Arvind Kejriwal ‘holdning’ ansvarlig for full statsdannelse kreve å bli sittende fast: Manoj Tiwari

0
73

“Full statsdannelse skal problemet være anmeldt, men holdningen til Arvind Kejriwal og måten han konfronterer kontoret til LG og Sentrum, og har holdt den prosessen som gissel,” Tiwari fortalte reportere. (Express bilde av Prem Nath Pandey)

Relaterte Nyheter

  • Delhi: AAP, civic organer spar over bygningen koloni veier

  • FIR mot fire AAP lovgivere etter interalie med BJP på Kejriwal hjem

  • Tiwari krav AAP ledere slo ham, ordførerne i to civic organer i møte

BJP leder Manoj Tiwari på fredag sa at AAP er behov for full statsdannelse til Delhi bør bli sett i men Chief Minister Arvind Kejriwal “holdning” til å konfrontere Centre og LG har holdt den prosessen som gissel.

Delhi BJP chief påstått at det regjerende partiet var å heve full statsdannelse problemet nå for å viderekoble offentlige oppmerksomheten bort fra “alarmerende vann krise” i byen og rapporter om det nærmer seg Kongressen for en politisk allianse i forkant av Lok Hus valget neste år.

“Full statsdannelse skal problemet være anmeldt, men holdningen til Arvind Kejriwal og måten han konfronterer kontoret til LG og Sentrum, og har holdt den prosessen som gissel,” Tiwari fortalte reportere.

Delhi statsråder og Lt Guvernør Anil Baijal har vært i tottene på hverandre over flere administrative problemer, blant annet et prosjekt for å installere overvåkingskameraer i byen og den foreslåtte dørstokken levering av viktige tjenester.

Å innvilge full statsdannelse til Delhi er en av de viktigste representantene med løfter om AAP, i fravær av det har ofte kolliderte med BJP-led Sentrum over saker av jurisdiksjon siden han kom til makten for andre gang i 2015. Regjeringen hadde innkalt en lov for alle å være en stat for to år siden, men saken nølte på uten noen konklusjon.

Avduket i Mai 2016, lovforslaget forutsatt komplett administrativ makt, inkludert politi, lov og orden og land til myndighetene i Delhi, forlater styring av New Delhi Kommunestyret (NDMC) område med Union regjeringen.

Men Tiwari på fredag avhørt Kejriwal “alvoret” på problemet. “Hvis han er seriøs på full statsdannelse hvorfor er han skyr unna å delta på en spesiell sesjon i Delhi Montering på problemet,” sa han. Vannmangel er å påvirke en rekke personer i Delhi, mens AAP regjeringen er “i stand” til å løse situasjonen, sier han, og legger til at rapporter sier partiet er å prøve å danne en allianse med Kongressen for neste Lok Hus valg.

“Begge disse problemene er nok til å utslette AAP politisk og dens ledere prøver å avlede oppmerksomheten til folk fra det ved å heve full statsdannelse etterspørsel,” Tiwari sa.

På 6, juni, Deputy Chief Minister Manish Sisodia i forsamlingen oppført sin regjeringens forslag, inkludert utnevnelsen av en anti-korrupsjon ombudsmannen og gjennomføring av desentralisering initiativ Swaraj. Han sa disse forslagene ble sittende fast på grunn av “forstyrrelser” ved Sentrum og lt guvernør.

Regjeringen legge frem en oppløsning som søker full statsdannelse for Delhi, Sisodia så sa det var “feil” i systemet som var grunnen til at en valgte regjeringen ikke har makt.

 

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App