Pre-monsunduschar hit Kerala, monsun för att ställa in innan den 1 juni

0
119

Pre-monsunduschar hit Kerala före Sydväst Monsun. (Fil)

Relaterade Nyheter

  • I Kerala är Nipah utbrott epicentrum, en rädsla för fladdermöss och WhatsApp rykten

  • Norra Kerala för att snart dyka upp som en stor turistattraktion

  • Nipah utbrott Höjdpunkter: Utbrott som finns i Kerala, ingen anledning till panik, säger statens hälsominister

Pre-monsunduschar kom i Kerala på fredag även som den Indiska Meteorologiska Institutionen (IMD) meddelade avancerade Sydväst monsunen i vissa delar av Sydöstra nadu, Södra Andaman Havet och nicobarerna. Regn observerades på de flesta platser över Kerala, Assam och Meghalaya och isolerade platser av Andaman och Nicobar ön på fredag.

Enligt Skymet väder, monsun kommer att ta ca 3-4 dagar från den aktuella positionen att slå Kerala vilket betyder att det skulle vara tidigare än det officiella datumet den 1 juni, med måttlig till kraftig nederbörd sannolikt på många ställen.

Den Norra Gränsen av Monsunen (NLM) är för närvarande passerar genom latitud 5°N och longitud 80°E, 8°N och 87°E, Car Nicobar och 11°N och 99°E. förutsättningar för en positiv utveckling av NLM är gynnsamma över några fler delar av Söder, Arabiska Havet, Comorin Maldiverna områden, några fler delar av South Bay of Bengal, Andaman Havet och Andamanerna och nikobarerna i nästa 24-48 timmar.

Samtidigt är den extremt svår cykloniska storm ‘Mekunu” över Westcentral Arabiska Havet flyttade ytterligare northnorthwestwards och var barrelling genom den Arabiska Havet på fredag som det på väg till Södra Oman-Sydöstra Jemen kuster.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App

© DVS Online Media Services Pvt Ltd