Rahul Gandhi i Mandsaur: Kommer att avstå från böndernas lån i 10 dagar om Kongressen kommer till makten

0
86

Rahul Gandhi kritiserade staten och de Centrala myndigheterna för att ignorera gården ångest i hela landet. (Källa/Twitter)

Relaterade Nyheter

  • Rahul Gandhi till adress monter arbetstagare i Bombay den 12 juni

  • Arun Jaitley slår ut på Rahul Gandhi: “Hur mycket vet han?’

  • Kommer att avstå från böndernas skulder i 10 dagar om Kongressen kommer till makten i MP: Rahul Gandhi i Mandsaur

Nästan lanserar sin och partiets kampanj för församlingen valet i November, Kongress vd Rahul Gandhi på onsdagen sade om Grand Old Party blev framröstad till makten i Madhya Pradesh, och det skulle avstå från böndernas lån inom 10 dagar. Adressering den “Kisan Samriddhi Sankalp’ rally på Mandsaur, som sammanföll med den första årsdagen av polisen skjuter på bönderna i distriktet förra året, Gandhi kritiserade staten och de Centrala myndigheterna för att ignorera gården ångest i hela landet.

“Jag försäkrar dig, när Kongressen former regeringen i Madhya Pradesh, böndernas lån kommer att skrivas av inom 10 dagar,” Gandhi sade på rallyt, som också såg staten Kongressen chief Kamal Nath och valet i-ansvarig chef Jyotiraditya Scindia i närvaro.

LÄS – | Familj för avlidne bonden säger SDM varnat dem mot kommer för Rahul Gandhi Mandsaur rally

Exakt för ett år sedan, den 6 juni 2017, sex bönder dödades av polis skjuter på Mandsaur är Pipliya Mandi under en agitation för att kräva ett bättre pris för sina grödor. Försöker piska upp känslor och woo jordbruket, för Gandhi ifrågasatt dröjsmål med att lämna in en rapport till döden av sex bönder samtidigt som hävdade att Shivraj Vijay Chouhan-ledda regeringen hade misslyckats med att ta itu med sina problem.

“Familjer jordbrukare (dödad i Mandsaur förra året) kommer att få rättvisa i 10 dagar och vi kommer att vidta åtgärder mot dem som är ansvariga för bränning. Regeringar är till ingen nytta om de inte kan ge trygghet till jordbrukarna och deras familjer,” Gandhi sa.

Inredning statistik för att stärka sitt påstående att staten var vacklande under agrara nöd, Gandhi sa ungefär 1 200 bönder begått självmord i Madhya Pradesh. “Var det någon rik person eller deras familjemedlem begå självmord som har lakhs av crores som skuld”, sade han. Regeringens siffror visar att Gandhi scion var inte helt av märket.

I Mars, Unionens jordbruks-minister Purushottam Rupala sade i Lok Sabha som Madhya Pradesh bevittnat 1,321 bonde självmord i 2016 – en ökning med 21 procent jämfört med 2013. Staten rankad på tredje plats i landet när det gäller jordbrukaren självmord. Medan bonden självmord sjunkit med upp till 10 procent i övriga landet mellan 2014 och 2016, MP såg en ökning.

Tidigare, Gandhi betalas hyllningar till de döda jordbrukare i Piplia Mandi staden Mandsaur distriktet och träffade även familjerna till de slagna och jordbrukare. Men kontrovers som utbröt efter Sandeep Patidar, äldre bror till Gbif Patidar, som dödades under Mandsaur agitation förra året, hävdade att han blev varnad av en sub-divisional domare mot att delta Gandhi rally. Han blev också ombedd att sluta sina föräldrar från att delta i rallyt.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd