Kathua verkrachting geval: 7 beschuldigd wordt gebracht met criminele samenzwering voor groepsverkrachting, moord

0
77

Kathua verkrachting geval: De achtste verdachte, een jonge, zal worden geconfronteerd met een aparte studie. (Bestand)

Op de zevende dag van de pre-trial van Kathua groepsverkrachting en moord op donderdag, zeven mannen beschuldigd werden belast met de bende verkrachting, moord, ontvoering, criminele samenzwering en andere bepalingen van het Ranbir Wetboek van Strafrecht (RBC) van Jammu en Kasjmir Grondwet door Pathankot Wijk en Sessies Hof. Het formele proces zal starten van vrijdag.

Wijk en Sessies Rechter Tejwinder Singh, na voltooiing van de argumenten die door de vervolging en de verdediging zijden, is geleerd te hebben ingelijst kosten onder Rubrieken 120B (Criminele samenzwering), 328 (het Veroorzaken van pijn door middel van vergif enz met het opzet tot het plegen van een strafbaar feit), 363 (Ontvoering), 343 (Onrechtmatige opsluiting…), 376D (groepsverkrachting), 302 (Moord), 301 (doodslag) en 201 (Veroorzaakt door de verdwijning van het bewijs van overtreding van de Ranbir Wetboek van Strafrecht tegen de zeven verdachten. Al deze kosten worden gelezen met 120B (Criminele samenzwering).

De rechtbank is geleerd te hebben ingelijst tegen de zeven verdachte onder twee hoofden – een in het kader van de criminele samenzwering deel en een andere voor de werkelijke criminaliteit. Onder hen drie verdachten – speciale politie-officieren Deepak Khajuria en Surinder Kumar en vermeende samenzweerder Sanji Ram zoon Vishal Jangotra – wordt ook geconfronteerd met de beschuldiging van verkrachting. Beschuldigd Parvesh Kumar zal worden geconfronteerd met de beschuldiging van poging tot verkrachting. Ram zelf is aangeklaagd op grond van Paragraaf 376D/120B (Samenzwering voor groepsverkrachting) onder anderen.

Twee opsporingsambtenaren – hoofd constable Tilak Raj en sub-inspecteur Anand Dutta – die worden beschuldigd van het vernietigen van cruciaal bewijsmateriaal, naast de kosten ingelijst onder criminele samenzwering, zijn ook apart in rekening gebracht met artikel 161 (ambtenaar) het nemen van bevrediging,…) van het RPC. De acht verdachte, een jonge in conflict met de wet, zal worden geconfronteerd met een aparte studie. De sessies hof is geleerd te hebben uitgegeven dagvaarding tot 17 getuigen voor het onderzoek tijdens de eerste dag van de formele proef op vrijdag na bepaling van de kosten tegen de zeven mannen beschuldigd. Rond 221 getuigen zullen worden onderzocht tijdens de proef.

Hooggerechtshof op 7 Mei had de regie over de sessies hof voor het uitvoeren van een snelle, dag-tot-dag proef, terwijl de overdracht van de zaak van Kathua hof naar Pathankot Justitiële Complex. De in-camera proef waren begonnen op 31 Mei na de Special Investigation Team van J&K op 30 Mei had ingediend een chargesheet voordat de sessies hof. Terwijl de defensie raadgevingen had geconcludeerd hun argumenten op woensdag, de vervolging had gedaan op zaterdag.

Er zijn 38 advocaten, met inbegrip van de vijf belangrijkste raadgevingen die vertegenwoordigen de zeven verdachte mannen in de zaak. De J&K overheid heeft aangesteld twee Speciale Officieren van justitie – senior strafrechtadvocaat Santokh Singh Basra en Pathankot District Attorney Jagdishwar Kumar Chopra uit Punjab – het bewijzen van het geval.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App