Oostenrijk af te sluiten moskeeën, verdrijven buitenlandse gefinancierde imams

0
90

De oostenrijkse Kanselier Sebastian Kurz woont een persconferentie in Wenen, Oostenrijk 8 juni 2018. REUTERS/Leonhard Foeger

Gerelateerd Nieuws

  • TOT: Politie renovatie van de kamer ‘gebruikt als moskee’, 14 Moslims aangehouden

  • Vrouw imam leidt het vrijdaggebed in de moskee Kerala

  • De rook van de moskee verlaat MP dorp gespannen

Oostenrijk de rechtse regering is van plan om te zwijgen zeven moskeeën en kon verdrijven tientallen imams in wat hij zei was: “slechts het begin” van een duw tegen de radicale Islam en de buitenlandse financiering van religieuze groepen die Turkije veroordeeld als racistisch.

De regering is een alliantie van conservatieven en extreem rechts, aan de macht kwam al snel na Europa ‘ s migratie crisis op de beloften om te voorkomen dat een andere instroom te beperken en de voordelen voor nieuwe immigranten en vluchtelingen.

De bewegingen volgen van een “wet op de Islam”, aangenomen in 2015, die verboden buitenlandse financiering van religieuze groepen en gemaakt van een plicht voor de Moslim organisaties hebben een positieve fundamentele visie in de richting van (Oostenrijk) de staat en de samenleving”.

“De politieke Islam parallelle samenlevingen en radicaliserende neigingen hebben geen plaats in ons land,” zei de Kanselier, Sebastian Kurz, die in een vorige baan als minister van integratie, stuurde de Islam een wet.

Staande naast hem en twee andere van het kabinet op vrijdag, extreem-rechts Vice-Kanselier Heinz-Christian Strache vertelde een persconferentie: “Dit is slechts het begin.”

Oostenrijk, een land van 8,8 miljoen mensen, heeft ongeveer 600.000 mensen Moslim inwoners, de meeste van hen zijn van turkse of gezinnen van turkse afkomst.

De turkse President Tayyip Erdogan, woordvoerder van het nieuwe beleid was een onderdeel van een “Islamofobe, racistische en discriminerende wave” in Oostenrijk.

“De Oostenrijkse regering ideologisch geladen praktijken zijn in schending van de universele juridische beginselen, sociale integratie beleid, rechten van minderheden en de ethiek van co-existentie,” Ibrahim Kalin getweet.

De ministers in de persconferentie zei tot 60 imams die behoren tot de turks-Islamitische Unie voor Culturele en Sociale Samenwerking in Oostenrijk (ATIB), een Islamitische groep die dichtbij de turkse regering zou worden verdreven uit het land of visa geweigerd op grond van het ontvangen van buitenlandse financiering.

Een hand-out van de overheid zet het aantal op 40, waarvan er 11 werden onderzocht, maar de twee hadden al een negatieve beslissing.

ATIB woordvoerder Yasar Ersoy erkend dat de imams werden betaald door Diyanet, de turkse staat van het kerkelijk gezag, maar het was het proberen om dat te veranderen. “Momenteel zijn We bezig met imams worden betaald uit fondsen in het land”, vertelde hij ORF radio.

Een organisatie die draait op een moskee in Wenen en wordt beïnvloed door de “Grijze Wolven”, een turkse nationalistische groep jongeren, zal worden afgesloten voor de illegaal opererende, zal een Arabische Moslim groep die wordt uitgevoerd ten minste zes van de moskeeën, de regering zei in een verklaring.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App