Två Rohingya som innehas för donation racket ” i Hyderabad

0
99

Hyderabad är hem för uppskattningsvis 3 500 och 4 000 Rohingya-folket, som bor i läger i olika delar av staden. (Representativ Bild)

Två Muslimska Rohingya-flyktingar som bor på ett läger här var i dag greps på laddning för att driva en racket i att samla in donationer i namn av gemenskapen och förskingrat medel, som polisen sa.

Mohammad Ayub (39) och Noor Ahmad (32), bosatt i Balapur flyktingläger sedan 2012, hade spelat in en video med hjälp av några andra fångar, och laddat upp den i sociala medier som söker ekonomisk hjälp för gemenskapen, en högre polistjänsteman sagt.

Donationer genom online-överföringar togs emot i en bank konto, men pengarna var inte distribueras till alla andra flyktingar. Istället, de två hade använt pengarna för att leda en påkostad liv, sade tjänstemannen.

De två hade också gjort falska stämplar i namn av Rohingya Flykting Community Hyderabad, polisen sa. Fall hade registrerats mot två enligt IPC avsnitt 465 (förfalskning), 420 (fusk) och 406 (straffrättsliga överträdelser av förtroende).

Hyderabad är hem för uppskattningsvis 3 500 och 4 000 Rohingya-folket, som bor i läger i olika delar av staden.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App