett bra sätt att göra webben mer privat.

Andra Använder Extra

Jag bara listat fem sätt att använda den extra processorkraften i din DATOR, men det finns så många fler som jag tänkte att jag skulle lägga till ett par mer.

  1. Mina Bitcoin – Du förmodligen inte kommer att göra mycket pengar om du använder en gemensam dator med ett grafikkort, men om du har en kraftfull multi-GPU-rig, kan du tjäna ett par dollar per dag (eventuellt). Eller kan du ansluta ett gruv pool. En gratis och rent Bitcoin mining program är GNUMiner.
  2. Spela in Filmer och TV-program – Om du har ett OTA-antenn och lite extra utrymme på hårddisken, kan du enkelt spela in TV-program och filmer gratis. Ladda ner ett program som Plex på din dator, ansluta en digital tuner och du är bra att gå.
  3. Automatisera Usenet-Nerladdningar ) – Ladda ner ett program som SABnzbd för att automatiskt ladda ner filer från Usenet.

Det finns en hel del andra saker du kan göra med en ledig PC, men dessa var bara några som kom till mitt sinne. Om du har ett annat coolt sätt att utnyttja en ledig PC, låt oss veta i kommentarerna. Njut!