AAP-het verhogen van de volledige soevereiniteit van de vraag te dekken van een falen van de overheid: Ajay Maken

0
98

Ajay Maken, zei dat zijn partij regeerde Delhi voor 15 jaar binnen de grenzen van de bestaande Grondwettelijke bepalingen, terwijl de AAP is klagen dat ze niet kunnen werken als gevolg van het ontbreken van volledige soevereiniteit. (Express Foto door Prem Nath Pandey)

Delhi Congres chief Ajay Maken op vrijdag beweerde dat de AAP regering is het verhogen van de vraag voor de volledige soevereiniteit te verbergen haar “fouten” uit te voeren en zei: de mensen moeten een besluit nemen over de kwestie.

Hij eiste ook dat de Arvind Kejriwal regering te komen met een ‘White Paper’ te vertellen aan de Delhi mensen de voordelen en de nadelen van volledige soevereiniteit. De AAP heeft de regering wel een drie-daagse speciale zitting van de Wetgevende Vergadering om te discussiëren over de vraag voor de volledige soevereiniteit.

Het Centrum besteedt Rs 6,953 crore op Delhi per jaar. De super-specialiteit ziekenhuizen gefinancierd door het Centrum ontvangen Rs van 3000 crore per jaar. Er zijn drie centrale universiteiten en Metro Rail en deze zijn het, omdat Delhi is de hoofdstad Amsterdam gezegd.

Hij stelt dat de Delhi de status niet veranderd mag worden, zei hij, “Het is fijn als alle andere voordelen komen naast. AAP leiders zijn het verhogen van de volledige soevereiniteit probleem te dekken van het falen van de overheid.”

Amsterdam zei dat zijn partij regeerde Delhi voor 15 jaar binnen de grenzen van de bestaande Grondwettelijke bepalingen, terwijl de AAP is klagen dat ze niet kunnen werken als gevolg van het ontbreken van volledige soevereiniteit.

“Kejriwal moet komen met een Wit Papier met informatie over hoe Delhi zal worden geprofiteerd door de volledige soevereiniteit,” het Congres leider zei.

Op de vraag naar de soevereiniteit, zei hij, “Het is een complex probleem dat moet worden besproken met de hoofdstad status komt met bepaalde voorrechten die zal moeten worden gegeven. Volledige staat en de status van nationaal kapitaal kan niet bestaan.”

Maken ook in het nauw gedreven de AAP over de Lokpal probleem, zeggen de partij liep van de overheid in 2014, te beschuldigen dat het niet is toegestaan om tafel Lokpall Wetsvoorstel door het Congres druk.

“Ten slotte, toen zij brachten het Wetsvoorstel, kwamen ze met de zwakste vorm van het Lokpal,” beweert hij.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App