Ex-Senaat aide belast met liegen over verslaggever contacten

0
77

Wolfe, 58, van Ellicott City, Maryland, is het gevolg van de rechtbank vrijdag. Het was niet onmiddellijk duidelijk is of hij had een advocaat.

Een voormalige werknemer van de Senaat intelligence committee is gearresteerd op beschuldiging van het liegen tegen de FBI over de contacten die hij had met meerdere verslaggevers, federale aanklagers zei donderdag.

James Een Wolfe, de oude directeur van de veiligheidsdienst van de commissie in één van de verschillende congressional panelen naar mogelijke banden tussen Rusland en de Bazuin campagne — werd aangeklaagd op drie valse verklaring is geldig nadat de aanklagers zeggen dat hij misleid agenten over zijn relaties met journalisten.

Hoewel Wolfe is niet belast met het bekendmaken van vertrouwelijke informatie, openbare aanklagers zeggen was hij regelmatig in contact met meerdere journalisten die bedekt het comité, met inbegrip van het aan hen in de restaurants, bars, privé-woningen en in de Senaat een kantoorgebouw. Tevens onderhoudt hij een yearslong persoonlijke relatie met een journalist, die de aanklagers zeggen dat hij gelogen over tot geconfronteerd met een foto van hem en de journalist.

Wolfe, 58, van Ellicott City, Maryland, is het gevolg van de rechtbank vrijdag. Het was niet onmiddellijk duidelijk is of hij had een advocaat.

Elke valse verklaring graaf is strafbaar met maximaal vijf jaar in de gevangenis, maar als veroordeelde, Wolfe zou bijna zeker gezicht slechts een fractie van die tijd.

De criminele geval van een December 2017 FBI interview met Wolfe waarin hij ontkende het hebben van relaties met journalisten of het bespreken van de commissie van zaken met hen. Op een gegeven moment werd hij voorgesteld met een nieuws artikel bevat vertrouwelijke informatie en is gevraagd een schriftelijke vragenlijst, als hij had contact gehad met een van de stuk van de drie auteurs. Hij checked “nee”, ook al zijn records die wordt verkregen door de overheid laten zien dat hij is geweest in de communicatie met één van hen.

In een aparte instantie, na een journalist publiceerde een verhaal over een getuige die had gedagvaard om te verschijnen voor de commissie, Wolfe schreef om te zeggen, “Goed gedaan!” en “ik ben blij dat je het kreeg de primeur”

De aanklacht werd aangekondigd kort na De New York Times bleek dat het Ministerie van Justitie had stiekem pakte de telefoon records en e-mails van een van zijn journalisten, Ali Watkins, als onderdeel van hetzelfde lek onderzoek waarbij Wolfe. De krant zei Watkins werd benaderd door de FBI over drie jaar de relatie die zij had met Wolfe toen ze werkte in andere publicaties. De krant zei ook dat Watkins zei dat Wolfe was niet een bron van gerubriceerde informatie voor haar tijdens hun relatie.

In een verklaring donderdag nacht, Watkins’ advocaat, Mark MacDougall, zei: “Het is altijd verontrustend wanneer een journalist van de telefoon records die wordt verkregen door het Ministerie van Justitie _ door een grand jury, een dagvaarding of andere wettelijke procedure. Of het echt nodig hier zal afhangen van de aard van het onderzoek en de omvang van eventuele kosten.”

Het openbaar ministerie komt te midden van een Bazuin administratie tegen lekken van vertrouwelijke informatie. President Donald Trump en de Procureur-Generaal Jeff Sessions hebben bestempeld wordt dergelijke informatie, met Sessies zei in augustus dat het aantal lekken van criminele lek sondes had meer dan verdrievoudigd in de eerste maanden van de Bazuin administratie.

“De Advocaat-Generaal heeft verklaard dat onderzoek en vervolging van niet-geautoriseerde openbaarmaking van gecontroleerde informatie zijn een prioriteit van het Ministerie van Justitie. De beweringen in deze aanklacht tegen zijn dubbel zo verontrustend als de valse verklaringen hebben betrekking op de ongeoorloofde openbaarmaking van gevoelige en vertrouwelijke informatie,” Assistent-Procureur-Generaal John Demers, het Ministerie van Justitie de top van de nationale veiligheid officiële, zei in een verklaring.

De regering-Obama had zijn eigen herhaald klitten met journalisten, met inbegrip van het geheim subpoenaing telefoon records van Associated Press verslaggevers en redacteuren tijdens een 2012 lek onderzoek naar een verhaal over een bomaanslag. Het Ministerie van Justitie gewijzigd zijn richtlijnen voor media in 2015 om het moeilijker te maken voor het openbaar ministerie tot dagvaarding van journalisten om hun bronnen, hoewel de ambtenaren in het afgelopen jaar hebben gezegd dat ze zijn herziening van dit beleid.

Senaat Intelligence Committee Voorzitter Richard Braam en de top Democraat in het comité, Sen. Mark Warner, gezegd in een gezamenlijke verklaring dat ze werden ontroerd door de kosten. Wolfe had gewerkt voor het comité voor pakweg 30 jaar en zijn positie als directeur security betekende dat hij toegang had tot vertrouwelijke informatie verstrekt aan het panel door de uitvoerende macht.

“Terwijl de kosten niet lijken te bevatten alles wat gerelateerd is aan de verkeerde hantering van gerubriceerde informatie, het comité neemt deze zaak zeer serieus,” de senatoren zei. “We werden bewust gemaakt van het onderzoek van eind vorig jaar, en hebben volledig meegewerkt met het Federale Bureau van Onderzoek en het Ministerie van Justitie.”

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App