Niemand is op zoek naar onze mening: de Boeren in de bullet train gang

0
78

Pijlers gebouwd door NHSRCL verdelen het land in eigendom van de broers Sanjay en Mark Patel, op Mahij dorp in Kheda. (Express Foto door Avinash Nair)

Top Nieuws

  • JEE Geavanceerde Resultaat 2018 Hoogtepunten: 26 studenten van Anand Kumar ‘ s Super 30 crack IIT-JEE

  • Bigg Boss Telugu Seizoen 2 start hoogtepunten: Geetha Madhuri, Amit Tiwari en Tejaswi Madivada onder andere voer Bigg Boss huis

  • Voor het kopen van een negen volt batterij, Perarivalan vandaag is voltooid 27 jaar in de gevangenis

Een betonnen paal op een plantaardige boerderij behorend tot Shankersinh Chauhan van Chhapra dorp in Kheda — één van de meest vruchtbare wijken van Gujarat — is een symbool van de aanstaande aankoop van grond voor de Mumbai-Ahmedabad high speed rail project.

Chauhan (50) zegt: “ik wil niet dat mijn land voor de bullet train project. Mijn zoon en ik zijn al drie oogsten per jaar gedurende de afgelopen decennia en verdienen we meer dan Rs 6 lakh per jaar.

De boeren in deze “Charotar gordel” van het district zeggen dat ze zijn clueless over het pad dat de grondverwerving zal nemen als noch functionarissen van de Nationale High Speed Rail Corporation Limited (NHSRCL), noch de overheid heeft hen op de hoogte gesteld. Gujarat ambtenaren, aan de andere kant, beweren dat de boeren, die zal het verliezen van de grond voor het project zal worden toegekend een vergoeding “meer dan de bestaande markt prijzen.”

“Niemand is te vragen voor ons oordeel. We voelen dat de belangen van de landbouwers worden geofferd. Een paar maanden geleden, een aantal personen kwam om onze boerderij, identificeerden zich als ambtenaren van de bullet trein en het opzetten van een betonnen paal recht in het centrum van mijn vakgebied. Toen ik hen vroeg om het te verplaatsen naar een kant, omdat het mijn boerderij verdeeld in twee ongelijke helften, waardoor een deel nutteloos, ze weigerden,” zei Chauhan, die onder de landbouwers die had gemist gaat de 2e Belanghebbenden Overleg gehouden op Nadiad op April 4, 2018, bij gebrek aan tijdige kennisgeving.

“We zijn niet zeker wat de toekomst voor ons in petto heeft. Er zijn ongeveer 20-tal boeren in ons dorp die zal het verliezen van hun land. Doet een bonte groep als de onze schijn van kans tegen de wil van de regering”, vraagt Chauhan.

De Indian Express verschillende dorpen bezocht in de wijk en vond dat weinig had gedaan om het wegnemen van de angst van de boeren met betrekking tot de grondverwerving proces. Boeren klaagden over geen informatie over de aankoop proces en de meeste van hen zei dat de vormen die zij gevuld waren, in het engels en ze waren op hun hoede over de inhoud.

Op vele plaatsen, boeren, vooral die met kleinere percelen waren niet bereid om een deel van hun land als het zou hen uit de landbouw. Deze boeren werden gevonden bij de overheid zoeken banen. Sommige boeren niet alleen omdat de verhoogde gang zou verdelen hun boerderijen in ongelijke delen, waardoor een gedeelte onbruikbaar voor de landbouw. De onwil onder de boeren te geven het land is zorgwekkend, onder de Japanse ambtenaren te helpen in de uitvoering van de 508 km project waarvan de kosten meer dan Rs 1,08,000 crore.

De pamfletten verspreid onder de boeren, de introductie van ‘India’ s eerste bullet train” – project, stelt dat de NHSRCL zou zijn dat het verwerven van 612 hectare in Gujarat, 7,5 hectare in Dadra en Nagar Haveli en 246 hectare in Maharashtra. Het totale Project Betrokken Personen in Gujarat is 5,404 — de hoogste is in Ahmedabad in 1196, gevolgd door Kheda op 783.

De overheid heeft reeds uitgegeven primaire meldingen voor het verwerven van land in 165 zakken van Gujarat, zowel stedelijke en landelijke gebieden. Terwijl dorpen in Chhapra nog niet gezien deze kennisgeving, op ongeveer 30 km afstand, in Mahij dorp van dezelfde wijk, een kopie van de officiële kennisgeving (gedateerd 4 Mei 2018) aan een zijden draadje hangt in het dorp panchayat kantoor. “We hebben gevraagd om het weergeven van dit bericht. Ongeveer vijf hectare worden verworven in dit dorp. Drie ha eigen grond en behoort tot 18 boeren,” zegt Mehul Patel, de kantoorbediende.

Brieven van NHSRCL verzonden naar Mahij panchayat over de overname proces blijkt dat de eerste raadpleging van de Stakeholders voor het project werd uitgevoerd in de “tehsils” in December 2014. Echter, geen van de boeren in De Indian Express sprak had een idee over de vergadering.

Patel zegt NHSRCL ambtenaren bezocht het dorp in februari 2018 en geïnstrueerd project-betrokken landbouwers invullen van de formulieren. “Alle formulieren waren in het engels en ik moest uitleggen aan landbouwers die gegevens over hun inkomen, het totale aantal leden van het gezin, de grondposities en andere details werden gezocht.”

Himanshu Patel, een boer uit Mahij, zei hij volgde de 2e Belanghebbenden Overleg op Nadiad op 4 April. “Er was veel chaos en had de politie worden gebeld. Maar we horen van de ambtenaren zeggen dat iedere boer krijgt vier keer de jantri tarief (een kant-en-reckoner van de prijzen vastgesteld door de overheid). Ondanks het geld dat wordt aangeboden, wil ik het niet deel met mijn vruchtbare grond. We hebben geen toekomst als we verliezen ons land. Als de overheid zegt dan moeten ze bieden ons de overheid taken als onderdeel van het beloningspakket,” zegt hij.

Grotere boeren als Sanjay (50) en Mark Patel (55) die samen ongeveer 100 bighas in Mahij zeggen dat ze niet vies van het geven van de grond voor het project. “Ze hebben gebouwd een paal in onze boerderij. Nu, onze tubewell en de stal ligt aan de ene kant van de paal en onze boerderij ligt op de andere. We hebben verteld dat ze gaan om het bouwen van een service weg onder de verhoogde bullet train sectie. Dus wat wij zoeken is een recht van doorgang. Ze moeten niet barricade op de weg. We hebben geen andere bezwaren. Immers het project is voor de natie”, zegt Sanjay Patel.

Achal Khare, managing director van NHSRCL, tijdens zijn recente bezoek aan Gandhinagar had gezegd dat de vennootschap de uitgifte van “recht op kaartjes” naar 6000 eigen land eigenaren waarvan gronden worden verworven in Gujarat en Maharashtra. Deze kaart, volgens hem zal bevatten foto, bankgegevens en de vergoeding details die zal worden afgerond na afloop van de lopende gezamenlijke meting enquête is ingevuld. Deze kaarten werden gepland om te worden gedistribueerd naar “de vrees wegnemen” onder de boeren over de overname proces.

Ondertussen, Gujarat regering heeft gezegd dat het bieden van compensatie “meer dan de op de markt geldende tarieven” en dat de overname proces zal worden uitgevoerd als per de Aankoop van Grond, de Revalidatie en de Hervestiging Wet, 2016. “We worden het aanbieden van 4.75 keer de bestaande jantri prijzen, of de gemiddelde snelheid van de verkoop van gronden dat is gebeurd binnen een straal van 1,5 kilometer het land, dat wordt verworven, welke hoger is. Op vele plaatsen, dit zal meer dan het gemiddelde in de markt,” zei Hareet Shukla, Secretaris & Commissaris (landhervormingen), belastingdienst, de Overheid van Gujarat.

Nu de meldingen zijn gedaan, de overheid verwacht om uit te reiken naar de boeren individueel. “De aankoop van grond officer zal elke en elke boer en hen individuele mededelingen over de overname. Bezwaar zal worden gezocht en vervolgens worden ze gevraagd om hun documenten. Het bedrag van de schadevergoeding zal worden besloten in een later stadium” Shukla zei.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App