Kashmir staakt-het-vuren: PM Modi oproepen voor vrede, CM prijst de ‘moeilijke beslissing’

0
69

Premier Narendra Modi met Farooq abdullah Nationale conferentie leader bij Sher-ik-Kashmir International Convention Centre (SKICC) in Srinagar, waar hij opende de 330mw Kishenganga Hydel Project en ook is vastgelegd in de stichting van Srinagar Ring. Express Foto Door Shuaib Masoodi

Top Nieuws

  • Pakistaanse meisje dat stierf in Texas shooting ‘wilde ervaren Amerikaanse cultuur’

  • Man gelyncht in MP voor ‘stier slachten’: Economische redenen, niet eigenrichting, achter de aanval op het duo, zeggen de dorpelingen

  • Kerala Nipah-uitbraak HOOGTEPUNTEN: Mensen geadviseerd tegen het eten van fruit, liggend op de grond, vleermuizen vermoedelijke dragers

AANKOMST in Jammu en Kashmir dagen na de aankondiging van een wapenstilstand voor Ramzan, Prime Minister Narendra Modi op zaterdag een beroep op jongeren om terug te keren naar de mainstream, die zich een discipel van Kashmiriyat”. Gastvrije het staakt-het-vuren als een teken van het “groot hart”, Chief Minister Mehbooba Moefti verzekerd van het UUR dat de mensen zouden reageren op de beweging. Inwijdt de 330 MW Kishanganga Hydel Power Project, Modi zei in Srinagar, “Of het is de intrekking van de duizenden zaken tegen studenten of de beslissing van het staakt-het-vuren genomen in deze heilige maand van Ramzan, de achterliggende gedachte is dat iedere burger van Kashmir krijgt stabiliteit en ontwikkeling. Vrienden, dit is niet alleen een staakt-het-vuren, dit is ook een medium te markeren die verspreid terreur in de gedaante van de Islam.”

Spreken na CM Moefti, die weer genoemd voor de dialoog om een oplossing te vinden voor de kwestie Kashmir, de PM zei: “De PDP-BJP-coalitie regering, onder leiding van Mehbooba Muftiji, en de NDA van de overheid bij het Centrum, is voortdurend op zoek naar deze jongeren in de mainstream die, beïnvloed door de valse propaganda, zijn aanval op hun heilige grond.”

Hij voegde eraan toe: ‘Vrienden, vrede zij geen alternatief heeft. Het is mijn beroep om de jeugd die verloren hebben, keren ze terug naar de mainstream. De mainstream is hun familie; de mainstream is hun vader en moeder. De mainstream is hun actieve participatie in de ontwikkeling van Jammu en Kasjmir.”

In zijn toespraak in Jammu, Modi benadrukt dat “de isolatie naar integratie” was zijn regering de ontwikkeling van de mantra. Al die gebieden die geïsoleerd “voor welke reden dan ook” en “waar ontwikkeling niet kon bereiken” krijgen prioriteit, zei hij. “Of er verbinding is via de weg of via harten, niets is achtergelaten op elk niveau,” de PM zei, toevoegend dat hij maakte er een punt om zich te bezoeken gebieden, zoals het Noordoosten en J&K.

In haar toespraak bij de Srinagar evenement, de CM vertelde Modi, “ik wil u vertellen dat niet alleen ons, maar dat iedereen, en vooral de moeders, slapen, rustig voor de laatste twee-drie dagen (sinds het staakt-het-vuren) denken dat hun kinderen veilig zijn. Ik weet het, het is niet een eenvoudig ding. Het is een zeer moeilijk ding. In 2000, Vajpayeeji deed het, en vandaag de dag heb je het gedaan. Het heeft een groot hart.” Om PM dat de mensen zouden reageren op dit gebaar van het Centrum, Moefti zei: “Je hebt een stap gezet. Ik kan u verzekeren dat, Als de bevolking van Jammu en Kasjmir zal 10 stappen.”

Het herhalen van zijn woorden, van zijn 15 augustus het Rode Fort toespraak van vorig jaar, dat de Kashmir probleem kan alleen worden opgelost door “knuffelen mensen”, Modi zei: “Vorig jaar vierde ik Diwali met jawans op Gurez, en dit jaar, op de vooravond van Ramzan, ik ben onder u. Dit is het gevoelen van Kasjmir… Iedereen is hier welkom. Dat is de reden waarom Atalji geloofde in Kashmiriyat en Modi is een discipel van Kashmiriyat,” zei hij. “Ik had gezegd van het Rode Fort dat dit probleem zal niet worden opgelost door misbruik, dit probleem zal niet worden opgelost door kogels, kunnen worden opgelost door het omhelzen van elke Kashmiri.”

Hij heeft ook gewezen op de ontwikkeling van de oplossing voor ieder probleem. “De regering laat iets los, maar voor het handhaven van de unie van Kashmiriyat en Jamhooriyat (democratie), iedereen moet een rol spelen),” Modi zei. “Ik doe een beroep op alle burgers van Jammu en Kasjmir… alle mensen, de intellectuelen en de religieuze geleerden, zij hebben een grote verantwoordelijkheid en moeten ze al hun energie gebruiken voor de ontwikkeling van Jammu en Kasjmir. Elk probleem, elk geschil en elke verschil… het is maar een oplossing en dat is de ontwikkeling, de ontwikkeling en ontwikkeling.”

Zonder te verwijzen naar de separatistische leiders, de PM zei: mensen die problemen kan duren hetzelfde met de “vertegenwoordiger”, aangesteld door het Centrum voor Kashmir, Dineshwar Sharma. “De regering heeft aangewezen vertegenwoordiger. Hij voldoet aan de door het volk gekozen vertegenwoordigers en andere organisaties. Wat u ook wilt doen, gaan en hem te vertellen. Hij probeert het versterken van het vredesproces door te praten met iedereen.”

Het evenement, dat zag externe inhuldiging van de Kishanganga power project door de PM, werd gehouden in de Sher-ik-Kashmir International Conference Centre in Srinagar. Enkele honderden politieke arbeiders woonden naast ambtenaren en bureaucraten. Modi ook de basis gelegd voor een Rs van 4.000 crore weg in Srinagar.

Op zijn 24 minuten adres in Jammu Universiteit, Modi alleen gericht op zijn regering de ontwikkeling van initiatieven, met inbegrip van de Kishanganga project en de Pakal Dul hydel power project, het werken op alternatieve routes voor de Vaishno Devi heiligdom pelgrims, en de sanctionering van een IIT en IIM voor Jammu.

met de inbreng van Arun Sharma, Jammu

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App