Wereld Bank vraagt Pak te accepteren India ‘ s bieden de benoeming van een ‘neutrale deskundige op Kishanganga project

0
65

Pakistan is van mening dat aan de ene kant van de Wereld Bank heeft gebonden zijn handen van het verhogen van het geschil bij de ICA, en op de andere niet is geblokkeerd voor de Indische moeite om te voltooien de bouw van de dam. (Foto: Neeraj Priyadarshi)

Gerelateerd Nieuws

  • Wereld Bank de prognoses van 7,3 procent groei voor India; het maken van het snelst groeiende economie

  • India, World Bank teken $500 miljoen op de lening pact voor de landelijke wegen

  • Geen enkele overeenkomst met Pak op het oplossen van de Indus Wateren Verdrag geschil: Wereld Bank

De Wereld Bank heeft gevraagd Pakistan dat het accepteren van India ‘ s bieden de benoeming van een “neutrale deskundige” op de Kishanganga dam geschil in plaats van in plaats van aan te dringen om te verwijzen naar het Internationaal Hof van Arbitrage (ICA), volgens een media verslag op dinsdag.

Pakistan beschouwt de bouw van de Kishanganga dam in Kashmir over het water stroomt in de westelijke rivieren een schending van de Indus Wateren Verdrag 1960. Het wil dat het geschil wordt voorgelegd aan het ICA.

De President van de wereldbank Jim Yong Kim in een frisse communicatie vorige week adviseerde de regering van Pakistan te trekken van de stand van het nemen van de zaak naar de ICA, de Dageraad gemeld.

De bank had op 10 November 2016 zelfs geplukt een AMERIKAANSE chief justice, de rector van het Imperial College in Londen en de president van de wereldbank voor de benoeming van de voorzitter van de rechtbank het geschil op te lossen over de dam, aldus het rapport.

India zegt dat er verschillen zijn tussen it en Pakistan over het ontwerp van de dam en daarom moet de kwestie worden aangepakt door een aantal neutrale experts.

Een bron ingewijd aan de ontwikkeling vertelde de krant dat Pakistan geloofde dat de toetredende naar India met het voorstel van de verwijzende het geschil voor aan een neutrale deskundigen of intrekking van zijn stand zou betekenen dat het sluiten van de deuren van de arbitrage en de overgave van haar recht van het verhogen van de geschillen voor internationale rechtbanken.

“Het zal een precedent en elke keer als er een geschil ontstaat tussen Pakistan en India, de laatste zal altijd kiezen voor beslechting van geschillen door neutrale experts,” de bron zei.

Op 12 December 2016, de president van de wereldbank had geïnformeerd Pakistan door middel van een brief aan dan minister van financiën Ishaq Dar dat hij had besloten om de “pauze” het proces van de benoeming van de ICA-voorzitter alsmede de neutrale deskundige.

Dar hadden ingediend te protesteren met de Bank van de Wereld te vertellen dat Pakistan niet zou herkennen de pauze. Hij vroeg de bank te spelen zijn vanwege de rol in de zaak.

Pakistan is van mening dat aan de ene kant van de Wereld Bank heeft gebonden zijn handen van het verhogen van het geschil bij de ICA, en op de andere niet is geblokkeerd voor de Indische moeite om te voltooien de bouw van de dam.

De Wereld Bank heeft zelfs niet luisteren naar Pakistan te houden wanneer voorzien van een satelliet beelden tijdens een aantal vergaderingen met de bank dat India was de bouw van de dam. De bank zelfs ontkend Pakistan de mogelijkheid om het verblijf van de bouw van de dam, aldus het rapport.

In februari vorig jaar, de Wereld Bank uitgebreid haar onderbreken totdat de secretaris-niveau besprekingen tussen de twee landen droeg sommige vruchten. Vervolgens vier rondes van gesprekken werden gehouden in februari, April, juli en September in Washington waar de bank was bereid om het benoemen van een internationaal hof om te bepalen welk forum het kader van het verdrag was een goede arbitrage of neutrale experts. Maar India niet accepteert, dan is de bron zei.

De wereldbank is zelfs gedaald van Pakistan krachtig pleidooi op Mei 22, 2018, waarin de zorg uit te spreken door te stellen dat het moest “, merkte de inhuldiging van de Kishanganga Dam door de Indiase Premier Narendra Modi”, de bron toegevoegd.

De jaren 1960 verdrag erkent de wereldbank als arbiter in het water geschillen tussen India en Pakistan als de bank een belangrijke rol gespeeld bij het aangaan van deze overeenkomst die het mogelijk maakt India om controle te hebben over het water stroomt in drie oost-rivieren — Beas, Ravi en de Sutlej — ook toelaat India dat het gebruik van het water van west-rivieren — Chenab, Jhelum en Indus — maar het kan niet doorschakelen hetzelfde.

Voor al het laatste Pakistan Nieuws, download Indian Express App