Varför Google Pixelbook är en Chromebook Värt $1000

0
96

Motiverar $1000 på en Chromebook är en tuff sälja till många, och rättmätigt så. Men det finns mer att Googles Pixelbook än bara en hög prislapp—det är något med denna laptop som inte kan beskrivas, bara genom att titta på spec sheet.

Den Pixelbook: Mer Än Bara en Premium-Chromebook, En Verkligt Otrolig Laptop

Den Pixelbook är inte bara “en riktigt dyr Chromebook.” Det är en bra, mångsidig och kraftfull bärbar dator. Den åtskillnad göras här, eftersom Chromebook har alltid satt i denna konstiga plats där många människor inte anser dem vara “riktiga” datorer, men mer som vardagligt använda leksaker eller slit och släng produkter.

Fortfarande de argument som vi ofta ser är “varför skulle jag spendera $1000 på Pixelbook när jag kan spendera hälften av det på Samsung Chromebook Plus/Pro eller ASUS C302?” Och det är en utmärkt punkt som jag kunde inte personligen ta itu tills jag fick faktiskt en Pixelbook. Att äga denna enhet har blåst mitt sinne på flera sätt, som jag har insett hur mycket av det som gör den här datorn speciellt inte kan motiveras genom att titta på dess spec sheet.

RELATERAT: Chromebook Är Mer än “Bara en Webbläsare”

Och, för referens, jag har varit med ASUS Flip C302 som min främsta bärbar dator i över ett år. Det är vad många anser vara den bästa Chromebook kan du köpa, vilket var det viktigaste som höll mig borta från Pixelbook i nästan ett halvår—var det verkligen värt den extra $500 över vad jag betalade för C302? Kunde det verkligen vara så mycket bättre?

Det korta svaret: Absolut. Här är varför.

Du Kommer inte Hitta Jämförbara Slut på detta Pris

Jag har ägt en hel del bärbara datorer. Massor av Windows bärbara datorer, ett halvt dussin (eller fler) Chromebook. Jag har betalat så lite som $200 för den billigaste av Chromebook, och uppåt på $1500 för Windows-datorer. Av alla bärbara datorn jag någonsin ägt, Pixelbook är lätt den trevligaste.

Du kan läsa om det material den är gjord av och tror att du har en idé om vad det kommer att kännas, men du skulle vara fel. Det är något med denna laptop som bara har märks—något som är så svårt att sätta ord på att göra det rättvisa. Från den andra du tar ut den ur lådan, Pixelbook bara skriker “premium”.

Och det är precis lika mycket om att känna som det handlar om ser ut. Missförstå mig inte—det är vackert estetiskt, men även att sätta ögon på det är inte en rättvis bedömning. Det blir inte riktigt uppenbara förrän du börjar använda det. Passform och finish på Pixelbook är orörda.

Det hela är rock solid—inte ett knyst eller flex för att hittas. Aluminiumramen är smörig mjuk med en behaglig konsistens. Glas panel på toppen ger lite av förfining och matchar fint med Pixel telefonen. Den övergripande känslan är otrolig—men det verkliga värdet är det som finns i detaljerna.

Till exempel, den soft touch material som finns på vardera sida av styrplattan är en av de trevligaste har jag hittat på någon bärbar dator—det gör verkligen skriva ett nöje. Materialet i sig är bekväm när du vilar händerna på det, men det är också trevligt och klibbig när du vänder den bärbara datorn i “standby” – läge. Samma material finns på botten av enheten, som gör ett bra jobb med att förebygga den bärbara datorn från att gå under, samtidigt som de också är speglar av glas övre panelen—det ger ett mycket elegant, balanserad look. Det skyddar även glaset när den bärbara datorn är vänt in i tablet-läge.

Tangentbordet är också något som verkligen ska kännas. Det har en super kort 0,8 mm nyckel resor, som i allmänhet inte är taktila nog för många människor som skriver en massa (jag föredrar personligen cirka 1,4 mm resor, till exempel). Men detta är en av de bästa känslan tangentbord jag någonsin haft nöjet av att skriva på. Det känns “snabbare” än de flesta andra tangentbord, men ger fortfarande en mycket taktil känsla. Det är tydligt att en hel del tanke gick till utformningen av detta tangentbord.

Som jag sa tidigare, jag har ägt bärbara datorer på nästan dubbelt så mycket som kostnaden för Pixelbook, men jag minns inte att jag någonsin äga något som kändes ganska så bra. Och det är inte något du kan berätta om Pixelbook genom att läsa recensioner eller ens titta på video. Det är en känsla som du får när du använder det—snygga linjer och genomtänkta detaljer hela är verkligen inspirerande.

Det är En Google “Utvecklare” Enhet

När det blir dags för nya funktioner för att visa upp, gissa om Google börjar? Med sina egna enheter. Typexempel: Linux-program. Detta är den nyaste sak rökning på Chromebook, och nu är det endast tillgänglig på Pixelbook (i developer-kanal, tänker du, så det är inte för alla).

Nu, kanske lever på bleeding edge är inte det viktigt att du, som är bra. Men om du är intresserad av att se vad som händer eller glada om de nya funktionerna, det finns inget bättre enhet att göra det på än Googles egna, precis som Pixel-telefoner.

Det finns en parallell här: Pixel telefoner är bra för alla typer av användare, men de är lika stora för utvecklare eller tinkerers. Varför? På grund av den lådan är låst, säker, och att de bara fungerar. Men med ett par kommandon, kan du låsa upp dem för full tillgång, rotade, och alla andra typer av roliga saker.

Den Pixelbook är mycket liknande. Out of the box, den är stabil kanal och låst upp. Men företagsamma användare kan enkelt lägga den i developer mode (som bryter säkerhetsfunktioner) för att möjliggöra avancerade justeringar—eller växla till beta eller utvecklare-kanaler för att få tidig tillgång till nya funktioner.

Nu, det samma kan sägas för alla Chromebook, men som jag sa tidigare: Pixelbook kommer att vara de första att få nya experimentella funktioner, vilket är ett stort försäljningsargument för dem som bryr sig om detta. Sanningen skall fram, Linux app stödja utvecklare kanalen var den droppen som bröt kamelens rygg för mig.

Det är Vansinnigt Fort, Även Jämfört med den Snabbaste Chromebook

Som jag sa tidigare, jag har varit med ASUS Flip C302 som min primära bärbar dator för mer än ett år, och jag var högljudd om hur mycket jag älskade det under den tiden.

RELATERAT: Den Bästa Appar och Verktyg för Chromebook

Med tanke på dess Intel Core m3-processor, jag antog att det erbjuds en av de bästa (och snappiest) Chrome OS erfarenheter. Och det gör förmodligen, men jag insåg inte hur långsam det var verkligen tills jag fick Pixelbook. Det var väldigt lite som väntar på C302, men jag kan börja att berätta när det hade kört fast. Jag är en tung multitasker, och med tanke på mitt arbete, har ofta massor av öppna flikar i Chrome. Som ett resultat, skulle jag hålla ett vakande öga på allt som var igång för att hålla saker så kvickt som möjligt.

Med Pixelbook, att praktiken är ett minne blott. Det är inte bara avsevärt snabbare än C302, men jag har ännu inte låter den sjunka. Jag kan använda den Pixelbook på ett mycket liknande sätt som vid mitt skrivbord utan rädsla för att det saktar ner.

Jag har bara inte inse hur mycket av ett skillnaden ytterligare 4GB RAM-minne och bättre processor kommer att göra. Vad som normalt skulle vara en marginell stigning för en Windows-maskin som gör en enorm skillnad i en Chromebook.

Och Pixelbook är de bäst presterande Chromebook på marknaden.

Allt detta är att säga en sak: Pixelbook är en $1000 bärbara dator, men det känns som ännu en dyrare upplevelse än så. För att få denna nivå av noggrannhet och prestanda i en Windows-dator eller Macbook, skulle du har att spendera betydligt mer pengar—för att säga “ja, men det är bara en Chromebook är en absolut orättvisa om vad som är en fantastisk bit av hårdvara Pixelbook verkligen är.