OTT Forklarer – UAC (User Account Control) i Windows-10

0
148

User Account Control er en av de funksjonene i Windows som mange mennesker virkelig ikke forstår. De fleste mennesker synes det er irriterende at du fortsetter å få popup-dialogbokser som ber om tillatelse til å gjøre ting som å installere apper, endre innstillinger, etc., etc. En rekke mennesker selv deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL bare slik at de slipper å være plaget med det.

Vel først av alt, bør du lese utmerket guide skrevet av Hvordan Geek på hvorfor det ikke er en god idé å deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL i Windows 7. Nå i sin artikkel regel sier at du ikke bør deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL og jeg er helt enig med dette synet. Imidlertid, i Windows-10, det har vært en stor endring i måten UAC fungerer, og det er nå laget for å holde datamaskinen din sikker, selv om du “slå av” UAC. Jeg vil forklare mer om hvordan det fungerer i denne artikkelen.

La oss først forstå litt av hva UAC gjør. Jeg vil ikke gå i detalj, siden du kan lese den ovenfor nevnte artikkelen for å få mer informasjon. I utgangspunktet, når du logger deg på datamaskinen som Administrator, programmer som kjører på datamaskinen din ikke har Administrative rettigheter som kontoen din. I stedet er det noe som heter en integritet nivå. Den høyeste integritet nivå betyr det at et program vil ha full administratortilgang. En middels integritet prosessen vil ha samme tilgang som en standard brukerkonto med begrensede rettigheter.

I Windows 7/Vista, deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL er virkelig ikke en god idé fordi alle prosesser deretter kjør i den høyeste grad av integritet nivå, som betyr at hvis du fange noen skadelig programvare når du bruker IE, malware vil ha full administrator-tilgang til systemet akkurat som IE gjør.

Imidlertid, dette alle endringer i Windows-10. I Windows 10, kan du ikke engang deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL uten et register hack eller endring av gruppepolicy. I Windows 7, hvis du gå til Kontrollpanel, klikke brukerkontoer , og deretter klikker du på Endre innstillinger for brukerkontokontroll, kan du dra glidebryteren helt til Aldri varsle.

Du kan også gå til denne samme dialogboksen ved å følge den samme stien i Windows-10. Her er forskjellen: i Windows 7 UAC faktisk blir fullt deaktivert. I Windows 10, UAC er ikke slått av, får du bare får ingen varsler. For å være nøyaktig, UAC service holder kjører og alle heving forespørsler av administratorer er automatisk godkjent, mens alle heving forespørsler etter vanlige brukere blir automatisk avvist. Så, hvordan kan du virkelig deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL?

For det første, grunnen til at Microsoft har gjort dette er fordi det er en ny sikkerhetsfunksjon i Windows-10 for Universell Store-apper som kalles AppContainer som virkelig begrenser hvilke områder av operativsystemet apper kan lese og skrive også. Når du virkelig vil deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL i Windows-10, kan du ikke kjøre alle apper fra Windows store! Ja, du hørte rett!

Hvis du vil deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL i Windows-10, vil du ikke være i stand til å kjøre apper fra Windows Store (Universal apps). I stedet, du vil få en fin dialog og sa:”Denne appen kan ikke åpne. Appen kan ikke åpne mens User Account Control er slått av“.

Så med det i tankene, hvordan kan du deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL i Windows-10? Den enkleste og beste måten er å redigere lokal sikkerhetspolicy. Du kan gjøre det ved å klikke på Start og å skrive secpol.msc. Utvid Lokale Policyer , og klikk på sikkerhetsalternativer.

Bla ned for å User Account Control: Kjør alle administratorer i Modus for administratorgodkjenning. Det skal være Aktivert som standard. Hvis du ønsker å deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL, dobbelt-klikk på den og velg Deaktivert. Hvis du ikke er i stand til å redigere den lokale sikkerhetspolicyen, kan du også endre verdien i registeret (klikk på Start og skriv inn regedit).

Du har å gå til følgende registernøkkel:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesSystem

Finn EnableLUA – tasten, og endre verdien til 0, og deaktiverer UAC. Det andre du gjør som du vil endre, vil du se en melding fra handlingssenter som sier at du må starte på nytt for å deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL.

Så, permanent deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL i Windows-10 er også en dårlig idé. Imidlertid, flytter du glidebryteren helt ned til Aldri varsle er faktisk ikke så ille lenger som det pleide å være. Nå i stedet for UAC faktisk har blitt deaktivert, vil du bare få mindre og ber alle prosesser som kjører i den aktuelle integritet nivå basert på den første forespørselen. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg om en prosess som har forhøyet tillatelser lenger i Windows-10! Bare ved å deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL via en av metodene ovenfor vil du få den samme effekten som å deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL i Windows 7 hvor alle prosesser som kjører i den høyeste grad av integritet nivå.

Så uten å deaktivere BRUKERKONTOKONTROLL, hvordan en app kjøre med den høyeste grad av integritet nivå i Windows-10? Vel, det har faktisk be om tillatelse i koden, noe som betyr at mye av programmer som ikke kommer til å fungere godt sammen med Windows-10, med mindre de omskrive koden riktig å be om tillatelse.

I konklusjonen, husk at uansett hva du leser på nettet, flytter glidebryteren til å Aldri gi beskjed i Windows-10 er ikke å slå av BRUKERKONTOKONTROLL. For det andre, å flytte glidebryteren helt ned er ikke så farlig som det pleide å være i Windows 7 og Vista. Hvis du virkelig ikke vil ha de spør, dette er det beste alternativet, mens du fremdeles holder systemet sikkert. Til slutt, hvis du virkelig ønsker å slå av BRUKERKONTOKONTROLL i Windows 10, bruk av metodene nevnt ovenfor, men husk at du ikke vil være i stand til å kjøre Windows Store apps.

Hvis du har noen spørsmål om BRUKERKONTOKONTROLL i Windows-10, kan du legge inn din kommentar her, og jeg skal prøve å hjelpe. Nyt!