Devendra Fadnavis på 2-nation resa, infra finansiering för att vara fokus

0
84

Maharashtra CM Devendra Fadnavis (Fil Foto)

Översta News

  • Atal Bihari Vajpayee i AIIMS LIVE UPPDATERINGAR: Tidigare PM diagnosen urinvägsinfektion behandlas

  • Rahul Gandhi säger, “Coco-Cola startades av en person som sålde shikanji’, Tweeple kan inte sluta att motverka med memes

  • Buss analogi till Coca-Cola ‘ s grundare och varför Modi kommer att förlora nästa enkäter: Vad Rahul Gandhi sa OBC ledare

Chief Minister Devendra Fadnavis på lördag slagit in på en två-nation turné i Kanada och USA, där han kommer att föra samtal med upp industrin ledarna i dessa länder och politiska ledare för att öka investeringarna i den staten. Med tanke på statens finanser och bördan av att bära kostnaden för big-biljett infrastruktur projekt i detta skede, högre statliga källor bekräftade att finansieringen av sådana viktiga projekt som skulle vara grunden för hans veckolånga besök.

Han är tillsammans med ledande byråkrater från industrier och it-avdelningen. CM Extra huvudsekreterare Praveen Pardeshi är också en del av touring-delegationen.

Enligt tur resväg, CM-ledda delegationen kommer att hålla samtal med experter inom området artificiell intelligens och jordbruks-teknik i Kanada Montreal. I Mars, Kanada Premiärminister Justin Trudeau, som hade kommit till Mumbai, hade sträckt ut en inbjudan till Fadnavis att besöka landet. Ett MoU mellan den Kanadensiska regeringen och staten för att sätta upp en artificiell intelligens centrum i Mumbai undertecknades också under pierre Trudeau besök.

Under den andra delen av sin resa, kommer CM besöka New York, Washington och San Francisco i Usa. Efter undertecknandet av ett MoU med Richard Branson Jungfrun Hyperloop för att bygga en hyperloop nätverk mellan Mumbai och Pune kommer delegationen att besöka Jungfru Hyperloop rättegång centrum i San Francisco.

I Washington DC och New York, CM: s reseplanerare har radat upp en rad möten med världsbanken för finansieringen av viktiga projekt. Även radat upp är samtalen med it-jättar, däribland Oracle, Apple, CISCO och Google.

Amazon-koncernen kommer också att vara värd Chief Minister, där han kommer att vara lyckönskade för initiativ av staten regeringen i IT-sektorn, den gemensamma organisationen av marknaden sade.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App